reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

Podaję mieszankę, i odciągnięte mleczko. Ale jak on wogóle w dzien nie bedzie ssał to chyba nie za długo będę je odciągała bo tylko robię sobie problem z piersiami, niby odciągam ale one potem jakoś się blokują i bardziej nabierają, szczególnie lewa, bo prawa jest na wykonczeniu.
W nocy na szczescie mały ściągnął mi piersi chociaż ok 1 tylko troszkę, potem chyba jeszcze 3 razy go karmiłam. On na środku łóżka a ja latałam całą noc raz z prawej, raz z lewej, raz prawy cycek, raz lewy. Nie powiem, żebym się wyspała.........

reklama
Cofneliśmy się ze spaniem o kilka misiecy. Mały budzi się sie co 2 godziny, czasem pociumka i idzie dalej spac, czasem zje normalnie... Myslałam ze zblizamy sie do przesypiania nocek , ale figa :(

Iza wiesz co chyba wiem co może być przyczyną....od jakiegoś tygodnia boli mnie brzuch jak na okres ale go nie mam. Czytałam, w książce "Pierwsyz rok z życia dziecka", że wtedy smak pokarmu się zmienia i dziecko może go niechętnie jeść. O dziwo chyba w 8 tygodniu po porodzie miałam jakieś krwawienie jednodniowe czy dwudniowe niepamiętam i tez mały wtedy miał problemy. Okresu jeszcze od urodzenia nie miałam, chyba, ze tamto to był okres... Teraz mnie pobolewa brzuch i może to te hormony sprawiają, ze mały nie chce ssać, hmmm

martolinka - nie cofneliscie sie, tylko poszliscie do przodu ;) to kolejny etap niestety... mam nadzieje, ze mnie ominie...
uleńka - taak, to mozliwe..

Z tym sciaganie nie jestes sama ja dzisiaj 1h i 10 min recznie i z laktatorem i 20ml ja nie wiem czemu to nie leci, a maly moj przeciez sie najada i na cycu samym a ja nie moge sciagnac. dałam mu dzisiaj na jedne karmienie zapas z lodowki, a ja postanowilam sciagnac i nic mi nie lecialo pomimo tego ze powinno bo byla ominieta pora karmienia. CZEMU TO MLEKO TERAZ NIE CHCE SIE SCIAGNAC jestem wsciekla, na szczescie 20ml starczy na pierwsza kaszke oj a jak tu np sciagnac 140/160 na jedno karmienie nie mam pojecia

A moze jakos zle sciagasz, ze nic nie leci? Bo rozumiem, ze mniej leci niz wypije dzidzia, ale zeby prawie wcale? Jak sciagasz?

Cofneliśmy się ze spaniem o kilka misiecy. Mały budzi się sie co 2 godziny, czasem pociumka i idzie dalej spac, czasem zje normalnie... Myslałam ze zblizamy sie do przesypiania nocek , ale figa :(

No wlasnie, wczoraj pisalam o tym samym. Moja tez sie teraz czesciaj budzi, ale tej nocy budzila sie o 2,4,6 i 8.30 wiec to juz przegiecie:) Fakt, ze spi ze mna i teraz malo je, choc piersi pelne, chyba przez zeby, a moze za szybko tak przytulona zasypia? Dzis chyba sprobuje ja znow podkarmic w nocy, ale zeby sie wiecej najadla i odozyc do lozeczka (bo od ok. 2 tyg. spi ze mna w lozku i jej daje cyca lezac bokiem). Moze jak wiecej zje, to wiecej pospi. A jak nie, to moga to byc zeby, strasznie ja mecza, ma prawie na wierzchu dwojki (nie jedynki:) wiec chyba nedlugo bedziemy mieli w domku wampirka:)

Pianistka pewnie przez te zabki dzidzia Twoja tak spi, podobno tak jest w czasie zabkowania. U nas niestety nic nie widac i nie ma na co zwalic winy :) pojutrze pojde go zwazyc , czy dobrze przybiera. Moze sie po prostu nie najada? z drugiej strony w ciagu dnia jest ok.

Jezeli chodzi o odciaganie to mam tak jak etna.Odciagam po okolo 20-30 ml przez 90 min!!!!!!1 I mowiac szczerze juz przestałam , bo tylko mnie to denerwowało. W piersiach bylo tyle co dla Antka- a do najmniejszych to on nie nalezy.
Teraz po prostu jak musze gdzies wyjsc to zostawiam modyfikowane .ze 2 razy juz pil

reklama
Pianistka pewnie przez te zabki dzidzia Twoja tak spi, podobno tak jest w czasie zabkowania. U nas niestety nic nie widac i nie ma na co zwalic winy :) pojutrze pojde go zwazyc , czy dobrze przybiera. Moze sie po prostu nie najada? z drugiej strony w ciagu dnia jest ok.

Jezeli chodzi o odciaganie to mam tak jak etna.Odciagam po okolo 20-30 ml przez 90 min!!!!!!1 I mowiac szczerze juz przestałam , bo tylko mnie to denerwowało. W piersiach bylo tyle co dla Antka- a do najmniejszych to on nie nalezy.
Teraz po prostu jak musze gdzies wyjsc to zostawiam modyfikowane .ze 2 razy juz pil

A jak sciagasz? Robisz najpierw masaz piersi?

Do góry