reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

mi w szpitalu teraz dali recepte na 2 juz bebilon pepti, bo pani doktor stwierdizla, ze dziecko mnie zje ;p u mnie juz 45 kg wygladam jak truposz wiec chyba musze mentalnie przygotowac sie na walke z butla,a cos chyba pojdzie dziulki sposob na glodniaka trudno, niech chociaz raz dziennie i na noc butle pociagnie... bo minimum 6 a max 11 pobudek nocnych mamy ja juz jakies depresji dostane ;p;pp

reklama
Kania ja dokarmiam mm (zwłaszcza wtedy gdy weekendy jestem w szkole) i podaje 1 i na razie nie mam zamiaru zmieniać na 2:-)
A jeśli chodzi o nasz schemat żywieniowy to:
ok.6-cycek
ok.8.00 utarty banan lub jabłko
10.00-cycek
12-13 obiadek ze słoiczka
15-16-cycek
17-18-deserek
20-cycek na dobranoc
i później w nocy jeszcze 2 cyckowe karmienia (zazwyczaj ok.23 i 3)

Kania, najlepiej zapytaj pediatry... ja rodzinnego wczoraj pytałam jak przechodzic z 1 na 2 i czy mogę też zmienić uzywane mleko na inne to kazał uderzać do pediatry, bo on takiego doświadczenia w tej kwestii nie posiada - przynajmniej szczery;-)

Rzutka, a ja twoich postów nie lubię... są takie bezpośrednie, bez lania wody, prosto w oko komuś... CZYLI CAŁKIEM W MOIM GUŚCIE:-Djesteś jedną z moich ulubionych "postowniczek"!!!!!!!!!!!!:tak:serio:tak:ale fakt faktem, bycie członkiem forum wymaga sporo dystansu, albo chociaż zastanowienia nad tym "co pisarz miał na myśli";-)nie raz już były niezłe akcje przez właśnie odebranie czyichś słów nie tak. Ale tym bardziej cenię osoby które piszą wprost co myślą! oczywiście, przy tym szacunek dla innych musi być, ale u ciebie mi go raczej nie brakuje:-)

a mój lekarz wczoraj stwierdził, ze już niedługo chyba przejdę na normalną antykoncepcję, bo przecież zaraz cycanie będę kończyć...hmmmm, ja nic takiego nie mówiłam, a on co? w myślach czyta? to nie wychodzi mu to! i dodał że przecież w ciagu pół roku cycania dziecko dostaje wszystko już co moze dostać od matki... nie mówił tego w złej wierze, ale trochę mnie zdrażnił... a jak będę cycać dłużej to niby co to będzie oznaczać? ehhhhh...

Ida, nosz kuźwa Ty weź tak zdania nie zaczynaj ( "ja Twoich postów nie lubię" ) bo już mi serce staneło, myślę sobie "no way, ktoś mnie nie lubi, nie kocha i nie szanuje" :-p
A co by było gdybym reszty z nerwów nie doczytała i poszła pociąć się mydłem ? Miałabyś mnie na sumieniu bez 2 zdań ! Buźka :rofl2:

Tak poważnie to stwierdzam, że nie ma się co obruszać i właśnie złapać do tego dystans. Do tego internetowego światka. Czyli przeczytać, zrozumieć, zastanowić się nad tym, a następnie odsiać to co jest dla nas przydatne, a co nie. Bez fochów i obrażania bo po co to komu ?
Jeżeli chodzi o ton i charakter wypowiedzi to uważam, że to jest naturalne. Każda z nas jest inna i każdej posty są JAKIEŚ. Przez co możemy stworzyć sobie w głowach obraz danej osoby. No i ekstraśnie :cool2:

A co do mojego postu odnośnie regułek książkowych to ujełam to najdelikatniej jak umiałam. PEACE

Ida powiem Ci że co do cycania to mój lekarz wyraził się w podobny sposób. To co najlepsze to dziecko dostaje od mamy w ciągu 6 m-cy. Kazał mi przyjść jak będzie miała 6 miesięcy to mi wywoła okres jak jeszcze do tej pory nie dostanę. No ale dopóki karmię to raczej nie dostanę, no chyba że się mylę i czegoś nie wiem heh.
Rysia dzięki za info - nasz rozkład dnia ciut inaczej ale podobnie
6 - cyc, 8-9 - cyc 12-13 obiad - zupka kończona cycem, 16-17 deserek kończony też zwykle cycem, 20-21 cyc i w nocy raz lub dwa cyc (24, 4). Teraz dawałam przez dwa dni ok 17-18 butlę ale coś nie bardzo jej spasowała, bo ją brzuch boli i chyba do południa będę dawać butlę niech się ten mały żołądeczek przyzwyczai :)
strip to bardzo często karmisz w nocy, wierzę że jest to dla Ciebie wyczerpujące, u mnie było podobnie ale jak miała 1-2 m-c karmiłam non stop a taka słaba byłam że maskara.... Podziwiam za wytrwałość :)

Strip też jestem pełna podziwu, że do tej pory wytrwałaś. Ja na pewno już dawno temu bym odpuściła. Co do walki, to uważam, że niekoniecznie trzeba walczyć, skoro maluch je łyżeczką. Jeżeli nie będzie chciał ciągnąć butli, to można mu podarować i nakarmić robiąc kaszkę na mleku. Dziecka nie będzie stresowało wpychanie na siłę butli a ciebie to odciąży. Z czasem może mały załapie albo butlę, albo niekapka. Nie wiem tylko jak się ma kaszka do waszych kupek.

Ida - pediatrzy to sa jednak smieszni - na poczatku robia raban, jak nie karmisz, albo malo karmisz piersia, a po 5 tym m-cu jak chcesz karmic dalej :-D I wez tu ich bierz na powaznie :-)))

Rzutka - ja tez kocham Twoje posty :-)

strip - podpisuje sie wszystkimi konczynami pod powyzszym postem natolin.

mi w szpitalu teraz dali recepte na 2 juz bebilon pepti, bo pani doktor stwierdizla, ze dziecko mnie zje ;p u mnie juz 45 kg wygladam jak truposz wiec chyba musze mentalnie przygotowac sie na walke z butla,a cos chyba pojdzie dziulki sposob na glodniaka trudno, niech chociaz raz dziennie i na noc butle pociagnie... bo minimum 6 a max 11 pobudek nocnych mamy ja juz jakies depresji dostane ;p;pp

Strip to moze jakos sie zgadamy i sprubujemy razem, bo ja tez coraz czesciej mysle o mm, choc 45kg nie waze, ale po nocce czuje sie pusta i glodna jak nie wiem co a moje sniadanie przypomina wielki obiad
dziec nie toleruje butli, wiec tym bardziej bedzie ciezko, juz probowalam mu podac w nocy to skonczylo sie rykiem z pytaniem w oczach, cos ty matka zglupiala, sama sobie z tego pij;>

nasz schemat dnia:
7:30 cyc
9:00 kaszka /kleik z owockiem
12:00 -13:00 obiadek
14:00 cyc
16:00 cyc
18:30 cyc (choc ostatnio podaje kleik z owocem/ kaszka) by troche zapchac
21:00 cyc
23:00 cyc
01:00 cyc
03:00 cyc
04:00 cyc
05:00 cyc

tylko czekalam az 6 wybije, co by od razu 2 podawac, kupilam NAN nestle, mam nadzieje, ze zasmakuje
nic chce calkiem z karmienia piersia rezygnowac, ale choc nocne troche wymiennie z mm wprowadzic

reklama
Do góry