reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

a teraz uwaga, uwaga!
Na dziś mam 2 sukcesy żywieniowe i 1 porażkę pedagogiczną

+
1) jest mleko!!!! ilośc na razie umiarkowana...
2) młody zjadł 5 łyżeczek dyni z ziemniakami

-
tę dynię zjadł na dywanie gapiąc się w tv :dry::ninja2:

SUUUUPPPPEEEERRRR!!!!!!!!!! Brawo dla małego - to chyba jego wczesny prezent z okazji dnia mamy :)

reklama
Gratuluję sukcesów !!! (zamiast TV polecam książkę z dużą ilością kolorowych obrazków, u nas się sprawdza).

SUUUUPPPPEEEERRRR!!!!!!!!!! Brawo dla małego - to chyba jego wczesny prezent z okazji dnia mamy :)
hehe a tv to prezent na dzień dziecka

Gratuluję sukcesów !!! (zamiast TV polecam książkę z dużą ilością kolorowych obrazków, u nas się sprawdza).
no bez przesady, to było przez przypadek, przeciez nei usadziłam dzieciaka przed tv żeby go nakarmić...
a co do książek, to ja momentami marzę, ze by się od nich uwolnić, a właściwie to od dwóch małych maniaków czytania....
a michasio bardziej lubi słuchać niż oglądać

....... Planuję karmić jeszcze przynajmniej pół roku, a pewnie dłużej - ale chciałabym jakoś uniezależnić malutką emocjonalnie od tego... Jak to się robi ? :(
szybko hihihihihi to pewnie nie bedzie takie latwe, ale ja tez sie tego balam. Jak zaczniesz wprowadzac stale pokarmy tzn inne niz cyc :))) to powoli i dzieciatko sie przestawi. Cyc u nas jest dalej, a najbardziej to smakuje o 01.30 i 6.00 :))))). no i nauczylam szkraba ze po kapaniu jest troszke cyca (zeby mi sie nawal nie zrobil) i potem cala butla mleka modyfikowanego + kaszka. I juz cycki z mama odpoczywaja :)))
ja nakupowalam tego hiipa obiadkow dynia+ziemniak bo tak mnie namowilyscie i fakt maly wcina jak szalony a ja od samego zapachu tego obiadku dostaje torsji i modle sie zeby te sloiczki sie juz skonczyly, RATUNKU jaki to ma zapach. Mam nadzieje ze marchewka +ziemniak maja lepszy aromat :))) ale czego sie nie robi dla dziecka. To jest nic dzisiaj caly sloiczek mu nie starczyl musialam dac jeszcze pol marchewki szoooooook.

a teraz uwaga, uwaga!

Gratulacje powrotu mleka:) bedzie wiecej i wiecej:)
Moja mala tez je czasem ogladajac tv i nie widze w tym nic zlego, wczesniej czy pozniej wiekszosc z naszych dzieci bedzie ogladac bajki w tv. Niestety, moja mala nie lubi poki co jak jej czytam, bawi sie ksiazeczkami z materialu i je gryzie:) na czytanie przyjdzie jeszcze pora.

szybko hihihihihi to pewnie nie bedzie takie latwe, ale ja tez sie tego balam. Jak zaczniesz wprowadzac stale pokarmy tzn inne niz cyc :))) to powoli i dzieciatko sie przestawi. Cyc u nas jest dalej, a najbardziej to smakuje o 01.30 i 6.00 :))))). no i nauczylam szkraba ze po kapaniu jest troszke cyca (zeby mi sie nawal nie zrobil) i potem cala butla mleka modyfikowanego + kaszka. I juz cycki z mama odpoczywaja :)))

ja nakupowalam tego hiipa obiadkow dynia+ziemniak bo tak mnie namowilyscie i fakt maly wcina jak szalony a ja od samego zapachu tego obiadku dostaje torsji i modle sie zeby te sloiczki sie juz skonczyly, RATUNKU jaki to ma zapach. Mam nadzieje ze marchewka +ziemniak maja lepszy aromat :))) ale czego sie nie robi dla dziecka. To jest nic dzisiaj caly sloiczek mu nie starczyl musialam dac jeszcze pol marchewki szoooooook.
a moze ty w ciązy jesteś??????

U nad dziś poszło kilka łyczków soczku marchewkowego z niekapka! Ale niestety kaszka ani dynia już nie, nawet tv nie pomógł

(...)
a teraz uwaga, uwaga!

+

-
Super!!! Gratulujemy Michalkowi i dzielnej mamusi! U nas nie trzeba tv, ale ja musze dziwne miny robic, zagadywac, pokazywac zabaki, piloty itd, bo inaczej od razu robi podkowke bo chce cyca. A aby buzie otworzyl jak nie chce sam z siebie to mowie. ma-ma, powiedz ma-ma, i on ma ubaw ze mnie, otwiera dziobek a ja pakuje jedzinko :)

Kurcze, Alan jak wczoraj wciagnal 135g obiadku(dynia+ziemniaczki pomieszane z brokulami) to za godzine juz wyl, ze chce cyca, i jadl, jadl, jadl jakbym go glodzila! Normalnie tak dlugo i efektywnie nie je :/ nie rozumiem mojego syna...

U nad dziś poszło kilka łyczków soczku marchewkowego z niekapka! Ale niestety kaszka ani dynia już nie, nawet tv nie pomógł
Kilolek, te lyczki to naprawde sukces!!! ja sie cisze, jak alan 2 kropelki zlize :( Dalej nie chce ustnikow, smoczkow itd.

Nie wiem jak zrobic, aby Alan odechcial cyca...a zaczal pic z butelek, kubeczkow-czegokolwiek...Nawet w nocy histeryzuje jak do niego podejdzie maz moj a nie ja...bo ja mam go wziasc i dac cyca(smok w nocy nie dziala...dopiero jak zasnie robie podmianeke...)nawet jesli on nie chce jesc...

reklama

kilolek nie zalamuj mnie prosze cie;-)jedno slodkie malenstwo na razie mi wystarczy.
ejjjjjjjjjjjj a na was ta dynia tak nie dziala???????????

........

Kurcze, Alan jak wczoraj wciagnal 135g obiadku(dynia+ziemniaczki pomieszane z brokulami) to za godzine juz wyl, ze chce cyca, i jadl, jadl, jadl jakbym go glodzila! Normalnie tak dlugo i efektywnie nie je :/ nie rozumiem mojego syna...

...

moj tez wcina jak szalony, nie ma końca w tym jedzeniu, tak mu sie spodobalo

Do góry