reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

aleś ty wymagająca :D
mam wniki - 0 pasozytów. TO nie to.

No to świetnie!! przynajmniej wiadomo ze zdrów pod tym wzgledem. Przyczyny poszukiwan ciag dalszy, chodz nie wykluczam takiej mozliwosci ze jego czas na zupki przyjdzie pozniej lub po prostu totalny nie jadek który je ilosci minimalne aby przezyc....i takie dzieciaczki są.

reklama
Dziewczyny cyckowe, jak tam u was z karmieniem ? Dzieciakom się nie znudziło ?

Alicji wcale, chociaż już sama nie wiem czy teraz to nie jest bardziej zabawa lub potrzeba bliskości niż sama ochota na mleczko.
Rano budzi się ok 6 i przez 40 minut skacze po mnie łącząc od cycka do cycka i cobie pociumkując w różnych akrobatycznych pozycjach.

Potem dostaje cycka na dżemkę, ale różnie z tym ostatanio bywa i potem po 14 jak wracamy ze zlobka lub spaceru zaczyna mnie rozbierac, ale wtedy to się przytula i ładnie pije przez jakieś 10 minut nawet.
No a później znowu to samo, coś tam się bawimy a w przerwach mnie rozbiera, wsadza głowe w dekolt i to jednego to drugiego złapie. Albo - wklada mi do stanika klocki i inne swoje skarby... :)))))

Trochę mnie to denerwuje, chyba zacznę chodzic po domu w golfie... :)

W nocy oczywisice budzi sie czesto i finalnie ląduje w moim łóżku bo tylko cyc ją uspokaja znowu...

hahahah, klocki mnie rozwalily :)
ja cyckuje juz tylko w nocy, po trosze z lenistwa a po trosze,ze amelka w nocy nie chce butli, niewiem ocb. mleko zaczyna zanikac, niedlugo chcialabym calkiem odstawic.
zwykle zasypia 7-8 i spi ladnie do 23-24. potem przewaznie laduje u mnie w lozku, bo mniej sie kreci. chociaz ostatnio zaczela sie w noxcy budzic i lazic po mnie,wstawac,siadac, drapac, ciagnac itp i potrafi tak od godsz do 3-4 godz. wtedy wysiadam calkiem :/

My też dalej cyckowe.

I Agrafko nie pozwalaj sobie na zabawy cyckiem. Mnie to zawsze krepowało. Owszem, niech pije, ale nie ma zabay. Była zabawa, odstawiałam i z powrotem za chwilę dawałam. Czasem robi podchody,ale nie pozwalam.

I duuuużo przytulam , kładę sobie na piersi ale cycka nie daję. I często tak się uspokaja.

Także cyc tylko do karmienia. W dzień staram się dawać sok, często wtedy już nie woła o pierś, a ja jej sama nie proponuję.

W nocy wypija albo najpierw mleko mod, a potem cyc, albo cyc a potem mleko. Jedno i drugie ją uspokaja i zasypia dalej. Często wystarczy ją po prostu przytulić. AAAA no i musi miec moje włosy w ręku jak zasypia. Ostatnio podmieniłam się na bobasa z włosami i pomogło :D

oficjalnie oglaszam,ze 1,5 tyg temu zakonczylismy karmienie piersia. bezbolesnie poszlo.

dziewczyny,jak wasze biusty po karmieniu? bo moj jest mniejszy niz przed ciaza :(((

banAna jak to zrobiłaś...

ja dziś rano obudziłam się z myślą, że mam dość i chcę dostawić - Ala między 19 a 2- wczoraj obudziła sie 3 razy i finalnie musiałam o 20,00 położyć się z nią. pospała 3 godziny a potem do rana nie puszczała mojego cycka....

