reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

Ja jeszcze nie dostalam @ i mysle, ze to nie ma znaczenia, czy dziecko przesypia noce, czy nie, po prostu @ moze sie pojawic wczesniej, a moze jak sie skonczy karmic piersia:)

może miec znaczenie, bo przespana noc oznacza dłuższą przerwę w karmieniu, co oznacza spadek poziomu prolaktyny w organizmie kobiety, co umożliwia jajeczkowanie, co sprawia, że przychodzi @ ..

reklama
może miec znaczenie, bo przespana noc oznacza dłuższą przerwę w karmieniu, co oznacza spadek poziomu prolaktyny w organizmie kobiety, co umożliwia jajeczkowanie, co sprawia, że przychodzi @ ..

Ale moja mala przesypiala prawie nocki jak skonczyla 3 m-ce i nie dostalam... teraz sie wybudza czesto, ale mam juz mniej mleka niz kiedys, wiec nie dojada. Nie zastanawialam sie z naukowego punktu widzenia, odpowiedzialam co mysle z mojego punktu widzenia. Ale ok, moze to ma znaczenie.

A ja mam do pytanie do mam karmiacych piersia. Jak tam u was z @? Bo u mnie sie dzisiaj po raz pierwszy pojawila, a ja myslalam ze dopiero dostane @ jak mala od piersi odstawie. Dodam tylko ze od tygodnia, mala zaczela przesypiac cale noce, moze to dlatego???

Ja dostałam pierwszą równo po 3 miesiacach, druga spóźniła mi się o ponad tydzień, a trzecią miałam terminowo. Ale może być też tak, że dostaniesz @ a drugiej już nie. A może być tak że wogóle jej nie ma jak się karmi. Róznie jest.

Ja jeszcze nie dostalam @ i mysle, ze to nie ma znaczenia, czy dziecko przesypia noce, czy nie, po prostu @ moze sie pojawic wczesniej, a moze jak sie skonczy karmic piersia:)

Ja dostałam pierwszą równo po 3 miesiacach, druga spóźniła mi się o ponad tydzień, a trzecią miałam terminowo. Ale może być też tak, że dostaniesz @ a drugiej już nie. A może być tak że wogóle jej nie ma jak się karmi. Róznie jest.

ja nie mam @ , ale w nocy jeszcze 2, 3 karmienia zaliczam
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, to znaczy ze wszystko ok u mnie. Z jednego bardzo sie ciesze ze mnie brzuch nie boli przy @ tak jak to bylo przed ciaza ;o))) oby juz tak bylo za kazdym razem ;o)

jeśli Ty dasz jutro jabłuszko, i ja dam jutro jabłuszko, to będzie to znaczyło, że tylko ja dotrwałam do pół roku :-D
no faktycznie, ale uznaję, ze te 2 dni to i tak różnicy nie robi.
Dziś prówaliśmy to jabłuszko. no średnio smakowalo. Może ze 2 łyżeczki udało się zjeść ale bez entuzjazmu

A ja mam do pytanie do mam karmiacych piersia. Jak tam u was z @? Bo u mnie sie dzisiaj po raz pierwszy pojawila, a ja myslalam ze dopiero dostane @ jak mala od piersi odstawie. Dodam tylko ze od tygodnia, mala zaczela przesypiac cale noce, moze to dlatego???
ja dostalam pierwszą @ po 3 miesiącach, a potem mialam 2 miesiące przerwy, a teraz zobaczymy... a karmię co 2 godziny przktycznie przez całą dobę, bo choć mlody niektóre noce przesypia to ja i tak wstaje i ściągam.

ja urodzila malego 14 listopada a pierwsza @ dostalam 22 grudnia :), a potem juz prawie systematycznie a tez na cycu :) to chyba kazdy inaczej

a ja też jeszcze bez @ i dobrze mi z tym ;-)
Iza możliwe, że dotrwam pół roku na samym cycu, dzisiaj byliśmy w plenerze i jabłuszka w końcu nie dałam i cały czas się zastanawiam, dać, nie dać ???????? :-)

reklama
Do góry