reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

SYLABA szok !!!!!!
W szpitalu była kobieta która miała tyle mleka , ze karmiła swoje dzieciatko i dziecko kolezanki z sali, które usilnie walczyła o pokarm i w ostatecznosci , gdy malenstwo plakało z głodu poprosiła kolezanke o wypozyczenie cyca :)
no moja kolezanka z pracy tez mowila, ze dkarmiala jendo dziecko z sali. Matka nie chciała karmić, a w szpitalu nei chceli dkarmiać zeby ją zmusić, wiec dzieciak glodny, a że jej cyce pekaly to dokarmiala.

Odkad skonczyla 6 m-cy wprowadzam papki i owoce, raz dziennie serwuje papke i raz dziennie owoc, czasem sprobuje czegos kilka lyzeczek, czasem nie chce nic, a poza tym glownie pozostaje cyc. Kaszki ryzowej nie bardzo chciala a innych jeszcze nie dawalam, na piersiowym mleku kasza wychodzi duuuzo rzadsza, a modyfikowanego nigdy nie dawalam. Jak bedzie wiecej jadla na obiadek i deserek zaczne serwowac sniadanka. Mala jest wczesniakiem i nie spieszymy sie z niczym, zoladeczek wciaz jest malutki i wrazliwy, zreszta jak nie chce nie bede jej pchac na sile. A ostatnio wyszla nam ta wysypka (o ktorej pisalam z toba na innym watku) i teraz juz w ogole uwazam, bo chyba za szybko wprowadzalam nowosci.
Dodatkowo wspomagamy sie zelazem i witaminami, wiec chodzi raczej teraz o nauke jedzenia z lyzeczki, ale nie trzymam sie godzin (bo na cycu sie nie da) i raz obiadek je o 13 a raz o 16. Lekarka mi kazala sie trzymac dwoch posilkow poki co i po prostu probowac coraz wiecej dawac.
kukurydziana wychodzi normalnie gęsta. Próbowalaś?

reklama
dupa blada, próbowałam z tymi cholernymi kapturkami i poległam.........pozostaje mi albo się przyzwyczaić do ukąszeń małej, albo ściągać........ale twardo chce karmić cycem do roku

dupa blada, próbowałam z tymi cholernymi kapturkami i poległam.........pozostaje mi albo się przyzwyczaić do ukąszeń małej, albo ściągać........ale twardo chce karmić cycem do roku
za kilka dni ząbek się przytępi i nie będzie bolalo.
Możesz spróbować podpilowac pilnikiem troszke kiełka wampirkowi;-)

kukurydziana wychodzi normalnie gęsta. Próbowalaś?

Nie probowalam...jest jakas kukurydziana dla dzieci przeznaczona? polec jakas firme, to sprawdze w sklepie polskim bo nie wiem czy tu maja. No i ostroznie wyprobuje.
Boje sie kupowac te kaszki z mlekiem, bo wyszla nam alergia juz i egzema...

reklama
Pianistka a jak wygląda ta egzema? Olaf ma takie kółko na nóżce suhe i obwódka czerwona, na początku myślałam, że to otarcie bo pełza po macie i podłodze, czasem bez spodenek więc mógł gdzieś otrzeć...ale to już jest z 1,5 tygodnia i nie znika! Więc może to coś takiego.

Do góry