reklama
Sylaba
Fanka BB :)
Junior wieczorem też zasypia przy cycku, chociaż coraz częściej puszcza jak się naje i zasypia na rękach jeszcze a czasami przy odkładaniu do łóżeczka się ocknie ale nie ma problemu z zaśnieciem już w łóżeczku. Może dlatego że w dzień zasypia bez cycka (bo cycki są wtedy w pracy).
Agrafka nie zazdroszczę sutuacji może rzeczywiście pediatra coś poradzi.
agrafka80
Junior wieczorem też zasypia przy cycku, chociaż coraz częściej puszcza jak się naje i zasypia na rękach jeszcze a czasami przy odkładaniu do łóżeczka się ocknie ale nie ma problemu z zaśnieciem już w łóżeczku. Może dlatego że w dzień zasypia bez cycka (bo cycki są wtedy w pracy).
Zapytam pediatry przy okazji szczepienia.
Ala w dzień też zasypia bez cycka - w żłobku usypiana jest w wózku. Tylko jak ja jestem na horyzoncie to musi być cycek i już., No i w nocy - beze mnie nie ma spania..
Agrafka a moze niech twoj mąż usypia, wiadomo bez cyca hahaha. Skoro w żłobku daje rade tak zasnac to moze sie uda. Ja bym chyba na twoim miejscu zrezygnowala z karmienia odrazu, dla twojego i córki dobra. Ona juz teraz coraz wiecej rozumie.
asia.lisz
Moja Hania nie wiem jak to zrobiła, ale sama oduczyła sie od cycka.
Pewnej nocy 24 września, obudziła sie z krzykiem i widać że głodna i chce jej podać cycka -od miesiąca pierś ssała tylko w nocy, sama sobie tak chciała, w dzien jadła słoiczki rano i wieczorem kaszke z łyżeczki - a ona wtedy wzieła cycka do ręki wypościła i zaczyna drapać sutka! a ja szok... i patrzy na niego jak by pierwszy raz widziala.. To ja do męza dawaj jej słoik bo widać wyraźnie że głodna...
Po słoiku odrazu zasneła.. i od tamtej pory już cycka nie wzieła do ust i całe nocy spała bez jedzenia
Pewnej nocy 24 września, obudziła sie z krzykiem i widać że głodna i chce jej podać cycka -od miesiąca pierś ssała tylko w nocy, sama sobie tak chciała, w dzien jadła słoiczki rano i wieczorem kaszke z łyżeczki - a ona wtedy wzieła cycka do ręki wypościła i zaczyna drapać sutka! a ja szok... i patrzy na niego jak by pierwszy raz widziala.. To ja do męza dawaj jej słoik bo widać wyraźnie że głodna...
Po słoiku odrazu zasneła.. i od tamtej pory już cycka nie wzieła do ust i całe nocy spała bez jedzenia
C
Cleo1981
Gość
pomóżcie
Igi zgryzł mi prawą pierś że sutek boli jak cholera.
Niechętnie mu ją daję do cmokania,bo ból niesamowity.i to wielki błąd.Nawał się zrobił.Cycek aż siny.
Nigdy nie ściągałam pokarmu ,bo takiej potrzeby nie było.Nawet nie potrafie tego robić
Wiem najlepiej by było go przystawić żeby possał ale chyba skonam.
Co ja mam robić:-( cycek już mi się siny robi i grudy...
Niechętnie mu ją daję do cmokania,bo ból niesamowity.i to wielki błąd.Nawał się zrobił.Cycek aż siny.
Nigdy nie ściągałam pokarmu ,bo takiej potrzeby nie było.Nawet nie potrafie tego robić
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
pomóżcie
Przede wszystkim musisz dobrze rozmasowac zanim sciagniesz pokarm, zeby cala piers ladnie oproznic. Wez 3 srodkowe palce dloni i masuj nimi cala piers okreznymi ruchami (zataczajac male koleczka), potem tymi samymi palcami ''sciagnij mleko'' od zewnatrz piersi do srodka (do sutka), tak jakbys rysowala promienie okregu od zewnatrz do wewnatrz. Potem chwyc pacami sutka mniej wiecej na obramowce i wyczujesz taka przerwe delikatna i sciagnij mleko reka. Nastepnie mozesz sciagnac laktatorem jesli masz, a jak nie to mozesz palcami spokojnie sciagnac, tylko chwytajac sutka z roznych stron, zeby piers oproznic regularnie.
Mam nadzieje, ze moj opis jest czytelny
A sutka musisz wyleczyc smarujac kremem i najlepiej nie dawac malemu poki sie nie zagoi.
p.s. wielkie gratulacje, ze jeszcze cmokacie
pomóżcie
Mi ostatnio młoda do krwi pogryzła, brrrr.... ale na siłę przystawiałam właśnie i dwa dni później śladu nie było.
A Ty zrób tak jak Pianistka radzi
Edit: Jak odstawić żeby nawału się nie nabawić? Mam czas do 21 marca, pozbyć się cyckowania, pomóżcie!
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
dziunka w sumie powinno sie posilek cyckowy zastepować innym ale wiem ze wy sobie tak popijacie cysia przez cały dzien. Ja bym chyba zrobila tak ze dawalabym wtedy kiedy czulabym ze piersi są pełne i zeby Asia Ci oprozniala raz na jakis czas.
Ja tak zakonczylam karmienie, w sumie to z braku mleka i z niechęci Olinka ale jak czulam ze piersi pełne to mu dawalam nawet tylko raz dziennie, ale zeby oproznil i zeby mleko mi nie zostawało. Tak mi ostatni raz oproznił cycusie w wieku dokladnie 6 msc, czulam ze cos jeszcze tam mam i mu dalam do reszty.
Ja tak zakonczylam karmienie, w sumie to z braku mleka i z niechęci Olinka ale jak czulam ze piersi pełne to mu dawalam nawet tylko raz dziennie, ale zeby oproznil i zeby mleko mi nie zostawało. Tak mi ostatni raz oproznił cycusie w wieku dokladnie 6 msc, czulam ze cos jeszcze tam mam i mu dalam do reszty.
reklama
agrafka80
Edit: Jak odstawić żeby nawału się nie nabawić? Mam czas do 21 marca, pozbyć się cyckowania, pomóżcie!
dziunka a czemu taki deadline ?
ja muszę ustabilizować karmienie, to znaczy pilnować żeby w czasie kiedy zazwyczaj jestem w pracy czyli od do 14 nie dawać. Bo jak w weekendy albo w środe kiedy pracuje popołudniu daję w pierwszej połowie dnia to jakoś się to rozstraja i chyba przez to miałam zapalenie piersi w weekend.
Podziel się: