reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

Dziewczyny:-( Pomocy. Jakie są sposoby na pobudzenie laktacji?? Piję na potęgę, jem, a mleka mało.. Jeremi possie 5 minut i zaczyna się złościć. Domyślam się, że nie leci. Nie wiem czy rozleniwiłam go butelką i nie ssie wystarczająco mocno? Czy Wolno mi produkcja idzie.. W ciągu 3 godzin nie zbiera mi się zbyt dużo mleka..

reklama
Malina jedyne co moge Ci poradzic to dostawiaj jak najczesciej :tak: moze to tylko kryzys laktacyjny?
Powiem Ci ze Julia jak poznala butelke to pozniej nie chciala wogole cycka...ale dzieci sa rozne bo jak tu czytam mamy daja i butle i piers i dziecko ssie i to i to bez problemu.

Ja najpierw przystawiam do piersi, trzymam ile się da. Później ewentualnie butla.
Łamię się jak mały się tak okropnie niecierpliwi. Mam wyrzuty, że go głodzę:baffled:

Malina ja uzywalam gdy bylam chora i mleka mniej mi lecialo herbatki FITO-FIX 4 Herbapol Pruszkow :-) mi pomogla :) od czasu do czasu tez ja popijam ;-)

Ja tez polecam ta heratke, mi pomaga i nawet smakuje:tak:
A ja mialam sposob na malo mleka ze jak Julek ssał z jednego cycka to ja laktatorem sciagalam z drugiego, bo latwo lecialo i duzo sie sciagalo. I tak przy kazdym karmieniu, jak w razie byl glodny to dawalam butelka ale moje mleczko, a jak nie byl bardzo glodny to wylewalam i po 1 dniu mleka juz bylo az za duzo. Czasami sie wydaje ze piers jest pusta a jak dziecko possie to az psika:tak:. Ja teraz mam piersi miekkie caly czas, tylko w nocy sa twarde jak ma dluzsza przerwe:tak:

U nas tez ostatnio kupka raz dziennie lub raz na dwa dni ale za to PORZĄDNA:-D (najciekawsze ze zawsze w te najładniejsze ubranka narobi albo własnie przed samym wyjsciem gdzies:wściekła/y::-D)
może masz za małe pampersy co? bo chyba nie powinna ci za kazdym razem brudzic ubran, pewnie ze moze sie tam zdazyc, ale za kazdym razem :baffled: U nas jak mlody zrobil po czopku kupe, to aż sam się przestraszył :-D i bylo tego spoooooro, ale zmieściło się w hagisa 2, bo pampers 2 to dla nas juz troche za krotki, ale na samo siku jeszcze w sam raz

malina a jak odstawisz synka od cyca to się złości??
u mnie mała tak czasami ma że jak siedzi przy cycu i już sobie poje to dalej ciągnie i się złości. To wtedy odstawiam daje smoka i zwykle zasysa go i jest spokój. Wtedy wiem że już pojadła i chce sobie tylko possać a denerwuje się bo jak ssie cyca to jej leci i musi połykać. Najczęściej tak jest jak jest zmęczona i chce spać :))
może sprawdź tak samo :)

U mnie przez ostatnie dwa dni, chyba mało pokarmu bylo, bo wydawalo mi sie ze maly glogny. Ciagnal cyca, przysypial, za godzine znowu, plakal, ciagnal, męka panska :baffled:, ostatnio tak go przetrzymalam dzien i powiedzialam nigdy wiecej więc teraz po dwoch dniach bez poprawy wczoraj o 20 po kapaniu dostał 120ml bebika 1 i nie uwiezycie do ktorej spał do 7.30 :szok::szok::szok: dzisiaj mam inne dziecko. Ale o 7.30 karmie juz go piersią (ktore chcialy rano eksplodowac) to bylo lepsze niz wszystkie herbatki na laktację. Teraz juz wiem, ze gdyby moj pokarm tracil na wartosci to przechodze na butelke nie ma to:szok: jak najedzone malenstwo :happy2:

może masz za małe pampersy co? bo chyba nie powinna ci za kazdym razem brudzic ubran, pewnie ze moze sie tam zdazyc, ale za kazdym razem :baffled: U nas jak mlody zrobil po czopku kupe, to aż sam się przestraszył :-D i bylo tego spoooooro, ale zmieściło się w hagisa 2, bo pampers 2 to dla nas juz troche za krotki, ale na samo siku jeszcze w sam raz

Tez sie zastanawiam, ale siku po calej nocy nie przecieka, wiec chyba sa jeszcze dobre. kupa wylatuje przewaznie jak maly siedzi w foteliku (a pozornie powinna do dołu isc a ona do gory idzie:baffled:) i własciwie to pampers jest po srodku tylko troche brudny a wszystko wylatuje tyłem. jednym slowem kupa mojego synka pokonuje prawo grawitacji:-D

Ale to tylko taka naprawde porzadna kupa, jak sa w miare to sie mieszcza bez problemu

Mysle ze jakby byl wiekszy pampers to by bokami wylatywala, a boje sie zmienic na inne niz Pampers bo Zuzia dostawala zaraz czerwona pupe na zmiane pieluszki i tylko niepotrzebnie kase wydawałam...:baffled:

reklama
Tez sie zastanawiam, ale siku po calej nocy nie przecieka, wiec chyba sa jeszcze dobre. kupa wylatuje przewaznie jak maly siedzi w foteliku (a pozornie powinna do dołu isc a ona do gory idzie:baffled:) i własciwie to pampers jest po srodku tylko troche brudny a wszystko wylatuje tyłem. jednym slowem kupa mojego synka pokonuje prawo grawitacji:-D

Ale to tylko taka naprawde porzadna kupa, jak sa w miare to sie mieszcza bez problemu

Mysle ze jakby byl wiekszy pampers to by bokami wylatywala, a boje sie zmienic na inne niz Pampers bo Zuzia dostawala zaraz czerwona pupe na zmiane pieluszki i tylko niepotrzebnie kase wydawałam...:baffled:
No dlatego hagis2, bo przy udach jest taki sam jak pampers, a jest w stanie wyzszy i nie leci na plecy, moj po dwoch dniach sie przyzwyczail do nowych pampersow, na poczatku musialam czesciej zmieniac, a teraz jest ok.

Do góry