reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

Ida na allegro bez problemu kupisz każde smoczki do TT,tylko od razu Ci mówię,że te do TT,do kaszek mają sporą dziurkę,mój za żadne skarby nie umiał z niego pić.Może później się nauczy,ale na razie płynęło mu po brodzie i płakał bo się denerwował że nie nadąża połykać.Raz spróbowałam i na ten moment dziękuję.Ja przerobiłam smoczek trójkę z TT-zrobiłam większą dziurkę przez nacięcie.Wiem,że są do TT smoczki wieloprzepływowe (nie ma trójprzepływowych) ale tych jeszcze nie testowałam i nie mam zielonego pojęcia czy nadają się do kaszek lub np kleiku.

reklama
przykro mi że u was takie rewolucje :( to żeś mnie teraz wystraszyła bo my dzisiaj to jabluszko pierwszy raz, ale malutko wiec mam nadzieje, że obejdzie się bez ekscesów. Trzymam kciuki żeby u was szybko wszystko wróciło do normy!
my za bardzo przyszaleliśmy z ta machewką i pewnie stąd taki skutek... Znaczy my jak my, bo ja poszłam do sklepu i powiedziałam D. żeby Małej w tym czasie 1/2 słoiczka dał a ten stwierdził, że skoro tak ładnie je to da jej cały i masz babo placek :cool2: potem cały dzień chodził i przepraszał, że głupi itp hihi Alicja właśnie zaczęła "produkcję" i w całym domu śmierdzi jak ja pierdziu, więc mam nadzieję, że już będzie ok:) a jabuszko jak się u Was przyjęło? u nas zawsze kupopędnie działa :D

Ostatnia edycja:
Ida czemu smoczka z jednej firmy trzeba uzywac? Ja tam nic na ten temat nie wiem. Co prawda uzywam glownie z aventu, ale czasem inny tez sie trafi.

w książce Zawitkowskiego czytałam o tych smoczkach. chodzi o ich kształt, ale dokładnie napiszę jak pewna młoda mamusia przeczyta ją i mi odda:tak:

roxi, a nie był zły jak nie daliscie mu więcej? wiesz, na zasadzie "co mnie matka kusisz?ja chcę wiecej!!!!!!":-Dniech się nowe jedzonko przyjmie i dobrze służył!!!

ida
, naszczęście się nie domagał więcej bo bym nie potrafiła mu odmówić ;-)ale minke miał taką "jak mi dasz to zjem" :-D wogóle to zauważyłam że ten mój dzieć to jakiś wygłodniały nowych smaków bo na nic się nie krzywi i rzuca się nawet jak mu lekarstwo podaje :eek:

my za bardzo przyszaleliśmy z ta machewką i pewnie stąd taki skutek... Znaczy my jak my, bo ja poszłam do sklepu i powiedziałam D. żeby Małej w tym czasie 1/2 słoiczka dał a ten stwierdził, że skoro tak ładnie je to da jej cały i masz babo placek :cool2: potem cały dzień chodził i przepraszał, że głupi itp hihi Alicja właśnie zaczęła "produkcję" i w całym domu śmierdzi jak ja pierdziu, więc mam nadzieję, że już będzie ok:) a jabuszko jak się u Was przyjęło? u nas zawsze kupopędnie działa :D

makuc
, dobrze że wiecie od czego te rewolucje, mąż chyba już bedzie miał nauczke ;-)a u nas po jabłuszku póki co wszystko dobrze :-) a z tą zwiększoną produkcją smrodku to chyba faktycznie bo u nas odrazu była kupka, albo taki zbieg okoliczności ;-)

U nas marchewka też źle podziałała, bo to jest tak że surowa działa kupkopędnie a gotowana powoduje zaparcia. Maja generalnie pluje wszystkom co nie nazywa się cycek mamy, a najwięcej pluła ziemniaczkami ze szpinaczkiem :-) i zrobiła po tym mega zielone kupsko ;-) Za to jedyny słoik jaki wcignęła ze smakiem to morele :-)
Od wczoraj trochę polubiła butelkę-na jakieś 30 ml, ale broń boże więcej bo kończy się wrzaskiem, smoczka nadal nie akceptuje.
A najlepszy numer taki że dałam jej mleka z kupka niekapka TT i jej się spodobało więc chyba podaruję sobie wszelkie butelki od razu przejdę na niekapek.

A ja wczoraj zakupiłam dwa słoiczki marchewki i w weekend bedziemy trenować jedzonko łyżeczką :-)

Pisałyście że te dania z gerbera mają bardziej wodnistą konsystencje i kupiłam jeden słoiczek gerbera i jeden bobovity i czytając skład się nieźle zdziwiłam bo w gerberze jest tylko jeden składnik czyli marchewka, a bobovita oprócz marchewki ma wodę i ryż :eek: Może z tego wynika ta konsystencja, ja chyba zaczne od tego gerbera jednak. A ryż to wogóle można podawać jak dziecko dopiero zaczyna jeść słoiczki ? Kurcze ja to zielona jestem w tym temacie :-(

ooo to ryżu i wody nie dostrzegłam w składzie... pewnie stąd ta rożnica w konsystencji.... ale swoją drogą np. jabłko z gerbera i bobovity też się znacznie różni płynnością a tu i tu jest tylko jabłko :confused2:
a co do ryżu to skoro to są słoiczki po 4 miesiącu to wychodzi na to że można. Zresztą kaszki ryżowe też się podaje;)
cass - jaki macie niekapek? bo my już przerobiłyśmy 3 (TT, canpola i FP) i żadno nie pasi. Ja chyba jakąś księżniczkę mam a nie dziecko :p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry