reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

Royanko, a nie moze w ciagu dnia jak jestes w pracy dostac np obiadek i butle z modyfikowanym (skoro nie chcesz sciagac, rozumiem Cię) a po pracy i w nocy dalej pierś?

Oj, znam dzieci które same zrezygnowały z piersi. Co prawda późno (ok 1,5 roku, 2 lata) ale jednak. Po prostu odmówiły lub mamy odstawiły a dziecko się nie upomniało. Także jest róznie :)

Współczuję Ci kochana!!!

Niunians a nie ucz z butli, a z kubeczka :) doidy cup, fajna rzecz, ja wlasnie czekam na paczkę :) EKO BABY Sklep - Pozostałe
a na spacerze też zamierzasz z tego dawać?

Kurcze a dla mnie karmienie od wczoraj to jedna wielka walka eby mały mnie nie gryzł!!!!!!!!! i to wcale nie jest przyjemne. Jak zacisnie te swoje dziasełka i wbije sie zabkiem to nie ma metody zeby puscil az sam zechce. grrrrrrrr.
Musze jeszvze troche wytrzymac. Pod koniec maja zaczniemy odstawianie- jak juz zapozna sie z innymi smakami niz mamy cycus
ja jak mnie gryzie to od razu zabiram cycka. Koniec. Trochę sie dziwi, ale już coraz mniej gryzie. Czasami tylko lobuz jeden, i cieszy sie przy tym

reklama
a na spacerze też zamierzasz z tego dawać?

ja jak mnie gryzie to od razu zabiram cycka. Koniec. Trochę sie dziwi, ale już coraz mniej gryzie. Czasami tylko lobuz jeden, i cieszy sie przy tym

Nie zastanawialam sie nad tym, bo karmie piersia i bedzie dostawac cyca. Karmimy sie wszedzie jak jest potrzeba. Ale jesli bym miala jej dac cos do picia na spacerze to co za problem przelac z butelki do kubeczka i podac dziecku?

Ja wczoraj rozmawialam z pediatra ze chce przejsc na zywienie mieszane i poprosilam o recepte na bebilon Pepti. Dostalam bez problemu na 2 opakowania ale od razu nr 2, bo Alan za kilka dni skonczy 6miesiecy. Ale dr zauwazyla, ze Alan moze tego mleka nie chcec pic, ale przyda sie do papek-kaszek. I powiedziala, ze cyckowe dzieci czesto nie akceptuja butelek i warto sprobowac z kbkiem z dziubkiem.

Jak mam przyzwyczajac Alana do nowego smaku mleka? Czy to sie uda jesli wciaz bede karmic go cycem? myslama aby mieszac bebilon z wlasnym mlekiem, np na poczatek 3/4mojego 1/4bebilonu, na drugi dzien juz mniej mojego wiecej bebilonu itd...ale nie wiem czy to sie uda dopoki jest na cycu...

Ja wczoraj rozmawialam z pediatra ze chce przejsc na zywienie mieszane i poprosilam o recepte na bebilon Pepti. Dostalam bez problemu na 2 opakowania ale od razu nr 2, bo Alan za kilka dni skonczy 6miesiecy. Ale dr zauwazyla, ze Alan moze tego mleka nie chcec pic, ale przyda sie do papek-kaszek. I powiedziala, ze cyckowe dzieci czesto nie akceptuja butelek i warto sprobowac z kbkiem z dziubkiem.

Mnie to samo powiedziala moja lekarka tutaj w UK. Jak nawet nauczysz z butelki pic, to zaraz bedziesz chciala oduczyc i nauczyc z kubeczka. Powiedziala ze soki i herbatki, wode, najlepiej od razu uczyc z kubeczka z dziobkiem i nie dawac butelki w ogole. A kaszki (jesli robisz na sztucznym mleku), to tez lepiej na gesto i lyzeczka dawac. Ja dawalam mojej troszke kaszki ryzowej na moim mleku, ale sporo trzeba jej dosypac zeby konsystencja byla gestsza, slyszalam ze to normalne.
Ja juz pisalam na ''papkach'' tez sie zastanawiam nad zaprzestaniem karmienia piersia, bo mala nie chce nic poza nia jesc. Pic tez nie chce, ostatnio herbatki to mi wypila z 10 ml, ale to max. Tylko cycek i cycek...

dziunka bo ja sie boję, ze by mi się cały przy tym pozalewał, a na spacerze to ciężko przebrac czasem.
Ja też zamierzam nadal piersią karmić ale mam nadzieję, ze uda mi się przekonać go do wody z butelki albo z kubeczka nim nadejdą upały. Kuba w upały pił jak smok, na spacerze to butle mił non-stop pod ręką a teraz się obawiam że jakbym miała do picia dawac tylko cyca to bym się wcale z domu nie ruszyła, bo jak mi będzie co 5 metrów cyca wołał?
Tak jak dzisiaj gorąco, duszno, młody co chcwilę cyca na 2 godziny karmiłam 4 razy a to jeszcze nie upały....
Jutro wielki dzień - próbujemy jabłuszko!!! :D

No to pierwsze koty za płoty pójdą :)
Ja urozmaicam malemu diete juz 2 tydzien ale podaje malutkie ilosci narazie.
A dziś wybraliśmy się z juniorem do IKEA w Gdańsku po 2 godzinach jazdy pędzę z młodym do tego zakątka dla mam karmiących coby dziecia napoić , no i owszem jest intymny zakątek - parawan oddzielający nas od restauracji za to z drugiej strony jest ogromne okno od podlogi do sufitu prosto na parking. Siedzialam jak na wystawie z cyckiem na wierzchu ale ja od czasu jak karmię to jakoś mniej wstydliwa jestem, ważne co by dzieć był najedzony i szczęśliwy

no to w Jankach jest naprawde przytulnie w tym pokoju w IKEA. Jest super wygodny fotel, przewijak i takie tam duperele. Naprawdę komfortowo. Nawet nocnik dla dzieci jest. Chociaz ten pokoik w śroku jest przytulniejszy od tego przy wyjsciu.

Kikolek ja miałam czekać do 14 maja, ale myślę, ze jutro, tez podam małej jabłuszko :-)
Etna a ty jak, twardo trzymasz sie postanowienia 14 ????????

reklama
A ja swoja frustracje odnośnie rozszerzania diety opisałam na papkach i kanapkach :((( przykro mi, że moj zapał i chęć karmienia samym cycusiem do 6 miesiąca spotkały się z taką dezaprobatą i że jestem złą matką, bo jeszcze nie daje dziecku "normalnego jedzonka" :-:)-:)-(

Do góry