reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

Czy tylko moje dziecko nadal nie chce zadnej butelki????Nawet mojego mleka nie chce nic..
Od wczoraj probuje dac mu soku sliwkowego to uparciuch tez nie chce .Tylko patrzy na mnie szyderczo :baffled:i miny robi jakby chcial powiedziec "Ty mama wez sie nie wysilaj bo jak i tak tego nie bede pil z butelki".Plan narazie jest zeby karmic go do 6 miesieca ale chcialabym,zeby chociaz soczki zaczal jakies pic z butelki do tego czasu

reklama
Czy tylko moje dziecko nadal nie chce zadnej butelki????Nawet mojego mleka nie chce nic..
Od wczoraj probuje dac mu soku sliwkowego to uparciuch tez nie chce .Tylko patrzy na mnie szyderczo :baffled:i miny robi jakby chcial powiedziec "Ty mama wez sie nie wysilaj bo jak i tak tego nie bede pil z butelki".Plan narazie jest zeby karmic go do 6 miesieca ale chcialabym,zeby chociaz soczki zaczal jakies pic z butelki do tego czasu
SHEENEY moja też nie toleruje butelki.Ale już zaczyna pić z kubeczka niekapka -mam taki aventu z miękką końcówką .warto spróbować .Starsza córka też tak miała także mam powtórkę z rozrywki.

SHEENEY moja też nie toleruje butelki.Ale już zaczyna pić z kubeczka niekapka -mam taki aventu z miękką końcówką .warto spróbować .Starsza córka też tak miała także mam powtórkę z rozrywki.
Chyba bedziemy musieli sprobowac kubeczka,ciekawe czy chociaz to zaakceptuje
moja tez. ale juz sa sloiczki owocki i dzis kleik ryzowy na moim mleku (oblesny!)

moj Tomus tez je juz sloiczki ale kaszek i kleikow jeszzce nie probowalismy.

tak czytam ze powoli wprowadzacie kaszki hmm moj Casper juz od dobrych 2 tyg je ryzowa kaszke z owockami,czasami mysle czy go nie przekarmiam:(bo rano cyc o 11 owocki lub marcheweczka o 14 kaszka z owockami a o 17 obiadek no i oczywiscie cyc plus woda z soczkiem,z kupami poradzilismy sobie rewelka:)z pl przyjechaly bobowity sloiczki wiec mamy juz za soba szpinak i dynie tylko jagod nie probowalismy:)dynia z ziemniakami suuuper nie moglam nadazyc z nabieraniem lyzeczka;)jesli chodzi o butelki to moj maly nie chcial smoka a o butelce to moglam pomarzyc ale zmienilam z aventa na tt i cud dziala!pije z butli wode jak szalony;)smoczek tez udalo nam sie nauczyc ale tylko do zasypiania ale to i tak dobre:)smoczek z firmy nuk naprawde rewelka:)

a mój nadal nie chce flaszki ;-)
i mogę tam wlać nawet swoje mleko a i tak histeria jak mu za długo próbuje wtykać ;p
jedyne co to dostaje butelke z uchwytami którą się ewentualnie pobawi pogryzie smoka to jakieś 20 ml wleci do paszczy, tak dajemy soczek bo mamy nakaz od lekarza no i wczoraj zassal 20 ml sinlacu. ale potem cycek i tak oczywiście. słoiczki dajemy, ale zje pare łyżeczek tylko nie chce więcej. kaszka na pepti nie przeszła, ale ja sama sobie na pepti robię płatki, albo kaszki. i mi też sinlac posmakował. a kaszka z jablkami na pepti zjadliwa jak roszynek sobie dodam;p
wiec ja juz pogodzilam sie z faktem, ze mlody zostal cyckoholikiem i pewno ze dwa lata bedzie mial i cycus dalej bedzie na tapecie. ale ide zrobic morfologie, bo slabsza cos jestem

Strip,a ten Sinlac na czym mu robisz?Na swoim mleczku,pepti czy na wodzie?Tak tylko pytam,bo sama nie wiem ,jak Amelce mam dawac.Niby w przepisie jest na wodzie i tak robię,ale daję łyżeczką.A co do butli,to własnie mojego mleka Amelka z butli nie chciała,minę miała,jakby uważała,że chcę ją oszukać.I w ogóle wszystkie butelki były "be".Aż raz wysłałam M. do Rossmana po nowe smoczki do butelek,bo,wstyd sie przyznac,ale ...zachciałao mi sie je wygotować i zapomniałam ,no i się spaliły.A ten wrócił z ...nową całą butelką,bo stwierdził,że po co kupowac smoczki,skoro w tej samej cenie jest cała butelka;)...ot,męska logika;-).To była taka zwykła ,treningowa z Babydream i...szok! załapała i chętnie z niej pije,a herbatkę jabłkową to wręcz uwielbia:).No,ale też nigdy więcej,niz 50-60 ml. nie wypije z butli,zaraz sobie przypomina o cycu i juz koniec,trzeba jej dać.

Strip nie martw się, bo jak zaczniesz dawać wiecej innych posiłków, to być może sam się odstawi. Ja tak samo miałam z córcią. Żadnych smoczków, tylko pierś. Potem stopniowo nauczyła się pić z niekapka, jadła inne rzeczy i sama przestała cycać jak miała niespełna półtora roku. Astronomicznych ilości nigdy nie jadła i do tej pory jest niejadkiem. Jak była nieco starsza od naszych maluchów, to mały słoiczek jadała na 3 razy i jeszcze zostawało. Często prawie na siłę wpychałam w nią jedzonko. Mleko zaczęła pić dopiero w wieku przedszkolnym, wcześniej jadała, ale tylko z kaszką albo jako zupkę mleczną.

reklama
sheeney - moja Alicja też a-butelkowa jest niestety. Przerobiliśmy już tyle rodzajów smoczków i butli, że głowa mała ale to i tak nic nie pomaga. Zostaje jesdzenie łyżeczką i kubek niekapek z silikonowym dziubkiem...

Muszę się natomiast pochwalić, że wczoraj spróbowałam Małej pierwszy raz kaszkę mleczno-ryżową z morelami podać i szamała, aż miło:) wię teraz codziennie ok 11 dostaje 1/2 słoiczka deserku a przed snem mam zamiar jej kaszkę robić potem kąpiel, cyc i lulu paaa:)))

Do góry