reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią

wlasnie zauwazylam:) a butle w nocy chce dawac ze swoim
. A dlatego butle nie cyca,zeby wiecej zjadla. Bo w nocy u nas cycanie pare minut i duzo nie zjada, dlatego po 2 godz znowu pobudka. Jak podladuje butla, to pospi dluzej. Tak mysle:) Zreszta z tym cyckiem to mi wygodnie, biore mala do lozka i kimam. Czesto wczesniej niz ona:)

Ja tez o tym myslalam i dzis o polnocy podam Malemu moje odciagniete. Z tym, ze on non stop przysypia przy jedzeniu i boje sie, ze to karmienie butla bedzie trwalo 30 minut zamiast 15 :/ No ale z drugiej strony jak w niego wmusze kolo 100tki, to moze troche dluzej kimnie. Choc powiem szczerze - jakos nie wierze :-)

reklama
Krzyś w nocy z butki zjada 120 ml w tym 60 ml jednym wdechem w 3 min a drugie 60 ml muszę już na śpiocha wciskać przez jakieś 10 min co najmniej.
Nic go nie obudzi odbijanie, przewijanie :no:

Ja tez o tym myslalam i dzis o polnocy podam Malemu moje odciagniete. Z tym, ze on non stop przysypia przy jedzeniu i boje sie, ze to karmienie butla bedzie trwalo 30 minut zamiast 15 :/ No ale z drugiej strony jak w niego wmusze kolo 100tki, to moze troche dluzej kimnie. Choc powiem szczerze - jakos nie wierze :-)
i co, udalo sie? Ja znowu mleka nie odciagnelam na noc, padlam po zajeciach:) no i standardowo od 2 byly pobudki co 2 h

Chyba zaczne w nocy dawac butle ze swoim-moze to wydluzy jej spanie.uz wczoraj mialam tak zrobic, le bylam padnieta i walczyc z laktatorem mi sie nie chcialo :/
dzisiaj w nocy pierwsza proba. I schemat sie nie zmienil:/ po butli mm ok 21 pobudka o 2(jak wczesniej po cycku), potem tatus dal butle z moim mlekiem i pobudka po 2,5 h. Czyli jak zwykle. Widze, ze poki sama z tego nie wyrosnie, moje kombinacje nic nie dadza i trzeba sie pogodzic z nocnym wstawaniem:))

Szczerze współczuję, ja daję z piersi ok 22-23 i śpi do 6-7 zawsze. A ja straszny śpioch jestem więc nie wyobrażam sobie inaczej :)

Ja dzisiaj w nocy miałam pobudki co 2 godziny, Olek chyba po szczepieniu taki apetyt miał. Padam na twarz.
Chociaż zwykle to i tak co 3-4 godziny się budzimy na karmienie. Mój synek to taki nocny żarłok mały ;-).

u mojej Inki też nie ma różnicy czy dostanie na noc cysiowe mleczko czy mm - jak ma nastrój to pośpi do 6 rano, a jak nie to tak jak dzisiaj w nocy obudzi się np. o 2:/// potem była pobudka o 6 rano a wstałyśmy o 10ej:D

dziewczyny ja to Was szczerze podziwiam, bo ja bym ciągle ze złym humorem chodziła, a na dodatek w dzień chyba, kiedy by się tylko dało to w łóżku leżała...

reklama
hej moj brzdac je w nocy co 2 h..... tak od poczatku, moze pare dni bylo lepszych. ja po takiej nocy jestem zombie a tu jeszcze dom do ogarniecia, dzieciem sie trzeba zajac, a moj A. ciagle truje, ze ja nic nie robie... a jak mowie, ze jestem zmeczona, to mowi zebym brala witmainy to nie bede. meskie myslenie:-p
ale wracajac do tematu, tez probowalam na noc butle tzn 1 karmienie to o 23 zatankowac z flachy, ale nic z tego malu od razu poczul, ze nie cyc i ryk ;p dopiero przyjaciel cycusiowy ukoil nerwy;p i spanie do 2 pozniej 4 7 pobudki;p

Do góry