reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

Pisałyście o powrocie biustu do pierwotnego rozmiaru a ja mam pytanie czy po zakończeniu karmienia piersią obie się wyrównają? Mały niestety upodobał sobie bardziej jedną pierś więc produkuje ona więcej mleka i jest większa :wściekła/y: wkurza mnie to bardzo bo nawet nie mogę założyć obcisłej bluzki czy dekoltu bo jest to bardzo widoczne.

Koleżanka, która miała podobną sytuację, narzekała mi jakiś czas temu na nierówne piersi. Zakończyła karmienie 3 lata temu i niestety piersi się nie wyrównały. Może u ciebie będzie inaczej. Nie wiem od czego to zależy i czemu później piersi miałyby być nierówne skoro nie ma w nich mleczka.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn ktore przeszły z piersi na butle. Może jakieś dobre sposoby na nauczenia dziecia picia mm? Wera owszem mleko z butli jak najbardziej tylko żeby to było mleko z piersi a mm wypluwa i nie chce pić:-(
próbuj zmieszac mm ze swoim i stopniowo zmniejszaj proporcje swojego.

ika216, próbowałaś z innym MM? Mój mały od czasu do czasu jest dokarmiany MM i tak jak Bebilon znosił średnio, NAN-em pluł, tak jedno z tańszych, zwykłe Bebiko wprost uwielbia.
Ewentualnie może smoczek bardziej pierś przypominający, choć to pewnie nie pomoże, skoro Twoje mleko pije z butli...

a my sie juz pozegnalismy z cycusiem. Plan wykonany, 4 m-ce minely:) Najpierw jeszcze odciagalam raz dziennie, pozniejpiers tylko w nocy, a ostatnie dwie nocki Maura przespala, wiec i cyca nie bylo.
Na noc dajemy kleik kukurydziany do mleczka.Najpier pol lyzki, wczoraj cala-na 150 ml, ile finalowo powinnam tego dodawac?
A kaszki podajecie lyzka czy z butli? Za jakis tydzien chce wprowadzic kaszke na sniadanie, ale nie chce na razie lyzka machac bo sniadanko zejdzie nam do obiadu:)

Ammy dawałam małej bebiko i nie chciała pić więc dziś kupiłam coby sprawdzić bebilon i udało się:-) mała najpierw gryzła smoka ale póżniej jak zassała to wypiła wszystko:-)

a my sie juz pozegnalismy z cycusiem. Plan wykonany, 4 m-ce minely:) Najpierw jeszcze odciagalam raz dziennie, pozniejpiers tylko w nocy, a ostatnie dwie nocki Maura przespala, wiec i cyca nie bylo.
Na noc dajemy kleik kukurydziany do mleczka.Najpier pol lyzki, wczoraj cala-na 150 ml, ile finalowo powinnam tego dodawac?
A kaszki podajecie lyzka czy z butli? Za jakis tydzien chce wprowadzic kaszke na sniadanie, ale nie chce na razie lyzka machac bo sniadanko zejdzie nam do obiadu:)

Wszystko zależy od tego co twoje dziecko przyjmie. Mój wieczorami pija mleczko zagęszczone 1 miarką na mniej więcej 40-50ml (odpowiednio w zależności od ilości mleczka). Dla odmiany dzisiaj rano na śniadanie zjadł kaszkę łyżeczką, ale nadal był głodny i dorobiłam mu w butli- 3 miarki na 60ml. Było dość gęste, ale wciągnął. Musisz popróbować. Zacznij od jednej albo dwóch miarek i ewentualnie zwiększaj ilość.

reklama
dziewczynki help, co mogę wziąć na ból zęba :-( karmię tylko piersią, APAP nie działa :-(

a mnie jak ząb bolał to pozwolili paracetamol i kodeine, tylko lekarz powiedział, zebym, kodeine brała tuz po karmieniu, wiec do mleka jak będę karmic następnym razem to minimalne ilosci przejdą. i antybiotyk jeszcze dostałam, ale to juz normalnie miałam brac co 6 godzin. młody biegunki od tego dostał, ale to podobno normalne i niegroźne.

Do góry