to ma przechlapane jak kuzynka meza o ktorej juz pisalam ze ona musi wracac do pracy a maly nie tolerowal butli ani z mlekiem sklepowym ani jej wlasnym! dopiero jak wszystkie mozlwie metody zawiodly to go przeglodzili caly dzien i jedyne co dostal jak juz wyl z glodu rozpaczliwie to BUTLE! i musial ja zatolerowac bo sie zawzieli w koncu ze to niemozliwe zeby dziecko nie akceptowalo butli az do tego stopnia - darcie az uszy bolaly i to na serio bo sama to widzialam i slyszalam. a co do spania to mojej mlodej jak spac sie chce to moze spac wszedzie (puki co bynajmniej nei ma klopotu) jedynie nie wiem jak przestawic jej godziny snu tzn ona se spi np od 20h - 1.h czyli dlugo , ja sie klade 23h najpozniej , wiec zostaje mi 2h snu, a ptoem mloda sie budzi co 3-4h:/// chcialabym zeby spala mi chociaz do 4h . czy jest na to jakas metoda??
reklama
Ida Sierpniowa
Fanka BB :)
oby się okazało że to nie skaza!!! buziaki i trzymam kciuki żeby te problemiska przeszły jak najszybciej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Na pewno Efa i chyba margerrita...
Strip współczuję... U nas na razie jest podejrzenie skazy,więc wyeliminowałam na razie nabiał. Nie wiem tylko kiedy powinna być widoczna poprawa,ale spytam się we wtorek na szczepieniu...
ja też tak mam. młoda śpi od 22 lub 23 do 2-3 a potem już ze mną przy cycu i pobudki co 3-4 godz... chyba spróbuję z tym dopajaniem jak rzutka napisała...choć tak szczerze to ja się wysypiam raczej, ale kręgosłup dostaje w kość od tego cycania na boku...ona se spi np od 20h - 1.h czyli dlugo , ja sie klade 23h najpozniej , wiec zostaje mi 2h snu, a ptoem mloda sie budzi co 3-4h:/// chcialabym zeby spala mi chociaz do 4h . czy jest na to jakas metoda??
Naprawdę myślę, że warto spróbowac. Tym sposobem moje dziecko śpi jakby nie patrząc 8 godzin ciągiem bo na to nocne karmienie wogóle się nie budzi. A tak koło 24 byłby wrzask, że królewicz jest głodny i gdzie jego podwładni ;-)
Od razu uprzedzę, po karmieniu na śpiocha nie trzeba odbijać bo przez sen dziecko inaczej ssie i nie łyka tyle powietrza. Wystarczy jedna rękę wsunąć pod główkę by była minimalnie wyżej, w drugiej butla i tyle.
Od razu uprzedzę, po karmieniu na śpiocha nie trzeba odbijać bo przez sen dziecko inaczej ssie i nie łyka tyle powietrza. Wystarczy jedna rękę wsunąć pod główkę by była minimalnie wyżej, w drugiej butla i tyle.
makuc
JaA tak w ogóle,to juz się pogubiłam-kto z nas tu jeszcze jest tylko na swoim mleczku?
Po moim ostatnim jedzeniowym wyluzowaniu z dietą Mała do tej pory ma wysypkę więc po 2 dniach jedzenia słodyczy znowu wracam do opcji "postnej". Niedługo na widok pizzy i słodyczy język mi będzie z ust jak głodnemu psu wystawał...Ja karmie tylko piersią, więc staram się uważać na to co jem, ale czasem mi to nie wychodzi bo coraz ciężej odmówić sobie jakiejś czekoladki albo innych pyszności
Można sobie samemu zrobić pizzę,ale co to za pizza bez seraJa
Po moim ostatnim jedzeniowym wyluzowaniu z dietą Mała do tej pory ma wysypkę więc po 2 dniach jedzenia słodyczy znowu wracam do opcji "postnej". Niedługo na widok pizzy i słodyczy język mi będzie z ust jak głodnemu psu wystawał...
makuc
Można sobie samemu zrobić pizzę,ale co to za pizza bez sera
dokładnie. Pizza bez sera to dla mnie nie pizza no cóż - pediatra mówiła, że po 3mies. ta nadwrażliwość na "krowę" powinna minąć. Oby miała rację....
margerrita
Na pewno Efa i chyba margerrita...
Strip współczuję... U nas na razie jest podejrzenie skazy,więc wyeliminowałam na razie nabiał. Nie wiem tylko kiedy powinna być widoczna poprawa,ale spytam się we wtorek na szczepieniu...
nie chyba tylko napewno najgorzej ze maly antybutelkowy dalej, jakwidzi butle to jest jeden wielki wrzask i niewiem co poczac, uziemiona jestem
reklama
stripMYmind
trzeba uważać z luzowaniem diety, bo można dziecku uszkodzić delikatne jelitka, powinno się odsuwać alergeny jak najdłużej tak mówił lekarz, ale co lekarz to teżinaczej gada
Podziel się: