reklama
R
rysia85
Gość
sheeney ja też karmię cały czas piersią a pierwszy okres zawitał do mnie już w lutym (hihi a tak fajnie mi się bez niego żyło);-):-)
sugar_and_spice
matka Króla
A ja trzęsę tyłkiem przed okresem, mam endometriozę i boję się...
cass
Fanka BB :)
Sugar, ja też mam stracha, mam PCO, właśnie skończyłam karmić i już czuję jak mi jajniki szaleją.
Co do odstawiania od piersi, myslałam że to nigdy się nie uda a tu nagle.. poszło jak z płatka. Fakt że cierpiałam okrutnie bo pierwszy dzień odstawiania był straszny, bo Maja nic nie chciała jeść ale na drugi dzień już było lepiej. Maja jest wyłącznie na butli od piątku i wrócić do cycka nawet nie chciała.
Co do odstawiania od piersi, myslałam że to nigdy się nie uda a tu nagle.. poszło jak z płatka. Fakt że cierpiałam okrutnie bo pierwszy dzień odstawiania był straszny, bo Maja nic nie chciała jeść ale na drugi dzień już było lepiej. Maja jest wyłącznie na butli od piątku i wrócić do cycka nawet nie chciała.
stripMYmind
cass u nas to samo, zreszta wiecie jakim cyckoholikiem byl Wojtek. a tu niespodzianka, zassal mleko z butli bo doslodzilam, wiec owszem pasuje, a o cyca tego dnia wieczorem dopiero zaplakal, 15 min i po sprawie, od tej pory mm, a mlody jak zobaczy cycka to tylko sie usmiecha i to wszystko, nie probuje sie dostawiac. tak wiec dziewczynki odwagi! To panikowanie dziecka moze trwac krotko, owszem jest przykre, ale czesto to pare minut i bobas zasysa flaszke, traumy nie ma ;p po paru dniach cycek moze nie istniec, moj teraz uwielbia bawic sie buteleczka jak mu dam to sam trzyma i pije
jedyne co to nocne karmienia martwia bo dzis np. usnal o 21, o 22,30 ryk przytulilam dalam wody usnal o 1 mleczko ale wypil tylko 60, o 4 znow mleczko i pobudka na godzine buszowania, ehhhhh... pozniej o 6 pobudka na wode, ale chcial mleka wiec dostal i 20 wypil..... o 7 zmiana persiora oborcil sie na bok i do 8 dospalismy. kurde czemu on nie chce sie przestawic na nocne nei wstawanie, a do tego na wieczor skubaniec nie chcial kaszki bo nowy smak dalam wiec samo mleko peklo 230 ml...... wiec dzis lece po kaszke jablkowa bo ta landie pil, aaa i nei zasypia mi juz na butli wieczorem oczy jak 5 zl i jak do lozeczka klade ryk, na raczkach go uspokajam i dopeiro wtedy w lozeczku zasnie jak juz jest w pol snie
jedyne co to nocne karmienia martwia bo dzis np. usnal o 21, o 22,30 ryk przytulilam dalam wody usnal o 1 mleczko ale wypil tylko 60, o 4 znow mleczko i pobudka na godzine buszowania, ehhhhh... pozniej o 6 pobudka na wode, ale chcial mleka wiec dostal i 20 wypil..... o 7 zmiana persiora oborcil sie na bok i do 8 dospalismy. kurde czemu on nie chce sie przestawic na nocne nei wstawanie, a do tego na wieczor skubaniec nie chcial kaszki bo nowy smak dalam wiec samo mleko peklo 230 ml...... wiec dzis lece po kaszke jablkowa bo ta landie pil, aaa i nei zasypia mi juz na butli wieczorem oczy jak 5 zl i jak do lozeczka klade ryk, na raczkach go uspokajam i dopeiro wtedy w lozeczku zasnie jak juz jest w pol snie
stripMYmind
gratki
reklama
Ida Sierpniowa
my też przeszliśmy w poniedziałek z bebilonu (2, jedna puszka tylko kupiona była) na bebiko 2Melduję, że w poniedziałek ostatni raz dałam cyca, a Laura i tak złapała i głowę zaraz w drugą stronę. Także już całkiem na butli jest i od dzisiaj przechodzę z bebilon 1 na bebiko 2.
Podziel się: