reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

Gosiaczekkk ja mam od początku co 2 h w nocy.Zaczynając od teraz to 20:00. 22,24,2,4,6,8,10... i aż o 14 !!!! wtedy najdłużej spi.
Męczące nie powiem to wstawanie wnocy, doliczając zmienianie pieluszki czasami nawet 2 razy.Ale już 1, 5 miesiąca daję radę więc nie chcę podawać sztucznego mleka póki nie ma konieczności.Ja bym chciałą karmić tak 6-8 miesięcy...zobaczymy jak wyjdzie:-)

Tez bym chciala tak dlugo karmic. Wogole to jak patrze na mame i mojego brata (ma 8 miesiecy) jak sam wydziera jej cycka ze stanika i az sie do niego glosno smieje to mnie to rozbraja :-D

reklama
A powiedzcie mi dziewczynki, które przeszłyście na butlę co z Waszymi cycusiami? Ja też dokarmiam, ale musze też karmić cyckiem. Niby mam mało ale jak nie karmię 4 h to mnie bolą cycki. Może to wina tego, że piję te herbatki laktacyjnew, do tego koperek, proszki na laktację-nie wiem tylko czy od tego mały nie ma większych gazów i problemów z kupą. Tak więc ja z synem mamy transakcję wiązaną ja jego karmię a on mi ściąga bolące cycki. Boję się zebym znowu nie dostała zapalenia.
Dziewczynki, czy Wasze maleństwa po jedzeniu 5-10 min też mają problemy i płaczą? Niby mały bąki puszcza itd troszkę się z kupą męczy, ale dziwię się bo je mleko Bebilon Comfort-na wzdęcia itd. Ciekawa jestem czy ma az tak niewykształcony żołądeczek i jelitka czy może te herbatki? Bo dietę mam prawie ze szpitalną.
e

A ja już myślę , ze te problemy z kupką u okruszków są niezależne od nas w dużej mierze:-(. Ja na przykład od 2 tygodni jem tylko i wyłącznie biszkopty i piję sok jabłkowy 100% i jest lepiej niż było z gazami i znacznie rzadziej mały się napina ale kupka też stanowi problem:-(. No raczej diety już nie zredukuję bardziej...
Jedyny plus, że od cc schudłam 23kg:sorry::happy:

A ja już myślę , ze te problemy z kupką u okruszków są niezależne od nas w dużej mierze:-(. Ja na przykład od 2 tygodni jem tylko i wyłącznie biszkopty i piję sok jabłkowy 100% i jest lepiej niż było z gazami i znacznie rzadziej mały się napina ale kupka też stanowi problem:-(. No raczej diety już nie zredukuję bardziej...
Jedyny plus, że od cc schudłam 23kg:sorry::happy:

Tylko biszkopty i sok ?:szok::szok::szok:
Ja to bym chyba umarla :szok:

dziewczyny mam pytanie co do pokarmu co sciagacie...
jaki ma kolor i konsystencje? u mnie to wodnista koloru białego taki bialy metny i nie wiem co sie dzieje bo moj synek cos teraz czesto domaga sie pokarmu co godzine praktycznie i dzis z rana nawet 2 oproznil ! co powiem ze w nocy jak spal po 6h to dzis 2-3h :( a od 4 chyba co godzine i do cycki.... i sama nie wiem dzis na noc dam sztuczne zobacyzmy jak po nim bedzie spal i wogole .... jutro mamy kontrol w przychodni to zobacze ile wazy czy duzo przybral przez tydzien
napiszcie mi o tej waszej konsystencji moze faktycznie to sama woda eh

ja tez mam ta ksiazek w pdf ale jeszcze nie czytalam na gorze klaudzia powinny byc numery stron w programie

dzieki Kasiu, poszukam sobie.. ;-) nie pomyslalam o tym hehe

dziewczyny mam pytanie co do pokarmu co sciagacie...
jaki ma kolor i konsystencje? u mnie to wodnista koloru białego taki bialy metny i nie wiem co sie dzieje bo moj synek cos teraz czesto domaga sie pokarmu co godzine praktycznie i dzis z rana nawet 2 oproznil ! co powiem ze w nocy jak spal po 6h to dzis 2-3h :( a od 4 chyba co godzine i do cycki.... i sama nie wiem dzis na noc dam sztuczne zobacyzmy jak po nim bedzie spal i wogole .... jutro mamy kontrol w przychodni to zobacze ile wazy czy duzo przybral przez tydzien
napiszcie mi o tej waszej konsystencji moze faktycznie to sama woda eh

Kasiu ja sciagam i kolor ma mleczny, lekko kremowy, a konsystencja hmmm.... raczej wodnisty.. wsumie to ma podobny kolor i konsystencje do modyfikowanego... Jak odstawisz sciagniete mleczko do lodowki to po kilku godzinkach mozesz zobaczyc jak odzielil sie tluszcz od mleka.. :tak: wyglada troche jak skisniete mleko...

mam nadzieje ze troszku pomoglam ;-)

a ja ponawiam pytanie.... przez amnezje pociazowa zapomnialam ktora dziewczyna o to pytala....

Czy rozmrozone mleko mozna jeszcze raz podgrzac? no bo faktycznie jezeli zaczne rozmrazac a maly zrobi psikusa i akurat nie bedzie chcial jesc no to mleczko stracone jezeli nie mozna podgrzac...
no chyba ze po rozmrozeniu jezeli maly nie bedzie chcial zjesc do trzymac ciagle w cieplej wodzie zeby sie nie ochlodzilo????

Iza slonce Ty bedziesz wiedziec napewno co robic??? Oswietl nas prosze!!!! ;-)

Kasiu ja sciagam i kolor ma mleczny, lekko kremowy, a konsystencja hmmm.... raczej wodnisty.. wsumie to ma podobny kolor i konsystencje do modyfikowanego... Jak odstawisz sciagniete mleczko do lodowki to po kilku godzinkach mozesz zobaczyc jak odzielil sie tluszcz od mleka.. :tak: wyglada troche jak skisniete mleko...

mam nadzieje ze troszku pomoglam ;-)

a ja ponawiam pytanie.... przez amnezje pociazowa zapomnialam ktora dziewczyna o to pytala....

Czy rozmrozone mleko mozna jeszcze raz podgrzac? no bo faktycznie jezeli zaczne rozmrazac a maly zrobi psikusa i akurat nie bedzie chcial jesc no to mleczko stracone jezeli nie mozna podgrzac...
no chyba ze po rozmrozeniu jezeli maly nie bedzie chcial zjesc do trzymac ciagle w cieplej wodzie zeby sie nie ochlodzilo????

Iza slonce Ty bedziesz wiedziec napewno co robic??? Oswietl nas prosze!!!! ;-)

zobacze dzis sciagne i zostawie zobacze ile tego tluszczu w mleku mam hehe

a z mlekem odmrozonym wydaje mi sie ze do jednorazowego uzytku jak nie uda sie nakarmic to do wylania idzie...

reklama
Do góry