reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

strip kopnij męża ode mnie ;-) faceci to na pewno ciężko myślą...
monimoni zaraz zostaniemy zjechane za zaśmiecanie wątku, ale sprowokowałaś mnie :-) faktycznie jestem leniem i jestem nieciekawa, ale ja się nigdy nie nudzę ;-)

reklama
Ja właśnie po karmieniu cyc x2 - to apropo wątku ;)

Natolin: pytałam bo mój M. stwierdził, że kogoś mu przypominasz ;) Oczywiście miał na myśli mnie. Z tym, że ja lubię gotować ale nienawidzę sprzątać i kocham spać :)

Szczerze współczuję, ja daję z piersi ok 22-23 i śpi do 6-7 zawsze. A ja straszny śpioch jestem więc nie wyobrażam sobie inaczej :)
Przepraszam, że tak bez przywitania, ale od dłuższego czasu jestem wierną czytelniczką Październikówek i właśnie mam problem...Karmię piersią a na noc butlą ze ściągniętym mleczkiem. Moja córcia karmiona jest zwykle ok.21 tym ściągniętym mlekiem i od jakiś dwóch tygodni śpi właśnie do 6-7 bez pobudek. Niby super... Jest jednak jedno ALE: moje piersi nie wytrzymują tego czasu :-( a jak ściągnę np. o 4:00, to ciągle myślę żeby nie obudziła się wcześniej bo nie będę miała wystarczająco pokarmu i będę dokarmiała moim z butli, a ja znowu będę miała za dużo w piersiach i takie błędne koło. Zaznaczę, że Mała zjada na raz ok 220 mojego więc ma mnie co martwić :-( Tak więc moje pytanie do monimoni : jak Ty sobie z tym radzisz? Czy piersi się jakoś przyzwyczajają do tak długiej przerwy?

dzisiaj w nocy pierwsza proba. I schemat sie nie zmienil:/ po butli mm ok 21 pobudka o 2(jak wczesniej po cycku), potem tatus dal butle z moim mlekiem i pobudka po 2,5 h. Czyli jak zwykle. Widze, ze poki sama z tego nie wyrosnie, moje kombinacje nic nie dadza i trzeba sie pogodzic z nocnym wstawaniem:))

moriam - nasze kombinacje tez niewiele daly. Daje teraz butle na noc o 20.15 i potem kolejna kolopolnocy,zeby miec pewnosc,ze 100 za kazdym razem sciagnie - sciaga. Ale ostatnio byla pobudka juz po 2 godzinach...Czyli tak, jak piszesz- musza z tego wyrosnac.
Przyjacioka, ktora ma 13 miesiecznego synka wstaje do tej pory 2 razy w nocy do niego i mowi, ze to nie jest kwestia najedzenia, tylko charakteru dziecka, tudziez potrzeby przytulenia sie do mamy w nocy :-) Czyli mamy przegwizdane:-)

strip - tez jestem zombie w dzien i fukam pod nosem na wszystko, bo NIENAWIDZE sie nie wyspac, bo KOCHAM spanie.

natolin - no wlasnie ja chodze zla i tylko kombinuje, jak i gdzie sie tu kimnac.
I tak jak Ida, pasuje do Twojej charakterystyki :-)

A moja mała jadła co 3 godziny w nocy, a nawet 2 razy jej się zdarzyo co 6 godzin, a od świąt jej się odmieniło i budzi się co 1,5-2h, ja już nie mam siły, a co najgorsze nie chce brać butli więc nie da rady inaczej niż z cycka :-(

cass, też tak miałam jak był skok rozwojowy! Ale teraz wszystko wróciło do normy i nocki przesypiamy :-) Trzymam kciuki aby i u Ciebie się unormowało! :-)

moja ostatnio jak sie budzi to cycka nei chce- zlosci sie ze za powoli leci://// no to trudno, butla 150 peka w 5 minut i tak jak dzisiaj zjadla bez otwierania oczkow:)))) ostatnio w ogole malo z cycka karmie prawie wcale bo moje dziecko ma wymagania ze musi byc duzo i natychmiast a nie "pracowac" zeby lecialo, tak wiec sciagam mleczko puki mam, a mimo ze mam malo pokarmu to lekarz powiedzial ze chyba mam dobre mleko bo mloda nie zachorowoala jak maz byl totalnie chory a ja druga zalapalam syfa. no i chyba pozywne tez musi byc bo jak pociagnei z butli moje mleko 60 to wtedy z butli drugiej doje tak z 70 albo nieraz 50. jak daje sztuczne bez cycowego mleka to potrafi 120-150 wciagnac. puki co nie zmuszam mlodej do cyca, nie chce to nie, wazne ze dostaje co powinna.

reklama
Dziulka-moja tez się wkurza,jak jej słabo leci z cycusia.Tylko ja nie mogę jej dać zwykłego mm.Trudno,jakos się przemęczymy,dopóki nie będę mogła jej dokarmic innym jedzonkiem.

Do góry