reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

Dziewczyny może słyszałyście o takim leku: RICINUS 5 CH jest to lek wspomagający laktację, czy może któraś z Was stosowała???

Ja cały czas walczę żeby zwiększyć ilość pokarmu ponieważ mała traciła na wadze muszę ją dokarmiać a wolała bym tego uniknąć stąd pytanie o ten lek.
Ja już próbuje wszystkiego herbatki laktacyjne piwo karmi laktator i już mi brak pomysłów, chyba zapiszę się do poradni laktacyjnej może tam coś pomogą

O leku nic nie wiem, ale ja po cesarce 4 doby nie miałam pokarmu, a ruszył mi się po rosole:tak: i od 4 doby mam, jem często rosół, piję dużo wody, unikam herbaty- lepiej pić kawę zbożową, a jeśli już herbatka to na laktację Hipp i to letnia, żebym duszkiem mogła wypić, bo w smaku ochyda-czuć anyż:eek:

reklama
dla mnei kazali na zwiekszenie pokarmu pic duzo wody herbate z mlekiem (nie przekonalam sie do tego) kawa zbozowa z mlekiem (jak rozpuszczalna smakuje :) ) i herbata herbapolu na laktacje ... i dziala pokarmu full po nocy to jak wstaje czuje jak mi cieknie po brzuchu tak samo w dzien jak przerwy sa dluzsze w karmieniu ... pozatym karmie synka na zawolanie kiedy chce w ciagu dnia nie spi dluzej niz godzina chyba ze jest okolo 16 wtedy ucina se dluzsza drzemke :) w sumie moze i tak se drzemac w ciagu dnia tylko zeby w nocy przesypial dluzej wiec tak jak dzis po kompaniu maly juz zasypial przy cycy to go meczylam i szturalam policzek zeby jeszcze pociagal cos tam :] i teraz se błogo spi nawet jak do lozka kladlam oczek nie otworzyl wiec mam nadzieje ze i dzis obudzi sie dopiero o 5 :)

no coz moje karmienie piersia poleglo....mala ciagle plakala i na okraglo byla glodna i zero spania...dla niej i dla mnie:-( tak wiec kupilam mleko i teraz potrafi spac i po 4 godziny a z piersi sciagam po 30-40ml z jednej moze 3-4 razy na dobe i nawet nie bola wiec wiele pokarmu to tam nie ma tak czy inaczej....szkoda ale nie moglam juz patrzec jak sie meczyla i ja tez juz nie dawalam rady...no coz niestety nie kazdemu jest karmienie piersia dane.....ale najwazniejsze, ze teraz jest zadowolona :tak:

no coz moje karmienie piersia poleglo....mala ciagle plakala i na okraglo byla glodna i zero spania...dla niej i dla mnie:-( tak wiec kupilam mleko i teraz potrafi spac i po 4 godziny a z piersi sciagam po 30-40ml z jednej moze 3-4 razy na dobe i nawet nie bola wiec wiele pokarmu to tam nie ma tak czy inaczej....szkoda ale nie moglam juz patrzec jak sie meczyla i ja tez juz nie dawalam rady...no coz niestety nie kazdemu jest karmienie piersia dane.....ale najwazniejsze, ze teraz jest zadowolona :tak:
Noooo, ja sciagam ŁACZNIE 40ml na dobe! :eek::sorry:
tez chcialam karmic piersia no ale... sa gorsze tragedie.. jak nie ma to nie ma..

Katerenki jak tyle sciagasz to masz pokarm. Ja po karmieniu dokarmiam 30 ml i sciagam aby pobudzic laktacje całe 10 ml z obu piersi w 20 min. Cycki mam malusie, a leci mi kropelkami czasami raz siknie :-( Walcze, pije te herbatki i obrzydliwy kminek.

Dziewczynki a kiedy można na pierwszy spacer się wybrać.
My w 9 dobie bylismy 5 min na balkonie, a wczoraj 15 min na spacerku, a miedzy czasie wizyta w osrodku na wazeniu i przyjazd ze szpitala, wizyta w poradni laktacyjnej i malemu nic nie jest wiec jutro tez idziemy na spacerek :)
Dziewczyny może słyszałyście o takim leku: RICINUS 5 CH jest to lek wspomagający laktację, czy może któraś z Was stosowała???
Ja cały czas walczę żeby zwiększyć ilość pokarmu ponieważ mała traciła na wadze muszę ją dokarmiać a wolała bym tego uniknąć stąd pytanie o ten lek.
Ja już próbuje wszystkiego herbatki laktacyjne piwo karmi laktator i już mi brak pomysłów, chyba zapiszę się do poradni laktacyjnej może tam coś pomogą
Polecam poradnie jak najbardziej WARTO !!
Ajesli chodzi o lek to nie znam i nie bralabym bez wiedzy lekarza, albo poloznej
jesli maly traci na wadze to konieczniemusisz dokarmiac i niczym sie nie przejmuj, ja tez przez to przechodzilam w drugiej dobie i dalismy jakos rade
Katerenki jak tyle sciagasz to masz pokarm. Ja po karmieniu dokarmiam 30 ml i sciagam aby pobudzic laktacje całe 10 ml z obu piersi w 20 min. Cycki mam malusie, a leci mi kropelkami czasami raz siknie :-( Walcze, pije te herbatki i obrzydliwy kminek.
Walczcie, walczcie ja to bym teraz chciala miec troche mniej mleka, ale raz tak raz tak, takie uroki tego karmienia piersia. jeszcze 5 dni bede na antybiotyku po tym zapaleniu piersi :-(, ja pilam hippo, albo tzw. bocianek po tej to mi dalo czadu :eek:, ze mi sie nawal zrobil. Pije wlasnie zbozowke, wode, troche sokow, owoce i reszte normalnie bez potraw wzdymajacych. Nawet ze dwa razy wypilam mala kawke :happy:

Wiedziałam, ze nie wolno ogórów kiszonych, ale nie mogłam się wczoraj powstrzymać i zjadłam pół niedużego :zawstydzona/y: Zośka dzisiaj w krostkach :-(

reklama
hihi..ja mam to samo:-Da wczoraj nawet maly ciagnol cyca mamusi i nagle go wypuscil z buzi...bo zbyt szybko mu samo lecialo....i normalnie hlusnela fontanna mleka:rofl2::laugh2:i prosto na mojego okruszka :-Dtylko zdazylam krzyknac do mojego M..ratuj....i chwycilam dojka by nie psikalo na niego:zawstydzona/y::-D
od trzech dni moj maly Olivierek ma nowa ksywke od mamusi..."krokodylek"normalnie wyzywa sie na moich dojkach(piersiach)lapie tak lapczywie jak chcial by mi je pozrec;-)
a ponadto dziwczyny fajnie jest karmic piersia ale zaczyna byc to dla mnie jak jakas kara normalnie...siedze tylko z tymi cyckami wywalonymi za przeproszeniem i jakos mnie to zaczyna strasznie meczyc:-(tez tak macie??

Do góry