Wyjątkowaona 30 ml z jednego to już coś!!!! Ja też walczę ale godzinę po karmieniu odciągam 15 ml z dwóch i to w 20 minut
Parę dni temu bez karmienia odciągnęłam ok 40 ml z dwóch w 20 min
Na laktację ja piję Hippa, piję też polecaną Herbapol FITO-MIX czytałam o nim same super rzeczy podobno morze mleka miało lecieć, na mnie jakoś nie poskutkowało, no i boję się przesadzić, żeby małego brzuszek nie bolał, ją się pije 3-4 razy dziennie. Piwo karmelkowe też polecały dziewczyny, ale najpierw wlej do szklanki żeby gaz wyleciał. Ja może zacznę niedługo sobie popijać butelkę dziennie bo narazie antybiotyk skończyłam. W poradni laktacyjnej polecali też piwo. Poza tym czytałam o herbatce Bocianek, podobno do kupienia na allegro i jeszcze gdzieś ale nie pamiętam-podobno też morze mleka ma po niej płynąć. Z kartki z poradni laktacyjnej polecają na zwiększenie laktacji:
1. spokój i mniej obowiązków buhahhahaha
2. pić ok 2-3 l dziennie, odpoczynek i sen
3. ziołą mlekopędne 3 szklanki na dobę
4. piwo karmelowe 1-2 szklanki dziennie
5. częste przystawianie co 2-3h w nocy może być jedna czterogodzinna przerwa
6. właściwa pozycja i prawidłowe przystawianie
7. karmić z obu piersi jednocześnie, zmieniać pozycję podczas karmienia
8. aktywizowac dziecko
9. odciągać pokarm najlepiej bezpośrednio po karmieniu 6 razy na dobę przez 20-30 min metodą 7-5-3 min lub 5-3-2 min
10. kontrolka karmień
11. dokarmianie jesli dziecko nie dojada, mało przybiera.
Jeżeli komuś moje rady pomogą będę sie cieszyć niezmiernie. Czytałam o tabletkach homoopatycznych Ricinus Communis 5CH też podbno hit ale ja nie sprobowałam jeszcze.