Ja o 2 w nocy nakarmiłam małego tą piersią co wieczorem bo wydawało mi się że pełniejsza. Mały zasnął wymordowany całodziennym płaczem i prężeniem i drugiej piersi nie ruszył. O 4 ta druga pierś była jednym wielkim guzem. Masakra. Dawno tak nie miałam. Na szczęście mój kochany synek uratował mamusię i zlikwidował guzy
reklama
Ida Sierpniowa
Fanka BB :)
heh, młoda wczoraj dwa karmienia pod rząd butlę zaliczyła no a ja najpierw szczęśliwa, że mleczarnie mnie nie męczą mimo takiej przerwy, później stwierdziłam ze jednak lewa mleczarnia "trochę" boli... więc ssaczek musiał mamę ratować. w gruncie rzeczy moze i dobrze że cała noc na cycu, bo w połowie wisiała na lewej więc już nie czuję żadnych zgrubień
dobranocka
podwójna październikówka!
A ja dzisiaj rano odkryłam coś baaardzo niepokojącego. Otóż od dłuższego czasu nie sciagałam pokarmu, bo jak czesto sie dało - przystawiam Justynke. Wczoraj z ciekawosci scignełam i... Nie dosc że w tym jednym cycu było tylko 50ml, to na dodatek mleko jest białe i chude!!!!!!!!! A było kiedys ładnie żółte. Teraz po nocy (wstawiłam je do lodówki) jest tylko cieniusieńka obrączka tłuszczu a mleczko jest bielutkie i rzadkie :-(... Nie dziwota że ten mój dzieć ciągle głodny!! Co mam zrobic zeby mleko znów było tłuste?? A moze tak ma sie z nim dziać? Czytałam że mleko ciągle zmienia swój skład, ale że aż tak??
JOLI77
Dobranocka- mleczko jest białe a czasem przezroczyste- to nie znaczy Że jest mało treściwe.
zależy też od pory kiedy się ściąga- w nocy jest bardziej tłuste.
Na początku mleczko jak dziecko ciągnie z piersi też jest chude a dopiero później leci bardziej tłuste.
zależy też od pory kiedy się ściąga- w nocy jest bardziej tłuste.
Na początku mleczko jak dziecko ciągnie z piersi też jest chude a dopiero później leci bardziej tłuste.
onesmile
Świat według Pafffcia
sugar - mysle, ze z latwoscia odroznisz (w razie czego) obolale od cycania sutki, a takie w ktore wdal sie stan zapalny. Ale ja bym na twoim miejscu pokazala sie lekarzowi, na wszelki wypadek.
dobranocka - na nasze mleko ma rowniez wplyw nasza dieta. Jedz po prostu regularne i pelnowartosciowe posilki.
dobranocka - na nasze mleko ma rowniez wplyw nasza dieta. Jedz po prostu regularne i pelnowartosciowe posilki.
sugar_and_spice
matka Króla
sugar - mysle, ze z latwoscia odroznisz (w razie czego) obolale od cycania sutki, a takie w ktore wdal sie stan zapalny. Ale ja bym na twoim miejscu pokazala sie lekarzowi, na wszelki wypadek.
Ja mam pęcherze, zaczerwienienia, dotyk koszuli mnie doprowadza do takich boleści, że ryczę, strupy, które odklejam po rozmoczeniu, szczypanie nie dające się znieśc, od każdego sutka w głąb piersi- zaraz po karmieniu... mówiłam, żaliłam się, nie raz, nie dwa... karmic piersią, karmic piersią... karmię... qrwa po 1,5 godziny, już mnie kichy bolą i kręgosłup od ciągłego przebywania w pozycji "karmiącej"... sorry, musiałam.
pszczylaszczka
Idz do lekarza, bo tak nie powinno byc...bo doprowadzisz do jakiegos mega zapalenia i bedzie dopiero..
Ja mam pęcherze, zaczerwienienia, dotyk koszuli mnie doprowadza do takich boleści, że ryczę, strupy, które odklejam po rozmoczeniu, szczypanie nie dające się znieśc, od każdego sutka w głąb piersi- zaraz po karmieniu... mówiłam, żaliłam się, nie raz, nie dwa... karmic piersią, karmic piersią... karmię... qrwa po 1,5 godziny, już mnie kichy bolą i kręgosłup od ciągłego przebywania w pozycji "karmiącej"... sorry, musiałam.
Sugar, współczuję tych bóli! Jesteś dzielna pozostając przy karmieniu naturalnym mając takie problemy z piersiami!
sugar_and_spice
matka Króla
Idz do lekarza, bo tak nie powinno byc...bo doprowadzisz do jakiegos mega zapalenia i bedzie dopiero..
Ależ ja byłam- mówiłam w sumie 4 pediatrom, ginekologowi i położnej, którą wezwałam prywatnie, żeby poobserwowała jak przystawiam... bepanthen mi polecili.
moni dzięki, to już chyba heroizm... marzy mi się, że lekarz mi każe karmic mm, a cycek tylko rano i wieczorem :-) dla tej cudnej bliskości...
reklama
pszczylaszczka
wiesz ja mysle ze to nie moga byc tortury,,, dawaj co 2 posilek butle ze swoim mlekiem moze
Podziel się: