reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

u nas tez antybutelkowe dziecko, a niekapkiem sie bawi, traktuje je jak gryzak, ogolnie butelki i smoczki bleee
dziewczyny, jako, ze lada moment wracam do pracy planuje powoli wprowadzac inne melko niz moje, maly nie ma zadnej alergii, jakie mleko polecicie.

Ostatnia edycja:
reklama
Sugar,jako że obiecałam,to spróbuję o tym łagodnym odstawieniu.Ameryki nie odkryję,zastępować kolejne posiłki z piersi czyms innym.Np.wieczorem na kolację kaszka,w południe obiadek i deserek itp..Postępować dokładnie odwrotnie,niż jak sie staramy o laktację:)- czyli- niech dziecko je rzadko,niech nie opróżnia piersi do końca,ściągaj tylko tyle,żebyś nie miała problemu z zastojami.I na koniec sposób "babciny"- obandażowac ciasno piersi,żeby zmniejszyć produkcję mleka,ja odstawiając chłopaków używałam takiego szerokiego elastycznego opatrunku na żebra,na rzep.

do dziewczyn dajacych kaszki mam pytanie
je sie podaje z mlekiem czy z woda?ja jeszcze nie probowalam,narazie nawet mamy przerwe w sloiczkach bo maly kupy cos nie chce zrobic od paru dni,odkad je sloiczki cos mu sie zatrzymala produkcja kupy .A chcialabym zaczac dawac mu cos co sprawi,ze bedzie spal dluzej niz 2-3 godz w nocy.A odstawienia od piersi juz sie boje,licze na to,ze przez te pare misiecy dziecko mi spowaznieje (dorosnie?)i jak mu powiem to zrozumie ze koniec picia z piersi hehehheh

A myślałam, że będzie łatwiej... :-)

sugar, na pocieszenie powiem Ci, ze jak probuje zahamowac laktacje od ponad miesiaca i nie jest to latwa sprawa. Wymaga jeszcze wiecej cierpliwosci niz wymuszenie laktacji. Pij duzo szalwi. Mnie nie bardzo pomaga, ale jest zalecana na zmniejszenie produkcji mleka. Powodzenia.

Sheeney z tego co się orientuje to na opakowaniu kaszki jest napisane czy zawiera już mleko czy nie.

Sugar szkoda, ze wyhamowac laktacji latwiej sie nie da. Ja robilam tak jak dziewczyny pisaly. Likwidowalam 1 karmienie na tydzien i w 2 miesiace bylo po sprawie.

U mnie wyhamowanie laktacji szybko poszło jakoś,ale chyba temu że ja karmiłam mieszanie i raz była butelka a raz moje mleko z cycusia. Myślę,że to skuteczna metoda, bo ilość mleka dostosowała się do potrzeb dziecka. A potem jak już całkowicie zrezygnowałam z karmienia piersią to odciągałam ręcznie parę kropel mleka jak czułam przepełnienie,ale to trwało zaledwie parę dni i potem jakoś samo znikło. Po jakimś czasie jak nacisłam na sutek to pare kropelek leciało,ale teraz już tego nie ma.

reklama
Jak tak czytam o tym zwalczeniu laktacji, to jakiegoś doła łapię, czuję się jakbym kogoś uśmiercała, pozbywała się, matko prawie jak aborcja... coś o co tak walczyłam, teraz mam podstępnie zwalczyć? Wiem, głupia jestem, ale taka moja uroda.

Idę zmienić 4 dziś kupę...

Do góry