reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

Dzięki Loliszko, to widzę że jak my na mm to jeszcze dłuuuuugo bez gutenu pociagniemy! Mam nadzieję, że teściowej nie natchnie żeby faszerowac małą biszkoptami wrrrr...

reklama
A właśnie, kiedy biszkopciki można wprowadzać?

Teoretycznie i przy takim leniu jak ja to po zakończonej prowokacji glutenem, która trwa 4 miesiące dzieci mogą jeść normalne produkty glutenowe - bułka, chlebek, herbatnik, biszkopt, ale jakby wiedział ile jest glutenu w takim biszkopcie (myśle że to można wyczytać na "miśkoptach" robi to nestle albo hipp???) i zastąpić w którymś dniu np dodatek manny w zupce tym biszkoptem, to samo z herbatnikiem i my pewnie tak bedziemy przeliczac zeby biszkopta lub herbatnika chociaż kawałek dać - to też na pewno pomoże przy zabkowaniu. A wczesniej spokojnie mozna dac chrupke kukurydzianą bo ona bezglutenowa tylko wiadomo ze to tak do "mamlania" bo zjeść jeszcze nie zje.

A my uczymy się pić z kubeczka nie kapka.Mała pije tylko z cycka i nie chce pić z butli więc zakupiłam jej kubeczek 4+ Tommee Tippee.No i pije .Musze uruchomić jeszcze ten z Aventu z miękka końcówka bo ten ma twardą .Ale idzie -myślę że jak by była głodna to napiłaby się bez problemu.
STRIP może to jest coś dla twojego małego bo on też nie toleruje butli- warto sprubować!!!

Ostatnia edycja:
A my uczymy się pić z kubeczka nie kapka.Mała pije tylko z cycka i nie chce pić z butli więc zakupiłam jej kubeczek 4+ Tommee Tippee.No i pije .Musze uruchomić jeszcze ten z Aventu z miękka końcówka bo ten ma twardą .Ale idzie -myślę że jak by była głodna to napiłaby się bez problemu.
STRIP może to jest coś dla twojego małego bo on też nie toleruje butli- warto sprubować!!!

My tez mamy ten niekapek z uchwytami. Ale czekam jeszcze tydzien, zanim sprobuje Malemu podac.

moja kazała dawac w połowie 5 miesiaca. A teraz jak byłam to raz dziennie w postaci kaszki. Mam kupiona kaszke mleczna manne nestle. Robie małej flaszke około 120-150 ml o łyzke mniej niz przepisie aby przeszło przez smoczek. Jakos nie kazano man liczyc glutenu. Wcale nie zamierzam. Generalnie ja jak byłam mała od małego jadłam kaszke manne i jakos zyje. Nie popadam w paranoje. Wszytko daje małej na miare miesiaca i tylko obserwuje ale nie bawie sie w jakies przeliczania czy łyzeczki. Pół słoiczka i albo je albo nie.

reklama
a ja dzis na noc , po kąpieli podałam pierwszy raz kaszkę do picia - mleczno-ryżową z bananami, firmy nestle w kartoniku(tylko przelac do butli i podgrzac) .... mmmmm jakie to smaczne. Mielismy trochę problemu ze smoczkiem , bo mam tylko 1-ki i 2-ki z TT i musial sie namachac ,zeby lecialo (bo to gęste)... no ale udało się. Mam nadzieje ,ze dzięki temu pospi chocby o godzinke dłuzej. Marze o tym i zrobię wszystko ,zeby mu w tym pomóc :-) . Ciekawa jestem jak on po tej kaszce bedzie spal.

Do góry