reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

jak ostatnio pisalam,ze mala nie chciala jesc tak potem w nocy ladnie spala i jadla co 3-4 godz bez problemu...kamien z serca...ale terax dla odmiany wisi na cycu co troche i uzywa go jako uspokajacza i possa chwile i zasypia i jak tylko proboje ja odlozyc do lozeczka to sie budzi po kilku minutach i odnowa...i nocy na szczescie jadla i spala normalnie...probowalam jej dac smoka na uspokojenie ale nie chce myslicie zeby sprobowac moze innego smoka? bo sama juz nie wiem

może zamocz smoka w swoim mleku i jej daj?
strzelam, bo moja mała tez nie chce smoka :sorry:

reklama
zobacze czt to cos da, ale mi sie wydaje,ze poprostu ten smok j nie pasuje bo raczke ssie z zamilowaniem a przeciez mleczka na niej nie ma.....:-D
mam z tomee tippee moze kupie z aventu...

Moj nie chce tez smoka, a probowalam juz naprawde wielu, bo mialam po Zuzi ktora tez zadnego nie chciala. Podobno niektore dzieci ciezko do smoczka przyzwyczaic.Jak ktos ma sprawdzony sposob jak przyzwyczaic dziecko do smoczka to ja poprosze o radę.

A wogole jak mialam ten kryzys laktacyjny to Julek tez sie tak prezyl i przysypial przy cycu na kilka minut, tez myslalam ze to kolka a jak dalam odciagniety pokarm wieczorem to spal 4 godziny prawie:szok: wiec byl glodny poprostu. Trzea kombinowac:tak:
Za to wczoraj dal koncert wieczorem bo sie przejadł głodomor jeden i dopiero jak odbilo mu sie porzadnie i ulał sporo to usnął, ale i tak pół nocy jęczał bidulek. Dzis go trzymam na diecie:-D:-D Nie daje czesciej niz co godzine;-)

Dziewczynki poradzcie i pomóżcie. Mam bardzo mało pokarmu, w szpitalu wogole nie mialam, po 1,5 dobie poprosilam o dokarmienie bo nie dość, że pokarmu nie miałam to jeszcze mały nie chciał łapać za sutki, podobno mam krótkie. Mąż kupił nakładki aventu. Przyjechalismy do domu z całym sprzętem do karmienia butlą i Bebilonem Immunofortis. Karmiliśmy trochę butlą trochę przez nakładki! W 4 czy 5 dobie biust zrobił mi się twardy jak kamień ale za pomocą ciepłych termoforowych okładów i kapusty i laktatora pozbyliśmy się ich. Kolejny dzień mało butli więcej cysia z czego aż kipiałam z radości, nawet udało mi się bez nakładki to wyciągnięciu cycka laktatorem. Wczoraj butla była tylko o 6 potem o 12 reszta cysie! Dziś o 10 cycki, skończyliśmy o 11.30 o 14 postanowiłam poruszyć moje mleczarnie laktatorem i ściągnełam z obydwu całe 20 ml..................................:wściekła/y:ciągnąc raz z jednego raz z drugiego, raz z jednego raz z drugiego. Mały się obudził i było po ptakach, w cyckach pusto, pewnie ostatnim razem też za dużo nie wyciągnął. Był płacz i butelka musiała iść w ruch :-( No bo co innego miałam zrobić, zagłodzić go?
Podpowiedzcie mi czy kapusta jak nie ma nawału też mi zrobi dobrze, czy zatrzyma napływający pokarm? I co mam robić? Czekać aż moje cycki kiedyś mnie posłuchają! Przeżyłam tryskającą krew z nich ból, aż się pociłam smrodem dla mnie nie znanym gdy mały ciągnął. Tak bardzo chcę karmić ale boję się, że nie mam czym :-(

ja jej absolutnie do smoka nie che przyzwyczajac na sile ale myslalam, ze bylby lepszy niz piers czesto....kolek raczj nie ma bo puszcza baczki az pielucha faluje....:-D:-D:-D

ja jej absolutnie do smoka nie che przyzwyczajac na sile ale myslalam, ze bylby lepszy niz piers czesto....kolek raczj nie ma bo puszcza baczki az pielucha faluje....:-D:-D:-D

Przy Julce mialam najpierw smoczek z nuka, ale ona go wogole nie chciala, a avent od razu zaakceptowala :tak: ale faktycznie, musisz wyprobowac rozne firmy. Choc mojej kolezanki coreczka w koncu zaprzyjaznila sie ze swoim kciukiem, zadnych smokow nie chciala i teraz maja nie lada problem. takze to zalezy od upodoban naszych skarbow.

Ulenka nie wiem co Ci poradzic. Moze jest u Ciebie cos takiego jak pogotowie laktacyjne? U mnie jest przy szpitalu i pomagaja. Takze polozne ze szpitala daja numer tel zeby w razie klopotow z karmieniem do nich dzwonic. Moze u Ciebie jest podobnie?

hejka dziewczyny:tak:
a jak tak sie cieszylam ze dobrze dosc czuje sie po porodzie ...a jak mnie wzielo 15 listopada z moimi piersiami to myslalam ze umre:szok:do dzis meczylam sie niesamowicie..taki nawal mleka...i ani cieply prysznic nie pomagal ani Olivier nie sciagal calosci a malo tego jeszcze prawie caly czas na cycu wisial i tylko jeszcze bardziej pobudza mi laktacje:-(dzis wypozyczylam dosc droga maszyne do sciagania mleka no i raz na dzien musze sciagac...czulam sie jak krowa:zawstydzona/y::sorry:ale za to lepsze uczucie i goraczka opadla..takze wracam juz do normy cale szczescie:tak:hm...moj maly okruszek nie ma problemu ze smokiem jak go trzymam na rekach i oszukuje ze to cyc...a moj M daje mu palego palca do ssania jak trzyma go na rekach i wtedy Olivierek odrazu sie uspakaja:tak:
a i zapomnialam dodac ze mamyu maly problem z brzucholkiem dzidzi...bo postekuje mi troche...takze juz sama niewiem co moge jesc a co nie:sorry::confused2:

Ehhhh jedne mają za mało drugie za dużo. Ja miałam twarde piersi ale nie wiem czemu bo jakoś nie zauważyłam nawału pokarmu :-(
Niby mam pobudzać je ale jak patrzę na laktator rzygac mi się chce bo sutki mnie bolą bardzo od tego ściągania. A dziś małego nie mogłam choć na chwikę przystawić bo krew tryskała :-(

reklama
Szpital w którym rodzilam mam 50 km od domu :-( U mnie w mieście nie ma :-( Poza tym co oni mogą, pokarmu brak i dupa :zawstydzona/y:
u nas porad udzielaja przez telefon moze warto zadzwonic na pewno nie zaszkodzi

a po co dajecie dzieciakom smoczki jak nie chca :baffled: na serio pytam bo moje dzieci sa bezsmoczkowe i nawet nie wiem kiedy mialabym Helence tego smoczka dac bo jak akurat nie spi to staram sie ja nakarmic po czym znowu zasypia i tak w kolko
Zuzia jak miala ok 3 miesiace dostala takie dwie szmatki przytulanki zyrafke i tygryska i do teraz z nimi zasypia kciuka nigdy nie ssala

Do góry