reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersia

Dziewczynki ile Wam wychodzi karmień na dobę bo mi 6 góra 7 a jeśli chcę zwiększyć laktację muszę karmić conajmniej 8 a mi doby brakuje. Wygląda to u mnie tak, że przez 1h do 1,5 h mały ssie oba cycki, przy tym usypia, zostaje budzony i takie tam. Potem butla, bo na samym cycku mi mało tył. Kolejną godzinę do póltora jest usypiany bo marudzi itd. Tak więc mamy w najlepszym wypadku 2h jak nie 3h aktywności. A jak już uśnie to daję mu pospać 2h , bo przecież po 1h go nie obudze na jedzenie. Tak więc mamy karmienie co 4h z czego butlę miał 3h temu. I jak ja mam karmic co 2-3 h? Boję się spróbować znowu na samym cycku bo ostatnio mało przybierał więc musi być butla ale co 4h to moje cycki się nie rozbujają! Dodam jeszcze ze po kazdym karmieniu powinnam sciagać pokarm czyli ok 6 razy na dobę ale mi rąk brakuje bo najpierw karmnienie, potem dokarmienie, potem usypianie,a potem to juz trzeba wstawac, ehhhhh
A powiedz mi co to znaczy ze on malo przybiera na wadze??? ile wazy i ile wazyl ostatnio???
Moze wcale tak zle nie przybiera,chyba ze lekarz tak stwierdzil
Jedyna rada na rozbudzenie laktacji to nie dokarmiac butla :-(, mysle ze jak tak czesto bedziesz przystawiac to malenstwo sie naje
Moze cos ci pomoga te linki:
http://www.we-dwoje.pl/za;malo;pokarmu,artykul,4559.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Moja corka pobila rekord i wczoraj wisiala mi na piersi od 16 do 20 :szok: Z przerwami na bekniecie i dalej na cyc...Brzuch miala tak wielki, ze balam sie ze zaraz peknie ;-)Ona chyba po prostu chce byc ze mna na okraglo i za chiny nie moglam wczoraj ja zmusic do smoczka. A jak zasnela to musialam ja o 22 obudzic, przewinac, pare razy posusala piers i spala do 6 :szok: A teraz znowu wisi od 9.30 przy piersi i nie zamierza spac :-( tez mam ochote walnac to karmienie. Ale boje sie kolek, zaparc i innych takich. Choc ulewanie pewnie by sie skonczylo...
Dzisiaj A zrobi mi w pracy ta poduszke klin...

Moja corka pobila rekord i wczoraj wisiala mi na piersi od 16 do 20 :szok: Z przerwami na bekniecie i dalej na cyc...Brzuch miala tak wielki, ze balam sie ze zaraz peknie ;-)Ona chyba po prostu chce byc ze mna na okraglo i za chiny nie moglam wczoraj ja zmusic do smoczka. A jak zasnela to musialam ja o 22 obudzic, przewinac, pare razy posusala piers i spala do 6 :szok: A teraz znowu wisi od 9.30 przy piersi i nie zamierza spac :-( tez mam ochote walnac to karmienie. Ale boje sie kolek, zaparc i innych takich. Choc ulewanie pewnie by sie skonczylo...
Dzisiaj A zrobi mi w pracy ta poduszke klin...
moja miala kolki nawet jak jeszcze karmilam piersia wiec to nie powiedziane....;-)

i jeszcze jedno pytanko, jakiej firmy polecicie mi kapturki, chce sie zaopatrzyc w nowy w aptece dzisiaj i nie wiem jaki :-(, bo ten co mam to jest ze szpitala i nawet nie wiem jakiej firmy

Ja szczerze polecam aventa... u mnie sprawdzily sie superowo! brodawki mam nowki po kilku dniach i juz nie potrzebuje ich uzywac. ale jak tylko bede miec problemy to napewno wroce do nich. :tak::tak:

Dziewczyny jak to jest z tym zamrozonym mleczkiem, jak sie odmrozi to mozna je pozniej jeszcze podgrzac? czy mozna podawac w pokojowej temperaturze?

reklama
Do góry