reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

kania - ano częściowo z lejącego niekapka a częściowo z łyżeczki :confused2: przekichane mamy. Wiem. a co do probiotyku to my stosujemy bioGaje i działa jak trzeba;)

reklama
Ja też małemu daję picie i raz dziennie mm z kaszką w butelkach Lovi. Mniejsze miałam Avent. Generalnie Bartkowi wszystko jedno, byle jedzenie było :-) Smoczki Lovi mnie trochę zaczęły wkurzać bo się zasysają, nie wiem jak to nazwać. Zgniatają się pod wpływem ssania. Smoczki Aventu są twardsze ale jak już "nakupałam" Lovi to będzie w tych dostawał.
Co do kupek to jak zaczełam małemu dawać słoiczki to ilość kup się zmniejszyła. Jak na samym cycku robił kilka dziennie to przy słoiczkach jedną wyciskał. Teraz różnie. Raz jedna raz kilka.

U nas problemy z kupą zaczęły się po żelazie- z rzadkich kupek cyckowych zrobiły się gęste. Był malutki i nie potrafił ich wypchnąć. W tej chwili młody nauczył się wyciskać kupala i jest dobrze. Konzystencja jest podobna do normalnej kupy, rzadko zdarza się suchy bobek, choć nadal "jedziemy" na żelazie :-(

Ja daję tylko butlę i smoczki aventu. Jedną butlę mam z TT, ale jej nie lubię.

Malutka mój aventa zasysa, zwłaszcza te zwykłe (3+). Trójprzepływowe lepiej sobie radzą z siłą mojego ssaka, chociaż czasami też zassie :-D

przypomniałyście mi, że ja też butelkę LOVI z łyżeczką mam i że jeszcze z niej nie korzystaliśmy :baffled: może to będzie jakieś rozwiązanie?
poza tym u nas dzisiaj nastał dzień kiedy Mała pierwszy raz dostała słoiczek z mięsiwem. Dałam jej kurczak+warzywa+pure z jabłek (czy jakoś tak) i szamała, aż miło. Wprawdzie dałam jej tylko 3 łyżeczki na razie (tak na spróbowanie i rozeznanie w temacie) ale i tak lżej mi się na serduchu zrobiło, że podeszły :cool2:

Makuc wypróbowałaś już butelkę z łyżeczką? Dobrze, że ze słoiczka zjadła. Ja od wczoraj daję Laurencji marchewkę to krzywi się jakby kupę jadła.

Wiem, że już o tym była mowa, ale nie wiem gdzie. Jak długo utrzymuje się jakiś składnik w mleku?

elona - jeszcze nie:) na razie mięsne słoiczki poszły w ruch i małej bardzo smakują więc tymczasowo nie kombinuję. A co do tego o co pytasz to próbowałam znaleźć jakiś artukuł ale nic nie ma :( sama też nigdy tego nie wiedziałam...

Elona,ale o jaki składnik ci chodzi?O napicie sie winka czy o alergen.Bo alergen ponoc do 2 tyg. w organiźmie,a więc stale przenika do mleka,a jeśli winko np.,to ktos mi pisał,że 1 lampka 2 godz.

reklama
Do góry