reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

Ida i w porządku jest? Już całkiem przeszłaś na bebiko? Smakuje Ince? Ja mam nadzieję, że Laura nie dostanie alergii na nie.
A teraz korzystam z uroków nie karmienia. W końcu mogę sobie pojeść różnych rzeczy i koniec z rozpinanymi bluzkami.

reklama
A ja melduje, ze jeszcze troche zostane na tym wątku ... bo jeszcze nie koncze karmic piersią. Lekarz nam doradził że dla mojego alergika bedzie to lepsze rozwiązanie póki co, chociaż ja i tak mam zamiar jeszcze tylko max 2 miesiace no ale zobaczymy jak bedzie. Tylko mam nadzieje, że sama tu nie zostane ;) ale gratuluje oczywiście wszystkim sukcesów z odstawianiem, mam nadzieje że u mnie tez pójdzie tak gładko jak przyjdzie co do czego :)

Dawno nie zaglądałam na ten wątek bo mój królewicz odmówił kategorycznie piersi jak miał 3,5 miesiąca,potem było jeszcze ściąganie i butla do czwartego miesiąca i na tym koniec.Ja bardzo chciałam karmić do końca 6 miesiąca,ale wyszło inaczej.w naszym przypadku to ja bardzo przeżywałam odstawienie,bo myślałam o sobie,że w czymś zawiodłam,że to moja wina,że młody będzie mi chorować itp..no natłok myśli,mówię wam.Młody był zadowolony z przejścia na mm,na butlę...a ja....no musiaalm sobie przetłumaczyć,że tak widocznie będzie lepiej.Teraz jednak się cieszę,że to ja musiałam się odzwyczaić od karmienia,a nie Krzyś,że on sam nie chciał.Wiem,że dla dziecka to jest trudniejsze i może lepiej,że tak u nas wyszło.I teraz zgadzam się z Natolin - karmienie mm jest znacznie wygodniejsze,jak jest wszystko naszykowane.Ja to miałam dodatkowo problem z wystawianiem piersi,nawet przy znajomych,o obcych,w miejscach publicznych to nawet nie umiałam sobie tego wyobrazić.:zawstydzona/y:Taki wstydzioch ze mnie w tej kwestii;-) Życzę wszystkim odstawiającym powodzenia i łagodnego przejścia na butlę.:-)

rysia no to jestemy juz dwie :-) a i Efa napewno jeszcze, wiec trzy ... hehe w grupie razniej ;-)

czarodziejka,
ja mimo ze karmie piersia juz prawie poł roku to jeszcze nie karmilam w zadnym miejscu publicznym ani przy znajomych bo w domu poprostu wychodze do drugiego pokoju zeby nakarmic mojego smyka. Na poczatku tylko karmilam przy najblizszej rodzinie bo karmienie trwalo wieki i zanim bym skonczyla to oni by sobie juz poszli ;-) Ale wcale mi nie przeszkadza jak widze jak ktos karmi, tylko ja tez z tych raczej wstydliwych :zawstydzona/y:

reklama
Do góry