reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

kasia - głupio to zabrzmi, ale... nie pamietam już :/ raczej nie dłuzej niz do roczku dziecka...
ja tez skróciłam i obowiazkowo nosze upiete w kok, dzieki czemu dwa razy dziennie sprzatam podłoge tylko w łazience a nie wszedzie :(

reklama
Mi też wypadają...Też ciągle chodzę w spiętych włosach i nawet w takich spię bo poducha cała była we włosach a spię z małym i jak go poprawiałam na poduszce do karmienia cycuchem on miał włosy w rączkach, smoczek jak mu wypadł, tez czasem miał włosa :( Kupiłam szampon Decros od łupieżu a drugi od wypadania włosów, może chociaż w minimalnym stopniu zminimalizuje wypadanie. Miałam włosy ufarbować ale chyba poczekam trochę. Koleżance w ciązy tak wypadały a ma bardzo grube włosy, że teraz dziecko ma roczek a jej grzywka z odrostających włosów się zrobiła.

nie dawno was czytałam i współczułam mamom które walczą z dzieciaczkami aby piły z butli i nie sądziłąm że mnie to spotka. A jednak...
Mała była od początku dopajana herbatką z butli, często też dostawała butle z moim mleczkiem, ale od jakiś 2 miesięcy bardzo żadko dostawała mleko w butli i teraz mam problem. Nie zje mleka z butelki ani ode mnie ani od nikogo innego, będzie głodna herbatkę wypije ale mleka nie tknie. Już któryś dzień z nią walcze. A jak była młodsza to wolała nawet butle :(( i teraz klops bo nigdzie nie moge wyjść. Nawet jak wyszłam o 7 i wróciłam o 13 to w młodą wmusili tylko 30 ml mleka. A co dziwne że herbatkę wypije .... i to mi nie gra... o co chodzi ??

niunias no po prostu jest mądra i kojarzy że mleczko z cycusia, herbatka z butelki.
A dawałaś większego smoczka do mleczka? Musi mieć większą dziurkę niż do herbatki. Może jej za słabo leci i się denerwuje?

ma smoczek z 2 dziurkami więc raczej nie leci zbyt wolno. Niedawno przeszliśmy na te większe smoczki bo chciałam jej zagęszczać kleikiem. Ale jak nie chce pić mleka to nici z zagęszczania.

Moj Alan to wczesniej chetnie pil z pipetki syropki, lekarstwa itd, a teraz niczego nie chce tknac co z cycusia nie wyplywa :( nawet mojego mleczka z butelki, jabuszka lyzeczka, dzisiaj mialam problem z syropkiem przeciwgoraczkowym.

Niunians, a Twoja Nikolka faktycznie inteligentna bestia. My nie doceniamy naszych brzdacow ;) One nieze juz kojarza fakty:)

moja mała cały cza je cyca , i też mi wypadają włosy ale ja nadal jem falvit mama
chociaż sporadycznie już teraz...
poza tym to karmię małą kaszką raz dziennie z buteki niekapki
i mała sama sobie tą butlkę trzyma i je :-)
do tego daję jej deserki i oboadki, chrupki, chlebek i owoce..
ma jeszcze po niczym nie miała uczulenia.,. co jej nie smakowało to po połknieciu zwrciła i później jadła inny smak.. :tak: mała spryciula...

Ja zamierzam jurto u lekarza porozmawiac o rezygnacji z cyca. Wiadomo ze na to trzeba czasu, wiec mysle ze pora zaczac. Alan niedlugo 6miesiecy skonczy. poprosze o recepte na Bebilon pepti, moze to mleczko bedzie mu bardziej sluzyc niz moja dieta i te alergi, liszaje itd poznikaja. Milo karmic cycem, ale jak wroce do prycy to sie wykoncze-karmieniem i sciaganiem. mysle ze co najlepszego dostac mial to juz dostal,a teraz moje mleczko nie jest mu juz tak potrzebne ;) Choc bede za tym tesknic...

reklama
Do góry