reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

reklama
psycholog dla niemowląt????/

Niom, brzmi dziwnie, ale jest ktoś taki. My jestesmy teraz pod opieka poradni rehabilitacyjnej nfz'owskiej i tam zalecono nam caly pakiet łacznie z psychologiem dla takich maluchow. Nie mam pojęcia po co tenże i co on bedzie młodej sprawdzal (ja sama w życiu nie bylam u żadnego psychologa) ale skoro za free to sie przejde z czystej ciekawości. Zdam relacje po wizycie 29.05.

Niom, brzmi dziwnie, ale jest ktoś taki. My jestesmy teraz pod opieka poradni rehabilitacyjnej nfz'owskiej i tam zalecono nam caly pakiet łacznie z psychologiem dla takich maluchow. Nie mam pojęcia po co tenże i co on bedzie młodej sprawdzal (ja sama w życiu nie bylam u żadnego psychologa) ale skoro za free to sie przejde z czystej ciekawości. Zdam relacje po wizycie 29.05.
no prosze! Ja się nigdy nie spotkałm. Opisz po wizycie kniecznie!

A koty też wliczamy do rodziny, bo jezeli tak to ja łapie sie na wielodzietnośc.:-D
tak powaznie to dopiero teraz podziwiam moja mame , ze nas trzy roko po roku wychowała:blink:

Antek po wprowadzeniu nowych posiłków w ciagu dnia pije z cycusia 3 razy , w nocy 2 :-)Martwiłam się , że to za mało płynów , bo soczków, wody itp. nie chciał ... ale do czasu. Wczoraj dostał z hippa nektar bananowy i wciagnal bardzo szybko. Moze po prostu taka konsystencje woli ...

Juz pisałam ze dopoki dziecko dostaje piers na zadanie nie musi pic nic innego, takze za malo plynow nie ma na pewno :)

Dziunka ja chce małego nauczyc pić z kubka a nic innego oprócz wody , soku, herbatki tam nie wleję :) a nie bedzie ciagnal jak jemu nie bedzie smakomac

od 3 dni pracujemy z juniorkiem nad ograniczeniem ilosci karmien miedzy 7a 15 (w zwiazku ze zblizajacym sie niestety powrotem do pracy) a poniewaz maly nie akceptuje butli a ja nawet nie mam ochoty go do niej przekonywać to lekko nam nie jest. Karmie go ok 6.30 potem ok. 8 kaszka z owocami, o 10 znowu ssanie, ok. 12 obiadek i kolejne ssanie o 14.
Probuje mu podawac picie w kubeczku i nawet mu nieźle idzie pod warunkiem ze nie jest to mleko tego z kubka nie ruszy (tylko cyc) zastanawiam sie czy maly moze byc bez mleka przez 8 godzin jak bede w pracy, jak myślicie ?

reklama
ja myślę że tro trochę za długo..
sama wracając w lutym do pracy musiałam zmienić czas posiłków małej..
no i mi sie udało na tyle że jak szłam na 10 to o 9 karmiłam małą bądź o 9.30
później brałam 30min przerwy ok 12 zależności jak m D zadzwonił czy jestbardo głodna czy nie później o 3jadła kolejne mleko po czym przestwiłam ją na kaszkę więc jadłao 3 kaszkę a (może spróbuj kaszkę zamiast samgo meka) i o 6 po pracy znow karmiłam , chyba że pracowa po godzinach wtedy szefowa dawała mi kolejne 30 min na mleko

Do góry