reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

mi lekarka mówiła, że mogę dopajać, ale nie robię tego, czasem tylko jak widzę, że coś niespokojna jest i się pręży to daję córce z łyżeczki herbatkę........

reklama
banana to tak jak u mnie ! probowalam tego samego co Ty i nic tak na prawde nie dziala :-( mysle ze po prostu musimy przetrwac ten okres i poczekac az uklady trawienne naszych skarbow dojrzeja :-) wiekszosc lekarzy mowi ze do konca 3 miesiaca powinno to nastapic :-D choc i sa tacy co mowia ze do 6 miesiaca:baffled:
mama mowi,ze ja mialam kolke do 7 mies :baffled:

Mojej na kolkę pomaga leżenie skrępowane na boczku :-Dtzn ja leżę na boku na łożku, kładę małą na boku brzuszkiem bo siebie i mocno dwoma rękami przytulam, głaszczę, masuję plecki, całuję po głowce a przy tym czule gadam. Mała ssie smoka, w napadach ból się pręży wtedy mocniej masuję plecki. Jest to nie wygodna pozycja dla mamy ale cuż...Moja córka mruczy pod nosem i po jakimś czasie zasypia.Wydaje mi się, że bliskośc mamy działa cuda i pomaga łagodzic ból:-)

Dziewczyny jak to jest z lekami przy karmieniu piersią??
Coś mnie bierze i chce wziąsc jakieś tabsy i syropki - kiedy najlepiej brac?
Przed karmieniem, po, czy jak?
Przed chwilą zjadłam twarożek z czosniem, ciekawa jestem jak mała zareaguje na zapach i smak mleka.:szok:

Byłam też dziś u pediatry zapytac się o ssanie kciuka i takie tam inne
Otuż lepiej aby dziecko ssało smoka niż kciuk, zabronic kategorycznie kciuka - o ile u nas to możliwe bo mała ssie w nocy kiedy spie:-(
Co do krótkich spanek u mojej malej, to ponoc to normalne. Mała lubi jesc i ssac wiec przystawac kiedy dziecko ma ochotę. Ja wysiadam wyglądam jak miś koala i panda (otumaniona z podkrążonymi oczami):-D
Ja mam odpoczywac i spac w dzien kiedy mała spi. W ciągu dnia jest 100 rzeczy do zrobienia, ale chyba jutro spasuję;-).
Pani doktor negatywnie odniosła się do dokarmiania sztucznym mlekiem skoro mam pokarm. Spróbuję byc dzielną mamą. Pozdrawiam:-)

witam mamusie gościnnie :tak:

Mam problem i błagam pomóżcie, bo nie zasnę dzisiaj :no:
W jednej piersi zrobiły mi się grudy, zgrubienia, nie bolą ani nic.
Masuję, ale nie znikają, spuściłam trochę mleka, ale nadal są. Boję się,że w nocy przygniotę je sobie i coś się stanie.
Dodam,że moja mała ma 8 tyg. i jada bardzo nieregularnie.
pozdrawiam i czekam na sugestie :sorry2:

as-byd weź cieply prysznic i pod nim rozmasuj te zgrubienia :tak: powinno pomoc :-) u mnie najlepsza rzecza na zgrubienia jest ssanie przez malucha, wiec jesli Twoja mala moze byc juz glodna to daj jej piers :-D

zgadzam sie ciepła kapiel pozniej przystaw mała albo odciagnij no i zimny okład...aha a po ciepłym rozmasuj....
mi pomagało.... trwa to tylko przez kilka dni

reklama
witam mamusie gościnnie :tak:

Mam problem i błagam pomóżcie, bo nie zasnę dzisiaj :no:
W jednej piersi zrobiły mi się grudy, zgrubienia, nie bolą ani nic.
Masuję, ale nie znikają, spuściłam trochę mleka, ale nadal są. Boję się,że w nocy przygniotę je sobie i coś się stanie.
Dodam,że moja mała ma 8 tyg. i jada bardzo nieregularnie.
pozdrawiam i czekam na sugestie :sorry2:

powiedz wojemu facetow/męzow zeby troche odessał sam.Wiem to dziwne , moze nie chciec.Ale mi moj tak zrobil i ulga ogromna.Cycek miękki od razu byl i bol zniknal.A mialam nawał ze wyłam jak bóbr.Niech wypluwa nie usi pić.

Do góry