reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

reklama
no u mnie akcja weekandowa odstawienie od cyca nie powiodła się zupełnie. Głownie przeze mnie, bo w sobotę nie była w stanie psychicznym walczyć z dziekciem i tylko chciałam się do niego przytulać, a dzisiaj butli nie hcciąl, a ja tez nie mialam sumenia pozwalać mężowi by go męczył. Ale udąlo mi się dac mu kilka łyżeczek soczku, wiec moze uda się przejść niemowlęctwo bez butelki...
Macie moze butelkę lovi z łyżeczką? sprawdza sę to? Do rzadkich pokarmów tzn napoi też czy tylko do gęstych?

no u mnie akcja weekandowa odstawienie od cyca nie powiodła się zupełnie. Głownie przeze mnie, bo w sobotę nie była w stanie psychicznym walczyć z dziekciem i tylko chciałam się do niego przytulać, a dzisiaj butli nie hcciąl, a ja tez nie mialam sumenia pozwalać mężowi by go męczył. Ale udąlo mi się dac mu kilka łyżeczek soczku, wiec moze uda się przejść niemowlęctwo bez butelki...
Macie moze butelkę lovi z łyżeczką? sprawdza sę to? Do rzadkich pokarmów tzn napoi też czy tylko do gęstych?

też nad nią myślałam i wydaje mi się że do kaszek...
wiesz ja tak myślę czy jest sens wogóle z butli uczyć jak zaraz oduczać trzeba będzie sama nie wiem...
podziwiam Martolinke i Nefretete że sobie poradziły i wytrzymały ja jestem za "miętka" i jak Igi buczy to w koncu cycka dostanie...

mi się zaraz wakacje kończą i kurcze mlody coś musi pić dlatego tak na tą butlę się oglądam, ale już sama nie wiem. No babci na pewno byloby łatwiej, bo weź podawaj picie czy mleko łyżeczką zwłaszcza że moj na raz to ze 2-3 łyżeczki wypije, a potem przerwa itd

Uleńka a jeszcze nie dawno mówiłaś że to głupota uczyć tak małe dzieci pić ze szklanki bądź kubka:rofl2:

masz mnie... ;D nie wiem czy to dobrze wytłumaczę, ale chodziło mi o fakt dawania dziecku picia ze szklanki bo mama uważa ze kapki, niekapki nie są dla dzieci, tylko z własnych pobudek uczy dziecko picia ze szklanki, ot tak
U nas mały bardzo mało pije i dlatego próbuje różnych sposobów, ze szklaneczki nawet soczek jabłkowy smakuje, a ze smoczka jest kwaśny. Teraz daję ze smoczka, z niekapka i ze szklaneki czasami.

Pianistko sa jogurty w słoikach od 6 m.ż. ale prawdziwy jogurt można dać od 11 m.ż. ja prawdopodobnie wstrzymam się jeszcze dłużej.

Dziunka a może będzie jak z glutenem? ;D

Ostatnia edycja:
O nie , nie, po paru przykładach biegunek po jogurtach wolę się wstrzymać:tak:

A wogóle powiem Wam że Asia mnie zaczyna tym swoim cyckaniem denerwować. Wygląda to mniej więcej tak: trzy razy pociągnie, oderwie się, rozejrzy się, pokaże wszystkim mojego cycka, obmaca go, posusa znów dwa razy, i znów odrywa się itd. A jak schowam cycka i nie chcę dać to wrzask. Małpiszonek jeden:dry:

A wogóle powiem Wam że Asia mnie zaczyna tym swoim cyckaniem denerwować. Wygląda to mniej więcej tak: trzy razy pociągnie, oderwie się, rozejrzy się, pokaże wszystkim mojego cycka, obmaca go, posusa znów dwa razy, i znów odrywa się itd. A jak schowam cycka i nie chcę dać to wrzask. Małpiszonek jeden:dry:

O masz, to chyba z moja sie umowiły @-ki jedne :D Mam identycznie ... irytujace to zwlaszcza przed wieczornym spaniem kiedy to barujemy się z cyckaniem 1,5h przeplatając formami aktywności fizycznej maści wszelakiej łącznie z odkładaniem parokrotnym do łóżeczka :/

reklama

No u nas po prawie 3 tyg. prob mala jedynie toleruje kleik kukupydziany na mleku nastepnym z lyzeczki. Butla nie podchodzi ani mleko z kubkow, chyba wiec teraz odpuszcze i bede dawac kleik. Na razie mi go zjada kilka lyzeczek, ale moze zacznie wiecej? No i tez nie ma mowy zeby odstawic nawet na pol dnia od cyca, cyc jest wciaz glownym pozywieniem poki co...

O nie , nie, po paru przykładach biegunek po jogurtach wolę się wstrzymać:tak:

Hehe u mnie to samo:)

Do góry