reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią

a ja sie juz dzis wkurzylam i sie doje, musze skontrolowac ile ten zarlok je.
A na noc pewnie pojdzie mm, bo dzis juz zupelnie wyeksploatowana jestem :)

reklama
Co Ty tam wiesz? :-) Ja nie mam nic do smoczków, lekarze mają, ja mam tyle przeciwko, że mój Artek nie chce i koniec, ale ja bym chciała, żeby on czasami chciał :-)

Patrz cwaniaka, a z butelki Ci zje i jest git. Ciekawe co mu przeszkadza w smoku, bo przeciez i to guma, i to guma...Moze poprobuj jeszcze ze smokiem? W mleku go umocz najpierw, czy co?
Ja dzis przyuwazylam, ze moj podgryza i ciumka sobie smoka od butelki jak robi przerwy w karmieniu. Butelke dzis dalam tylko 2 razy, poza tym ciagle cyc, a jeszcze mu sie ssac chce.

no i zjadla mojego 150ml..i sie nie najadla:(( wiecej nie dalo sie wydoic, wiec dorobilam mm-zjadla 50ml.
kurcze, znow laktacja mi siada i nie wyrabia na potrzeby mojego zarloka, jak tak dalej pojdzie, to wysiadzie i psycha:((

edit: po 15 minutach kimy pobudka i dalej jesc. Dojadla 60 ml i spac dalej nie chce. Babcia zabawia, bo ja juz sil nie mam. GRrrr...

Ostatnia edycja:
moriam - to niezlego masz zarloka :-) Ale i ja sie 'pochwale', ze moj Pawcio od 16-19stej na cycu z malymi przerwami. Potem godzinka spokoju, kapiel i znow prawie godzinka cycow. A teraz wlasnie tatus dokarmil go mm i Maly wciagnal uszami 70ml...:-)

no i zjadla mojego 150ml..i sie nie najadla:(( wiecej nie dalo sie wydoic, wiec dorobilam mm-zjadla 50ml.
kurcze, znow laktacja mi siada i nie wyrabia na potrzeby mojego zarloka, jak tak dalej pojdzie, to wysiadzie i psycha:((

edit: po 15 minutach kimy pobudka i dalej jesc. Dojadla 60 ml i spac dalej nie chce. Babcia zabawia, bo ja juz sil nie mam. GRrrr...
wczorajsza historia skonczyla sie tak, ze poszlo 150 ml mojego, potem tyle mm, a na deserek i tak cycus musial byc podany.
I nie piszcie mi o skokach rozwojowych, to jest czyste łakomstwo!!!:))))

Moriam - to chyba musi być skok wzrostowy. Gdzie on to zmieścił??? Nie ulewał mocno potem? Mój jest starszy i zjada około 120-130ml na 1 raz. Czasem np ze 20 min przed jedzeniem napije sie herbatki troche to juz haft murowany po posiłku,bo mu się nie meiści w brzuszku.

mój gdyby miał możliwość też by zjadł tyle zapewne ;-)
normalnie je 150, mąż mu czasem daje 180, bo twierdzi, że mały jeszcze chce, ale kiedyś zrobiłam tak, że dałam mu 150, a zaraz potem 100 herbatki i o zgrozo nie pogardził nią i wypił do końca ;-) więcej eksperymentów nie robię ;-)

reklama
a ja mialam zastoj dzizas co za bol ani sie dotknac i to od strony pachy pol cyca twardego........ rozgrzalam porzadnie termoforem rozmasowal, chociaz bolalo jak piernik i maly sciagnal ;p
pomyslec, ze juz mialam baaaaaaaardzo wyhamowana laktacje, dwa tyg nie karmienia. A teraz mleka tyle, ze jak karmie to z drugiego cyca ciurkiem leci, a w nocy miedzy karmieniami cycus twardy sie robi:) chyba dane mi jest karmic piersia, bo toz to mleczna kraina :p
Czy wasze bobasy tez tyle jedza w nocy? ja co 2 h karmie nawet po kapieli ok 3 godzin tylko maly spi i ok polnocy cyca wola.
a i jeszcze pochwale sie, ze uspilam dzis Wojtka bez noszenia i wozeczka, od razu w lozeczku :D

Do góry