reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie piersia

a teraz uwaga, uwaga!
Na dziś mam 2 sukcesy żywieniowe i 1 porażkę pedagogiczną

+
1) jest mleko!!!! ilośc na razie umiarkowana...
2) młody zjadł 5 łyżeczek dyni z ziemniakami

-
tę dynię zjadł na dywanie gapiąc się w tv :dry::ninja2:

SUUUUPPPPEEEERRRR!!!!!!!!!! Brawo dla małego - to chyba jego wczesny prezent z okazji dnia mamy :)

reklama
Gratuluję sukcesów !!! (zamiast TV polecam książkę z dużą ilością kolorowych obrazków, u nas się sprawdza).

SUUUUPPPPEEEERRRR!!!!!!!!!! Brawo dla małego - to chyba jego wczesny prezent z okazji dnia mamy :)
hehe a tv to prezent na dzień dziecka

Gratuluję sukcesów !!! (zamiast TV polecam książkę z dużą ilością kolorowych obrazków, u nas się sprawdza).
no bez przesady, to było przez przypadek, przeciez nei usadziłam dzieciaka przed tv żeby go nakarmić...
a co do książek, to ja momentami marzę, ze by się od nich uwolnić, a właściwie to od dwóch małych maniaków czytania....
a michasio bardziej lubi słuchać niż oglądać

....... Planuję karmić jeszcze przynajmniej pół roku, a pewnie dłużej - ale chciałabym jakoś uniezależnić malutką emocjonalnie od tego... Jak to się robi ? :(
szybko hihihihihi to pewnie nie bedzie takie latwe, ale ja tez sie tego balam. Jak zaczniesz wprowadzac stale pokarmy tzn inne niz cyc :))) to powoli i dzieciatko sie przestawi. Cyc u nas jest dalej, a najbardziej to smakuje o 01.30 i 6.00 :))))). no i nauczylam szkraba ze po kapaniu jest troszke cyca (zeby mi sie nawal nie zrobil) i potem cala butla mleka modyfikowanego + kaszka. I juz cycki z mama odpoczywaja :)))
ja nakupowalam tego hiipa obiadkow dynia+ziemniak bo tak mnie namowilyscie i fakt maly wcina jak szalony a ja od samego zapachu tego obiadku dostaje torsji i modle sie zeby te sloiczki sie juz skonczyly, RATUNKU jaki to ma zapach. Mam nadzieje ze marchewka +ziemniak maja lepszy aromat :))) ale czego sie nie robi dla dziecka. To jest nic dzisiaj caly sloiczek mu nie starczyl musialam dac jeszcze pol marchewki szoooooook.

a teraz uwaga, uwaga!

Gratulacje powrotu mleka:) bedzie wiecej i wiecej:)
Moja mala tez je czasem ogladajac tv i nie widze w tym nic zlego, wczesniej czy pozniej wiekszosc z naszych dzieci bedzie ogladac bajki w tv. Niestety, moja mala nie lubi poki co jak jej czytam, bawi sie ksiazeczkami z materialu i je gryzie:) na czytanie przyjdzie jeszcze pora.

szybko hihihihihi to pewnie nie bedzie takie latwe, ale ja tez sie tego balam. Jak zaczniesz wprowadzac stale pokarmy tzn inne niz cyc :))) to powoli i dzieciatko sie przestawi. Cyc u nas jest dalej, a najbardziej to smakuje o 01.30 i 6.00 :))))). no i nauczylam szkraba ze po kapaniu jest troszke cyca (zeby mi sie nawal nie zrobil) i potem cala butla mleka modyfikowanego + kaszka. I juz cycki z mama odpoczywaja :)))

ja nakupowalam tego hiipa obiadkow dynia+ziemniak bo tak mnie namowilyscie i fakt maly wcina jak szalony a ja od samego zapachu tego obiadku dostaje torsji i modle sie zeby te sloiczki sie juz skonczyly, RATUNKU jaki to ma zapach. Mam nadzieje ze marchewka +ziemniak maja lepszy aromat :))) ale czego sie nie robi dla dziecka. To jest nic dzisiaj caly sloiczek mu nie starczyl musialam dac jeszcze pol marchewki szoooooook.
a moze ty w ciązy jesteś??????

U nad dziś poszło kilka łyczków soczku marchewkowego z niekapka! Ale niestety kaszka ani dynia już nie, nawet tv nie pomógł

(...)
a teraz uwaga, uwaga!

+

-
Super!!! Gratulujemy Michalkowi i dzielnej mamusi! U nas nie trzeba tv, ale ja musze dziwne miny robic, zagadywac, pokazywac zabaki, piloty itd, bo inaczej od razu robi podkowke bo chce cyca. A aby buzie otworzyl jak nie chce sam z siebie to mowie. ma-ma, powiedz ma-ma, i on ma ubaw ze mnie, otwiera dziobek a ja pakuje jedzinko :)

Kurcze, Alan jak wczoraj wciagnal 135g obiadku(dynia+ziemniaczki pomieszane z brokulami) to za godzine juz wyl, ze chce cyca, i jadl, jadl, jadl jakbym go glodzila! Normalnie tak dlugo i efektywnie nie je :/ nie rozumiem mojego syna...

U nad dziś poszło kilka łyczków soczku marchewkowego z niekapka! Ale niestety kaszka ani dynia już nie, nawet tv nie pomógł
Kilolek, te lyczki to naprawde sukces!!! ja sie cisze, jak alan 2 kropelki zlize :( Dalej nie chce ustnikow, smoczkow itd.

Nie wiem jak zrobic, aby Alan odechcial cyca...a zaczal pic z butelek, kubeczkow-czegokolwiek...Nawet w nocy histeryzuje jak do niego podejdzie maz moj a nie ja...bo ja mam go wziasc i dac cyca(smok w nocy nie dziala...dopiero jak zasnie robie podmianeke...)nawet jesli on nie chce jesc...

reklama

kilolek nie zalamuj mnie prosze cie;-)jedno slodkie malenstwo na razie mi wystarczy.
ejjjjjjjjjjjj a na was ta dynia tak nie dziala???????????

........

Kurcze, Alan jak wczoraj wciagnal 135g obiadku(dynia+ziemniaczki pomieszane z brokulami) to za godzine juz wyl, ze chce cyca, i jadl, jadl, jadl jakbym go glodzila! Normalnie tak dlugo i efektywnie nie je :/ nie rozumiem mojego syna...

...

moj tez wcina jak szalony, nie ma końca w tym jedzeniu, tak mu sie spodobalo

Do góry