reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

Dziewczyny może słyszałyście o takim leku: RICINUS 5 CH jest to lek wspomagający laktację, czy może któraś z Was stosowała???

Ja cały czas walczę żeby zwiększyć ilość pokarmu ponieważ mała traciła na wadze muszę ją dokarmiać a wolała bym tego uniknąć stąd pytanie o ten lek.
Ja już próbuje wszystkiego herbatki laktacyjne piwo karmi laktator i już mi brak pomysłów, chyba zapiszę się do poradni laktacyjnej może tam coś pomogą

O leku nic nie wiem, ale ja po cesarce 4 doby nie miałam pokarmu, a ruszył mi się po rosole:tak: i od 4 doby mam, jem często rosół, piję dużo wody, unikam herbaty- lepiej pić kawę zbożową, a jeśli już herbatka to na laktację Hipp i to letnia, żebym duszkiem mogła wypić, bo w smaku ochyda-czuć anyż:eek:

reklama
dla mnei kazali na zwiekszenie pokarmu pic duzo wody herbate z mlekiem (nie przekonalam sie do tego) kawa zbozowa z mlekiem (jak rozpuszczalna smakuje :) ) i herbata herbapolu na laktacje ... i dziala pokarmu full po nocy to jak wstaje czuje jak mi cieknie po brzuchu tak samo w dzien jak przerwy sa dluzsze w karmieniu ... pozatym karmie synka na zawolanie kiedy chce w ciagu dnia nie spi dluzej niz godzina chyba ze jest okolo 16 wtedy ucina se dluzsza drzemke :) w sumie moze i tak se drzemac w ciagu dnia tylko zeby w nocy przesypial dluzej wiec tak jak dzis po kompaniu maly juz zasypial przy cycy to go meczylam i szturalam policzek zeby jeszcze pociagal cos tam :] i teraz se błogo spi nawet jak do lozka kladlam oczek nie otworzyl wiec mam nadzieje ze i dzis obudzi sie dopiero o 5 :)

no coz moje karmienie piersia poleglo....mala ciagle plakala i na okraglo byla glodna i zero spania...dla niej i dla mnie:-( tak wiec kupilam mleko i teraz potrafi spac i po 4 godziny a z piersi sciagam po 30-40ml z jednej moze 3-4 razy na dobe i nawet nie bola wiec wiele pokarmu to tam nie ma tak czy inaczej....szkoda ale nie moglam juz patrzec jak sie meczyla i ja tez juz nie dawalam rady...no coz niestety nie kazdemu jest karmienie piersia dane.....ale najwazniejsze, ze teraz jest zadowolona :tak:

no coz moje karmienie piersia poleglo....mala ciagle plakala i na okraglo byla glodna i zero spania...dla niej i dla mnie:-( tak wiec kupilam mleko i teraz potrafi spac i po 4 godziny a z piersi sciagam po 30-40ml z jednej moze 3-4 razy na dobe i nawet nie bola wiec wiele pokarmu to tam nie ma tak czy inaczej....szkoda ale nie moglam juz patrzec jak sie meczyla i ja tez juz nie dawalam rady...no coz niestety nie kazdemu jest karmienie piersia dane.....ale najwazniejsze, ze teraz jest zadowolona :tak:
Noooo, ja sciagam ŁACZNIE 40ml na dobe! :eek::sorry:
tez chcialam karmic piersia no ale... sa gorsze tragedie.. jak nie ma to nie ma..

Katerenki jak tyle sciagasz to masz pokarm. Ja po karmieniu dokarmiam 30 ml i sciagam aby pobudzic laktacje całe 10 ml z obu piersi w 20 min. Cycki mam malusie, a leci mi kropelkami czasami raz siknie :-( Walcze, pije te herbatki i obrzydliwy kminek.

Dziewczynki a kiedy można na pierwszy spacer się wybrać.
My w 9 dobie bylismy 5 min na balkonie, a wczoraj 15 min na spacerku, a miedzy czasie wizyta w osrodku na wazeniu i przyjazd ze szpitala, wizyta w poradni laktacyjnej i malemu nic nie jest wiec jutro tez idziemy na spacerek :)
Dziewczyny może słyszałyście o takim leku: RICINUS 5 CH jest to lek wspomagający laktację, czy może któraś z Was stosowała???
Ja cały czas walczę żeby zwiększyć ilość pokarmu ponieważ mała traciła na wadze muszę ją dokarmiać a wolała bym tego uniknąć stąd pytanie o ten lek.
Ja już próbuje wszystkiego herbatki laktacyjne piwo karmi laktator i już mi brak pomysłów, chyba zapiszę się do poradni laktacyjnej może tam coś pomogą
Polecam poradnie jak najbardziej WARTO !!
Ajesli chodzi o lek to nie znam i nie bralabym bez wiedzy lekarza, albo poloznej
jesli maly traci na wadze to konieczniemusisz dokarmiac i niczym sie nie przejmuj, ja tez przez to przechodzilam w drugiej dobie i dalismy jakos rade
Katerenki jak tyle sciagasz to masz pokarm. Ja po karmieniu dokarmiam 30 ml i sciagam aby pobudzic laktacje całe 10 ml z obu piersi w 20 min. Cycki mam malusie, a leci mi kropelkami czasami raz siknie :-( Walcze, pije te herbatki i obrzydliwy kminek.
Walczcie, walczcie ja to bym teraz chciala miec troche mniej mleka, ale raz tak raz tak, takie uroki tego karmienia piersia. jeszcze 5 dni bede na antybiotyku po tym zapaleniu piersi :-(, ja pilam hippo, albo tzw. bocianek po tej to mi dalo czadu :eek:, ze mi sie nawal zrobil. Pije wlasnie zbozowke, wode, troche sokow, owoce i reszte normalnie bez potraw wzdymajacych. Nawet ze dwa razy wypilam mala kawke :happy:

Wiedziałam, ze nie wolno ogórów kiszonych, ale nie mogłam się wczoraj powstrzymać i zjadłam pół niedużego :zawstydzona/y: Zośka dzisiaj w krostkach :-(

reklama
hihi..ja mam to samo:-Da wczoraj nawet maly ciagnol cyca mamusi i nagle go wypuscil z buzi...bo zbyt szybko mu samo lecialo....i normalnie hlusnela fontanna mleka:rofl2::laugh2:i prosto na mojego okruszka :-Dtylko zdazylam krzyknac do mojego M..ratuj....i chwycilam dojka by nie psikalo na niego:zawstydzona/y::-D
od trzech dni moj maly Olivierek ma nowa ksywke od mamusi..."krokodylek"normalnie wyzywa sie na moich dojkach(piersiach)lapie tak lapczywie jak chcial by mi je pozrec;-)
a ponadto dziwczyny fajnie jest karmic piersia ale zaczyna byc to dla mnie jak jakas kara normalnie...siedze tylko z tymi cyckami wywalonymi za przeproszeniem i jakos mnie to zaczyna strasznie meczyc:-(tez tak macie??

Do góry