reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

Ja od 7 dni łykam tabletki lactinal, pije karmi i herbatki na laktację, gotuje łuski kakaowe, piję 2 litry wody i mama z dnia na dzień więcej mleka. Szkoda, że musze je odciągac i podawac w butli. Mała jest cwana, podaje jej 120 ml mojego i chce dobic 30 bebiko i je wypluwa. Moje dziecko nie lubi maminego mleczka popijac modyfikowanym. Jednak po takiej dawce mojego mleczka jest po 1,5 h głodna i wtedy daje juz samo bebiko.
Tak teskie za ssaniem cycusia, czasem w nocy uda mi się ją przyłożyc do piersi, ale się wścieka, że pomału leci lub zasypia. W dzień nie daje rady, wszystko jest ciekawsze od mojej piersi. Butle opanuje w mig i znowy jest ciekawa świata.
Zastanawiam się jak to jest z tymi mamami i dziemi, które cycuję w wieku 1, 1,5 lub 2 lat. Moje dziecko ma 4 miesiące a już nie chce cycka, a co dopiero dzieci które już jedzą normalnie łyżeczką, piją z kubeczka. Oj tak mi smutno za cycusiowaniem.......

reklama
Ja od 7 dni łykam tabletki lactinal, pije karmi i herbatki na laktację, gotuje łuski kakaowe, piję 2 litry wody i mama z dnia na dzień więcej mleka. Szkoda, że musze je odciągac i podawac w butli. Mała jest cwana, podaje jej 120 ml mojego i chce dobic 30 bebiko i je wypluwa. Moje dziecko nie lubi maminego mleczka popijac modyfikowanym. Jednak po takiej dawce mojego mleczka jest po 1,5 h głodna i wtedy daje juz samo bebiko.
Tak teskie za ssaniem cycusia, czasem w nocy uda mi się ją przyłożyc do piersi, ale się wścieka, że pomału leci lub zasypia. W dzień nie daje rady, wszystko jest ciekawsze od mojej piersi. Butle opanuje w mig i znowy jest ciekawa świata.
Zastanawiam się jak to jest z tymi mamami i dziemi, które cycuję w wieku 1, 1,5 lub 2 lat. Moje dziecko ma 4 miesiące a już nie chce cycka, a co dopiero dzieci które już jedzą normalnie łyżeczką, piją z kubeczka. Oj tak mi smutno za cycusiowaniem.......

Mój synek tez musi miec przy cycu spokoj, tak zeby sie najadl do konca to musimy byc sami w pokoju i sie wyciszyc. Jesli chodzi o bebiko i sciaganie to tez to przerabialam na szczescie teraz juz tylko cyc. Przestalam po cycu dawac butle, troche marudzil ale po okolo tygodniu wszystko wrocilo do normy, do dzisiaj zdaza mu sie plakac, a moze boli go brzuszek, jest zmeczony sam nie wie czego chce przeciez nie kazdy placz oznacza glod, moze jeszcze sie wam uda. Trzymam kciuki, przystawiaj jak najwiecej

My musimy dawac butle zeby mała na przytyła. Choroba zrobiła swoje. Tośka już polubiła smoka z butli, że piersi nie chce ssac. Possie pare sekund i wypluwa, a mleko z piersi leci dalej (mimo tego, że jest głodna). JEstem pewna, że przez te pare sekund nie wypije 60~70 ml czyli tyle ile ja sobie oddciągne z jednej piersi. A na jedno posiedzenie z butli to ona potrafi wypic 130 ml.

Szałwia hamuje laktacje. Jest tez cos takiego na zatrzymanie laktacji jak Lactinatal na pobudzenie, chyba tej samej firmy bo miałam to na jednej ulotce, pewnie tez jakas kombinacja ziół. A ja sie znów doje. Jednego dnia wiecej sie cyckuje z Synkiem innego mniej to zalezy jak mu sie chce. Czasami jak jest głodny połoze go na łózku, sama obok niego a on myk na boczek i w reczki bierze cysia. Oj bede teskniła za tym...

Mój synek tez musi miec przy cycu spokoj, tak zeby sie najadl do konca to musimy byc sami w pokoju i sie wyciszyc.
u nas t samo, a przy Kubie jest to strasnzie trudne. Młody co chwila się ogląda za Kubą i nie ma czasu jeść

A wiecie że ponoć te wszystkie herbatki laktacyjne i inne wspomagacze to pic na wodę?
jak wszystko działa przede wszystkim na glowę

moja dzisiaj tyle jadla,ze ledwo nadazalam sciagac.zwykle jadla 110-125 ml co 3 h, w nocy piers, nawet rzadziej, a dzis 120ml co 2 - 2,5h. probuje ja przystawiac w dzien, ale to roznie bywa

moja dzisiaj tyle jadla,ze ledwo nadazalam sciagac.zwykle jadla 110-125 ml co 3 h, w nocy piers, nawet rzadziej, a dzis 120ml co 2 - 2,5h. probuje ja przystawiac w dzien, ale to roznie bywa

a te 110-125 ml to twoje czy modyfikowane? pytam bo moja wypija 120 ml - 150 ml bebika, co 3,5-4h (staram sie nie dawac czesciej, chyba ze wypije mniej lub jak spi to wytrzyma 5h). a jak dam moje mleko 130 ml to głodna jest juz za 2-3h. wydaje mi sie ze to normale. Nasze mleczko jest smaczniejsze i dzidzi chce go częściej pic :-):-):-)

jak wszystko działa przede wszystkim na glowę

To dobrze, że z moja głową wszystko ok bo na mnie działaja hihihihi
Czasami jak nie chce mi sie pic tych herbatek to taka tabl jak znalazl :)
Jak mięta czy szałwia zachamują mleko to znaczy że coś te ziola działają
U mnie napewno jak nie zioła to głowa działa :)

reklama
u mnie podobnie z tymi wspomagaczami na laktacje. Jeżeli mam wiecej mleka to super. Te wszystkie ziółka wspomagają trawienie mamy i dziecka, czyli jak znalazł na wiosne - bynajmniej u mnie!!!!!!

Do góry