reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią

ale np Wojtek potrafi 40 min ssac mocno i wiem ze ciagnie mleko i nie bawi sie cycem, to chyba po 15 min nie bede go odlaczac od cyca?:szok: i ostatnio co poltorej h je, dla mnei to i tak dlugie przerwy, bo wczesniej non stop jadl ;p

reklama
sugar no dzielna jestes, naprawde!

bylam u lekarza i mam zatkany jeden z przeplywow mleka:/ mam przykladac kapuste i czesto przystawiac malego-ale jak to robic jak cholernie boli:( jak pojawi sie goraczka nie czekac i na pogotowie jechac ale mam nadzieje ze maly mi przetka ten przeplyw!!

sugar no dzielna jestes, naprawde!

bylam u lekarza i mam zatkany jeden z przeplywow mleka:/ mam przykladac kapuste i czesto przystawiac malego-ale jak to robic jak cholernie boli:( jak pojawi sie goraczka nie czekac i na pogotowie jechac ale mam nadzieje ze maly mi przetka ten przeplyw!!

kathe, dobrze, ze lekarz Cie obejrzal :-)
Bol zlagodzisz Paracetamolem, bo mozna go stosowac podczas karmienia. Ja biore 4 razy na dobe po 500mg. Powodzenia, trzymaj sie!

Tak, wiec moja mala wycwanila sie od tygodnia.....musze jej podawac czesciej sztuczne mleko , moze sie znowu przyzwyczai:/

Bardzo sie cieszę,że mam juz normalny internet i mogę do was pisać.Dziewczyny a u mnie kryzys! Mały od kilku dni nie chce piersi,possie 10 min i płacz,albo jak tylko go układam na jego podusi do karmienia to już jest płacz,on nie chce piersi! Wszystko sprawdziłam,czy jest mu wygodnie,czy to gazy(pionizowałam w trakcie jedzenia i czasem beknął sobie),czy nie za ciepło,czy nosek nie zatkany,do mojej diety nie można się przyczepić bo jem prawie cały czas to samo.Pomyślałam,że ściągnę i dam mu z butli,że to nie koniec świata przecież,że dziecko nie chce ssać(tzn tak sobie tłumaczyłam w duchu) i okazało się że nie bardzo mam co ściagać-jakaś śmieszna ilość.Moja mama była w szoku,bo ona i babcia miały dużo pokarmu i sama się dziwiła że u mnie taka lipa.Mama mi też powiedziała,że ona w przeciwieństwie do mnie miala bardzo dużo pokarmu a mój brat i tak postanowił po 4 miesiącach przestać jeśc,mówi że wyginal się i płakał i musiała przejść na sztuczne.Mogło go to też denerwować -że mu slabo i mniej leci niż zwykle.Dałam mieszankę i dziecko szczęśliwe.Teraz cały czas jadę na laktatorze i ściągam bo syn mimo iż już najedzony i spokojny to przy piersi jak tylko ja poczuje to dostaje histerii.Tak mi przykro z tego powodu,że tak na mnie reaguje...:-((((((((((Płakać mi się chce,gdzie to mleko się podziało? I jak mam zwiększyć laktację-skoro moje dziecko nie chce ssać,myślicie,że dam radę laktatorem zmusić piersi do pracy,no i juz się poryczałam.....Martwię się o synka,bo mamy wizytę u neurologa(pisałam na odpowiednim wątku) i może to przez stres?Ale przy dziecku jestem naprawdę oazą spokoju,aż na mnie dziwne...nie no dziewczyny napiszcie coś co wy myślicie o tym bo mnie ręce opadły...i cycki też :-(

Ostatnia edycja:
czarodziejka- sciagac laktatorem po karmieniu metoda 7/5/3 minut na kazda piers (7 minut jedna, potem 7 druga itd.), pic herbatki na pobudzenie laktacji (np Hipp), piwo bezalkoholowe Karmi i duuuzo plynow. Aaa, i masowac piersi przed sciaganiem i karmieniem. Nie stresowac sie i wysypiac:-)

Czy o czyms zapomnialam, dziewczyny?

reklama
czarodziejko niby po 6 tyg. laktacja się normuje- dupa, trza o nią lub z nią walczyc non stop- ja tak mam.
Dwa dni temu chciałam dokarmiac, a dziś? Siedzę z laktatorem i idę na rekord. Mam już 200 ml i ciągle leci.
Przystawiaj jak najczęściej, między karmieniami pobudzaj się laktatorem :-)

Mój Artek jakoś dziwnie je. Miałam taki nawał, że po lekkim uciśnięciu waliło jak z krowy, a on memlał 1,5h i nie ściągnął... ale chyba się najadł... co jest grane?

Do góry