reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

reklama
A powiedzcie mi dziewczynki, które przeszłyście na butlę co z Waszymi cycusiami? Ja też dokarmiam, ale musze też karmić cyckiem. Niby mam mało ale jak nie karmię 4 h to mnie bolą cycki. Może to wina tego, że piję te herbatki laktacyjnew, do tego koperek, proszki na laktację-nie wiem tylko czy od tego mały nie ma większych gazów i problemów z kupą. Tak więc ja z synem mamy transakcję wiązaną ja jego karmię a on mi ściąga bolące cycki. Boję się zebym znowu nie dostała zapalenia.
Dziewczynki, czy Wasze maleństwa po jedzeniu 5-10 min też mają problemy i płaczą? Niby mały bąki puszcza itd troszkę się z kupą męczy, ale dziwię się bo je mleko Bebilon Comfort-na wzdęcia itd. Ciekawa jestem czy ma az tak niewykształcony żołądeczek i jelitka czy może te herbatki? Bo dietę mam prawie ze szpitalną.
e
ja sciagnelam jeszcze pokarm moze 4 razy jak sie zrobily twarde i bolaly ale to bylo moze raz na dobe i to bylo tyle...mysle wiec, ze bardzo szybko sie zasusza....

Ja to chyba mialam tylko z 3 razy twarde piersi i troche bolały a tak to sa mieciutkie i mleka jest w nich bardzo malo, oj bardzo. Przedwczoraj chcialam zobaczyc ile jest mleka i z 2 piersi sciagnelam 30ml :szok: i ani kropli wiecej.

Kobietki, ściśle trzymacie dietę? wczoraj wypiłam herbatę truskawkowa i mała ma wysypkę...
natalunia ja jem wszystko co popadnie... :zawstydzona/y::tak:
i małej nic nie jest.. raz tylko miałam nieprzespaną noc i chyba to po plackach ziemniaczanych:sorry:
ale tyak to nie narzekam...i nie zamierzam nic zmieniać bo później mała może mieć problemy z wprowadzanim pokarmów....

tak nam fajni szło karmienie a tyeraz musze dokarmiac butelka :( niestety ... i moje karmienie piersia dobiega finału chyba eh cos mi sie wydaje ze maly szybko znienawidzi cycke eh

W pewnym momencie jest taki kryzys, moze trwac do 3 dni, ze dziecko non stop wisi na cycku. Wtedy trzeba wytrwac i za chiny nie dac sie przerzucic na butelke. Moze wlasnie to Cie dopadlo?

nie wiem czy u mnie nie ma takiego momentu wydaje mi sie ze mały non stop jest głodny i chce jesc ale to juz troche trwa jakies 4 dni wiec moze faktycznie bede musiał przejsc na butle, narazie jeszcze sie pomęczymy i zobaczymy moze minie... daje mu juz czasem z 2 piersi bo jak pije z jednej to sie prezy strasznie...

Póki macierzyński to jeszcze jakoś tam jest.....ach ....

hahaha, no chyba , że mój macierzyński - 280 zł, czyli dokłądnie dwie wizyty w enelmedzie :confused2: jak mi ostatnio wpłynęło na konto, to nie mogliśmy za nic zgadnąć co to za dziwna zmiana salda :-D:eek:

ja mam strasznie dużo mleka... dziś ściągałam i skończyła mi się butelka :zawstydzona/y:

reklama
hahaha, no chyba , że mój macierzyński - 280 zł, czyli dokłądnie dwie wizyty w enelmedzie :confused2: jak mi ostatnio wpłynęło na konto, to nie mogliśmy za nic zgadnąć co to za dziwna zmiana salda :-D:eek:

ja mam strasznie dużo mleka... dziś ściągałam i skończyła mi się butelka :zawstydzona/y:

To moze zamrazaj i porozsylaj do mam co mleczka nie maja? ;-)

Do góry