reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

Kilolek ale z butlą bym nie ryzykowała, nie na tym etapie na jakim sa nasze dzieci. Cycowe tez nie. No chyba ze czujemy ze dzieciaki juz tylko raz czy dwa pociagna i spia dalej i maja w nosie mleko byleby susac.

Miłek ma juz ponad rok i mama juz byla wykonczona karmieniem co godzine:szok: a on tylko sie budzil, dwa razy zassal i spal dalej. Ale jak mu nie dawala to byl ryk. No wiec w koncu jednego wieczoru nakarmila go i polozyla spac. Zasnął na pół godziny i pobudka i wołanie o cyca. Mama nie dała a on w ryk. Usiadla na brzegu lozka, nie odzywała się a Darek tulił małego. Młody kokosił się 2 godziny i zasnął - co prawda u nich w nogach ale zasnął:-D. Spał do 4 rano! Drugiego dnia to samo, ale czas usypiania to godzinka i spał do 5 rano. Teraz bez problemu zasypia i budzi się o 8.:-)

reklama
Kilolek ale z butlą bym nie ryzykowała, nie na tym etapie na jakim sa nasze dzieci. Cycowe tez nie. No chyba ze czujemy ze dzieciaki juz tylko raz czy dwa pociagna i spia dalej i maja w nosie mleko byleby susac.

Miłek ma juz ponad rok i mama juz byla wykonczona karmieniem co godzine:szok: a on tylko sie budzil, dwa razy zassal i spal dalej. Ale jak mu nie dawala to byl ryk. No wiec w koncu jednego wieczoru nakarmila go i polozyla spac. Zasnął na pół godziny i pobudka i wołanie o cyca. Mama nie dała a on w ryk. Usiadla na brzegu lozka, nie odzywała się a Darek tulił małego. Młody kokosił się 2 godziny i zasnął - co prawda u nich w nogach ale zasnął:-D. Spał do 4 rano! Drugiego dnia to samo, ale czas usypiania to godzinka i spał do 5 rano. Teraz bez problemu zasypia i budzi się o 8.:-)

Moja tak ssie co noc:) zeby possac tylko, bo po kilku minutach zasypia. Za chwile sie wybudza i krzyk o cyca, czasem jej daje juz pustego, zeby tylko znow zasnela. No i nigdzie wyjsc nie moge, bo zabrac nie da rady bo sie obcych zaczela bac jak ognia i drze sie, a zostawic tez nie moge, bo nie za zmiluj, bez cyca chyba by sie zaszlochala.... a w koncu musi zalapac, ze da rade usnac bez...
No i byloby tak samo jak u twojej mamy, raz ja tak zostawilam, to 40 min. plakala i usnela, ale nie mam sumienia tego powtorzyc poki co.

Dziewczyny, wiem ze bylo o tej kaszy juz sto razy, ale kupilam dzis kasze ryzowa z jablkiem nestle i w jakich proporcjach mam ja zrobic na wodzie? W takich jak jest napisane jak na mleku? Czy wiecej kaszki dodac?

cześć dziewczyny nie było mnie tu chyba ze sto lat ;)
nadal karmie ale nie wiem jak długo to jeszcze potrwa bo wydaje mi się że mleka mam malo
w nocy nie karmie juz wcale i to od dawna Helenka zasypia okolo 20 i budzi się na jedzenie ok 7 rano więc chyba nie jest glodna?
co do innych posilkow to przed snem daje jej kaszke taka normalna porcje ze 150 ml wody bo wieczorem mam malo mleka ok 12 jakis obiadek albo deserek generalnie owoce zjada bardzo chetnie gorzej z warzywami ale licze na to ze sie nauczy

Igor mnie wykończy kiedyś....
Parę dni temu jak spał w nocy obok mnie ,po przebudzeniu żeby nie wstawać dałam mu cyca na leżąco( ja na boku a on w moją stronę),trochę było gimnastyki bo cyce niewielkie haha ale lepsze to niż siadanie na łóżku i branie go na kolana.
Skubańcowi tak się spodobało to że może mieć cyca w zasięgu dzioba żeco 10 min czasem co 5 albo co nawet chce cmokać dla samego cmokania.Odkręca się na bok szuka a jak nie chce dać to ryk na cały regulator.Smok wypluwany ,dopiero jak już się porządnie nacmoka łaskawie smoka chce.Mało tego w łóżeczku nie chce spać,no bo po co?Skoro lepiej przy maminym ciepłym cycusiu....chciałam wygody to teraz mam...