Ale myśl o gehennie jaką przejdę przy odstawieniu mnie odstrasza od tego pomysłu. Nie wiem czym jej tego cycka zastąpię - szczególnie przy zasypianiu, ale tak w ogóle też - cycek to u nas sposób na wszystkie nieszcześcia...

agrafka, moja pila mleko cyckowe w dzien z butelki. jak nie chciala mod, to przez kilka dni pomieszalam jej cyckowe z mod i potem juz pila bez problemu. w nocy byl cyc i jak probowalam podac butelke, to zaczynala plakac i odwracac glowe, wiec po kilku tyg zamiast butelki i cyca postanowilam podac smoczek i zobaczyc,co bedzie. dalam smoczek, przytulilam, poglaskala. po 10min zasnela. i tak kilka razy w ciagu nocy. nie plakala, ale sie krecila i nie mogla zasnac. kilka razy dalam cyca okolo 4 rano, bo bylam padnieta. po kilku dniach smoczkowania wkoncu wziela butelke, bo i tak chyba mleka juz nie mialam. staram sie nie karmic w nocy. na noc o 19-20 dostaje 210ml mleka(wypija na 2 raty,tzn pol, pobawi/pokreci sie z 10-15 min i wypija drugie pol. zeby i spac). potem smok i przytulaski,a rano 6-8 dostaje 120ml. potem sniadanie. kilka razy,np wczoraj musialam dac butle,bo nie chciala zasnac i wiercila sie 1,5h szczypiac mnie i ciagnac wlosy, a wszystko tak w polsnie,tzn byla padnieta,ale jakos nie mogla w pelni zasnac ;/ . ale generalnie jest lepiej :)

agrafka,zycze powodzenia! wiem,ze twoja sytuacja jest bardziej skomplikowana niz moja

u nas cyckowanie zakończyło się 14 listopada, czyli w roczek............. ogólnie odstawienie przebiegało spokojnie, myślę, ze dużo zrobiła zmiana otoczenia, nagle oprócz mamuśki, na horyzoncie pojawili się dziadkowie, ciotki, wujkowie, więc mała nawet nie zauważyła, ze karmimy się coraz mnie :-)
Banana ja mam problem z biustem.................. jestem załamana jego wyglądem :-/ kurcze

Dzieczyny macie jakieś wypróbowane sposoby na poprawę kondycji piersi, jakieś kremy, ćwiczenia :-/:-/

aha Dziunka, moja też zasypia bawiąc się moimi włosami, ostatnio wyszperałam gdzieś maskotkę z dłuższym futerkiem i podrzucam ją małej :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Banana ja mam problem z biustem.................. jestem załamana jego wyglądem :-/ kurcze

Dzieczyny macie jakieś wypróbowane sposoby na poprawę kondycji piersi, jakieś kremy, ćwiczenia :-/:-/

prysznice zimne i ciepłe naprzemiennie, najlepiej skeirowane od dołu piersi no i oczywiście bardzo systematycznie

--------------
Dziewczyny jak ja wamz azdroszczę tego że wasze dzieci się jakoś mniej lub bardziej same odsatwiają albo mają jakiś zamienni do cyca.
U mnie to jest załamka i nie wiem co z tym zrobić. Generalnie chciałabym jeszcze karmić, ale przerażają mnie wieczory i to, ze Ala tylko przy cycku zasypia - jest coraz gorzej bo ostatnio kilka razy nie dała się po zaśnieciu odlożyć do łóżeczka i musiałam iść z nią spać. Nie mogę jej samej zostawić na naszym łóżku.

Boję się że to przyzwyczajenie tak jej zapadnie w głowę że z czasem bedzie w ogóle amsakra z zasypianiem.
Wczoraj po kilku próbach odłożenia skończonych obudzeniem i histerią wkurzyłam się bo chciałam zjeść kolację i kazałam M żeby się z małą położył.
Jezu jakie były spazmy, wrzaski i prawie wymioty...

Jestem tym załamana, w ogóle nie wiem z której strony podejść do sprawy....

Do góry