reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

reklama
Czesc mamuski cycowe:) widze, ze nas coraz mniej i mniej... u nas niestety, bezskutecznie od prawie 2 tyg. probujemy wprowadzic mleko nastepne, mala nie wypije go ani z butelki ani kubkow niekapkow, nie lubi tez kaszy, jedyne co w ogole skubnie to kleik kukurydziany na gesto z lyzeczki, ale poki co to tylko kilka lyzeczek i tyle... dlatego non stop sie cycujemy, mala ssie malutko, po kilka min. ale cycek to jedyny uspokajacz ktory dziala, jedyne zrodlo picia (mala pije z normalnego kubka ale sladowe ilosci) no i usypiacz. W dzien jemy jeden obiadek, jeden deserek i poza tym tylko chrupeczki, troszke chlebka z serem. Poza tym cyc czesto, ale krotko no i cala noc.
Ostatnio mala zle sypia, budzi sie czesto i nie moze sobie pozycji wygodnej znalezc wiec cyc znowu idzie kilka razy w nocy.
Ogolnie chcialam wprowadzic mleko nastepne, zeby lepiej sypiala i nauczyla sie pic z butelki, bo jak skonczy roczek to ja chce isc do pracy normalnie, ale teraz widze jak jest ciezko, bo po 2 tyg. prob stoimy w tym samym miejscu...Kilolku, wiesz o czym mowie.
Wiem, ze trzeba wiecej czasu, ze niektore dzieci przystosowuja sie wolniej do zmian, ale ciezko juz o pomysly... jak zachecic dziecko do innego mleka?
Do tego nam doszly problemy z kupa (opisze na innym watku) i teraz nie wiem, czy nie pozegnamy sie z chlebkiem... ehhh, nie sadzilam, ze bedzie tak ciezko...

Super ten bidon łyczek, coś podobnego dziewczyny wrzucały Canpolu. Kuszą mnie te rzeczy ale ja tak zaszalalam z tymi kapkami, nikapkami ze mąż za kolejny mnie opierniczy hehehe Mój Synek mało pije i wiecie jak go teraz poję - odkręcam smoczek z niekapka i pije jak ze szklanki, wiec taki bidon dla mnie byłby w sam raz ;D Ha on jest 24 + ...

edit. Pianistko bidulki z Was :( Głowa do góry!

Ostatnia edycja:
PIANISTKA wiesz co a z jakim serem dajesz ten chleb? Bo na żółty może być taka reakcja! Wogóle ser jest od 12-go m.ż. Julia dostała pierwszy raz jak miała chyba 11-cie i było typowe zatrucie. Wymiotowała, biegunka. Mama dała Miłkowi jak skończył 14 miesięcy i to samo. Ser ogólnie jest ciężki.

Uleńka a jeszcze nie dawno mówiłaś że to głupota uczyć tak małe dzieci pić ze szklanki bądź kubka:rofl2:

PIANISTKA wiesz co a z jakim serem dajesz ten chleb? Bo na żółty może być taka reakcja! Wogóle ser jest od 12-go m.ż. Julia dostała pierwszy raz jak miała chyba 11-cie i było typowe zatrucie. Wymiotowała, biegunka. Mama dała Miłkowi jak skończył 14 miesięcy i to samo. Ser ogólnie jest ciężki.

Dalam sera zoltego troszke na kanapce kilka dni temu, ale malutko, na 1/4 kromki... no i tutaj, w UK ser daja juz po 6tym m-cu i duzo sloikow ma ser (m.in. te z lasagne, kalafior w sosie serowym, ziemniaki ze szpinakiem i serem itp... jak nie chce jogurcikow to jak dac inaczej wapn? Sama juz nic nie wiem...

witajcie dziewczyny
Z ciekawosci rerknęłam na to forum, mam je zapisane w ulubionych. Kiedyś cycusiowałm z Wami, ale choroba młej, szpital zmusiły nas do dokarmiania modyfikowanym mlekiem. Póżniej było już tak, że mała była tylko na butli z m.m i moim odciąganym. Z cięzkim bólem to przyjęłam, wyłam z tęsknoty z ciumkanim. Niestety mała mało przybierała i musieliśmy wiedziec ile wypija w ml stąd przejscie na butle. Odciągałam mleko do 6m życia córki. Odciągałabym dłużej ale Tosik ok 5 m zrezygnował z mleka i butli - tzn. nie chciał i nadal nie chce pic mleka z butelki. Nie pomogły zmniany mleka, zmiany smoczków, pozycji karmienia, godzin. Mała jak widzi mleko w butli odwraca głowę i nie weźmie butelki za żadne skarby. Moje dziecko. Podobnie mam z innymi napojami. Córka nie chce pic soków, pije tylko ziołowe herbatki. Mieliśmy b.duży problem z jej karmieniem, no bo co podac 5m dziecku zamiast mleka. Oczywiście jadła obiadki, owoce ale mleko to podstawa. Dziś mała ma 8m nadal nie pije mleka. Przemycam małej mleko do obiadu, do owoców, wszystko jemy łyżeczką. Najtrudniej jest w nocy jak czasami się obudzi i jest głodna (mała jest niejadkiem i czasem zje małokolacji) wtedy robię kszkę i jemy łyżeczką bo butlę już nie chwyci po przebudzeniu. Bardzo zazdroszczę mamą karmiącym piersią, nie spełniło się moje marzenie, cuż.... Moje dziecko jest strasznym niejadkiem, żyje powietrzem, jest bardzo energiczne i bardzo kochane :-)Pozdrawiam.

Pianistko sa jogurty w słoikach od 6 m.ż. ale prawdziwy jogurt można dać od 11 m.ż. ja prawdopodobnie wstrzymam się jeszcze dłużej.
Wapnia dziecko dostaje dość w naszym mleku także nie martw się na zapas.

Zapomniałam dopisać że pierwszy raz od urodzenia dziecka dostałam NAWAŁU:baffled: pewnie dlatego że przez ostatnie dni ciągle na cycu wisiała, nic innego nie chciała jeść, a wczoraj już wróciła do siebie a cycami nikt się nie zainteresował :dry: a dziś to bym mogła pół forum wykarmić :rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kubek niekapek Avent - Porównaj wszystkie ceny z Twenga

ja mam ten za 24,90, jest fajny bo mam miękki ten dziubek i Eli sobie na nim ząbki ćwiczy ;-)

dziewczyny ale to są chyba "niekapki" a nie "kapki" ale dziękuję pięknie

aga, u nas też królował tylko cyc - do środy, wtedy to moje dziecię przekonało się do Bidon Łyczek 300 ml Tommee Tippee BPA 0% 24+ (1145686485) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. i pije, a ja się cieszę:-)

anian zakupię mąż mnie chyba z domu wyrzuci jak kupie kolejny kubek/butelke etc...
zresztą bardzo ładny ten kubeczek

Pianistko sa jogurty w słoikach od 6 m.ż. ale prawdziwy jogurt można dać od 11 m.ż. ja prawdopodobnie wstrzymam się jeszcze dłużej.
:

dziunka ja słyszałam że od 4 m-ca życia można jogurt dawać i że to jest doskonały probiotyk

reklama

ja dałam małej ostatnio jogurt ze słoiczka i kupki były luźne, więc na razie odpuszczam

Do góry