yh ... te nasze dzieci ...

u nas od kilku dni maly w nocy wola jesc ale zje max 20 ml <pewnei poczuje ciepłe mleczko> i zasypia ... pozatym osttanio nie chcial dac spac nam z rana to myslalam ze moze jak wezme do lozka swojego to razem zdrzemniemy sie jeszcze ... ale chyba zapomnial ze u mamy w łózko tez mozna spac i tylko mnie zaczepial ciagal za włosy i gadal :) i tak zle i tak nie dobrze :)

Igor mnie wykończy kiedyś....
Parę dni temu jak spał w nocy obok mnie ,po przebudzeniu żeby nie wstawać dałam mu cyca na leżąco( ja na boku a on w moją stronę),trochę było gimnastyki bo cyce niewielkie haha ale lepsze to niż siadanie na łóżku i branie go na kolana.
Skubańcowi tak się spodobało to że może mieć cyca w zasięgu dzioba żeco 10 min czasem co 5 albo co nawet chce cmokać dla samego cmokania.Odkręca się na bok szuka a jak nie chce dać to ryk na cały regulator.Smok wypluwany ,dopiero jak już się porządnie nacmoka łaskawie smoka chce.Mało tego w łóżeczku nie chce spać,no bo po co?Skoro lepiej przy maminym ciepłym cycusiu....chciałam wygody to teraz mam...

Hahaha, u nas to samo, tylko ze moja cmoka dopoki nie usnie, a smoka nie bierze wcale:) Spi ze mna juz jakis czas, w nocy sie budzi i dokladnie jak twoj, glowa sie kreci, zamkniete oczy i szuka cyca po omacku az znajdzie:) a jak chwile nie dostanie to krzyk i ryk (tylko ze bez lez:)

No a ja w koncu dzis podalam ta kaszke ryzowa jablkowa na wodzie, wyszla gesta i malej bardzo smakowala, choc zjadla zaledwie 30ml:) ale dobre i to na poczatek. Teraz wiec bede podawac takie sniadanka: kaszka ryzowa (albo kaszka z owockiem) na wodzie, za kilka dni sprobuje ten kleik kukurydziany a potem kaszke bananowa. No i jak szybko mozna przyrzadzic:) rewelacja. A ja, glupia, wczesniej myslalam ze na wodzie to tylko te kaszki mleczno-ryzowe:)

Ja oficjalnie wczoraj zakonczyłam karmienie cysiem :( Lewy jeszcze coś ciągnięty był ale od 2 dni wogóle. Mały skonczył wczoraj pół roczku tatuś przyjechał z tortem, prezentami i sushi dla mamusi!!!! Rozstawił na stole a ja myślalam ze orgazmu dostanę.....ok 1,5 roku tylko gapiłam się jak mąż w restauracji jadł albo robiłam mu i mi ślinka skapywała. Najadłam sie ze szok!!! Matko na niebie jak ja to lubię!!!!!A wieczorem chyba z tego smutku ze cycowania nie będzie już lewa pierś mi troszkę przybrała hehehe. Dałam małemu w nocy, zeby trochę odciągnął. Mam nadzieje ze po tej surowej rybie nic mu nie bedzie....
Teraz wcinam drugie śniadanko: Śledzie w śmietanie, jajko na miękko, ser żółty - jak cudownie nie być na diecie!!!

Ostatnia edycja:
Ja tam sie trzymam tego karmienia, choc szczerze mi sie juz nie chce-ale przynajmniej kg leca, mimo ze sie obzeram.

reklama
Uleńka ja też kocham sushi , ale jeszcze orgazmu przy jego jedzeniu nie miałam :D

Ja jutro pogadam z pediatra na temat odstawienia od cycusia . Jak mały skończy 7mscy to rozpoczniemy proces "Cycusiu żegnaj :)"

Do góry