reklama
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
Mój z dnia na dzień coraz lepiej je, nie wywala już papki tak języczkiem jak wcześniej A marchewka to chyba jego hit na razie
margerrita
Fanka BB :)
dziewcznyny jak podajecie kaszke manna, sama czy z obiadkiem?
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
dziewcznyny jak podajecie kaszke manna, sama czy z obiadkiem?
Ja jeszcze nie podaje, bo na butli jesteśmy i poczekam jeszcze z kaszą manną, ale to chyba lepiej dodać np do zupki?
czarodziejkaM
Fanka BB :)
Moja pediatra powiedziała,że jak będę wprowadzać kaszkę mannę to dodać łyżeczkę do zupki warzywnejJa jeszcze nie podaje, bo na butli jesteśmy i poczekam jeszcze z kaszą manną, ale to chyba lepiej dodać np do zupki?
dobranocka
podwójna październikówka!
a któraś daje gluten w postaci kaszki pszennej? I ile wtedy tego się daje? W ogóle od którego miesiąca się go podaje?
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
Ja na razie jeszcze nie wprowadzam, tutaj na stronce bobovity kiedyś znalazłam coś takiego odnośnie glutenu Przelicznik glutenowy | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
W czwartek idziemy do wspaniałej kobiety pediatry i wtedy z nią porozmawiam o tym i podzielę się informacją jaką uzyskałam na ten temat. Niestety tak naprawdę odnośnie wprowadzania glutenu ciągle są sprzeczne informacje i do końca nie wiadomo ;/
W czwartek idziemy do wspaniałej kobiety pediatry i wtedy z nią porozmawiam o tym i podzielę się informacją jaką uzyskałam na ten temat. Niestety tak naprawdę odnośnie wprowadzania glutenu ciągle są sprzeczne informacje i do końca nie wiadomo ;/
Tyle już tu pisałyśmy,ale pozwolę sobie jeszcze raz.
Najnowszy schemat żywienia niemowląt (z 2007 r.) mówi,że gluten wprowadzamy
- u dzieci karmionych piersią nie wcześniej niż w 5 mcu i nie później,niż w 6 mcu.Podajemy dziecku raz dziennie np. w postaci 2-3 g(pół łyżeczki) kaszy manny (przed podaniem można wymieszac z niewielką ilościa ściągniętego mleka,lub dodac do zupki lub owoców,jesli Wasze dzieci juz jedzą inne rzeczy)
-u dzieci karmionych mm w 6 mcu.
W tych paczkach z hippa były te schematy żywieniowe.
Najnowszy schemat żywienia niemowląt (z 2007 r.) mówi,że gluten wprowadzamy
- u dzieci karmionych piersią nie wcześniej niż w 5 mcu i nie później,niż w 6 mcu.Podajemy dziecku raz dziennie np. w postaci 2-3 g(pół łyżeczki) kaszy manny (przed podaniem można wymieszac z niewielką ilościa ściągniętego mleka,lub dodac do zupki lub owoców,jesli Wasze dzieci juz jedzą inne rzeczy)
-u dzieci karmionych mm w 6 mcu.
W tych paczkach z hippa były te schematy żywieniowe.
reklama
Dobranocka w kaszkach powinna być już taka zawartość glutenu, że jak sypiesz zgodnie z ich instrukcja to jest akurat tyle ile być powinno, ale trzeba na nich czytać, wiem, ze mieli takie info zamieszczać ale jeszcze nad glutenem nie myślałam więc nie sprawdzałam. Na niektórych słoikach z dodatkiem manny jest napisane, że zawierają zalecaną dzienną dawkę glutenu.
A prowokacja glutenem wygląda tak:
- dzieci cyckowe w piatym i szóstym miesiącu 2-3 g kaszki glutenowej na 100 ml jeden raz dziennie do zupy lub mleka, w 7 i 8 miesiącu 6 g kaszki glutenowej na 100 ml jeden raz dziennie do zupy lub mleka, w 9 miesiącu możesz dać bułeczke
- dzieci na mm zaczynają miesiąc później
A prowokacja glutenem wygląda tak:
- dzieci cyckowe w piatym i szóstym miesiącu 2-3 g kaszki glutenowej na 100 ml jeden raz dziennie do zupy lub mleka, w 7 i 8 miesiącu 6 g kaszki glutenowej na 100 ml jeden raz dziennie do zupy lub mleka, w 9 miesiącu możesz dać bułeczke
- dzieci na mm zaczynają miesiąc później
Podziel się: