reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia

spoko, tym to się nie przejmuję. Wiem, że zaraz mleczko wroci. Tak jak w zesżlym miesiacu. Jutro powinnam dostać @. Przed poprzednim było dokladnie tak samo.
Numery do poradni mam. Z Kubą często dzwoniłam.
Ja się martwię tą butelką. Juz mi pomysłow brak. A nie mam sumienia na siłe mu tej btli pakować, czy glodzić specjanie. To straszne
A co do ssania piersi to jakaś odrobina była ale na pewno nie tyle by sie najadl. Ja mam wrażenie że dla niego jest ważniejsze się poprzytulać niż najeść

reklama
Kilolek to do chusty i lulać non stop ;)
A może z butelką też Ci doradzą? Bo w końcu jak wprowadzać dzieciom cyckowym butlę to chyba też ich działka?
Wiesz, u mnie z każdym dniem jest coraz mniej mleczka i jedna z lasek powiedziała ze dziecko jest w takim wieku że reguluje sobie laktacje-potrzebuje więcej mleczka (tak jak butelkowym zwiększasz il mleczka na karmienie) i mi sie wydaje ze jest mniej, ale jest tyle samo, tyle ze ona czesciej ssie aby zwiekszyc laktacje. i faktycznie dzis wiecej mleczka mam i karmienia troszke rzadziej.

no to to wiem, ze tak bywa. Jak jest skok rozwojowy dziecko potrzebuje więcej i więcej ssie. Mimo wszystko wydaje mi się, ze raze est malo, bo i ściagnąć nic nie mogę
Alewidzisz nie pomyślałam, ze w poradni mi powiedzą jak z tą butlą. Muszę zadzwonić, jak wreszcie będę miała czas w dzień

No ja tez nic juz sciagac nie moge. I ponoc jest tak ze unormowala sie laktacja i jest akurat tyle by starczylo dla maluszka.Jakby się ściągało dzień w dzień od urodzenia to i na laktator mleczko by bylo, a tak to starcza tylko dla dzidziusia.

ja tez mam problem z moim bobasem, uwielbia buteleczke a nejlepiej z moim mleczkiem. Rozkręcam ponownie laktację i jest dobrze na 1 raz mogę sobie odciągnąc z obu piersi ponad 120 ml, tyle ile mała zje na jedno posiedzenie i czasem ma mało bo za 1,5 znowu jest głodna i marudzi. Kiedys dostawiłam ją do piersi pociągła i zasnęła nie chce się jej wysilac i ssac dłużej. Cuż mała przybiera, ładnie rośnie, po chorobie nie widac ani śladu (mam nadzieję muszę zrobic kontrole siku małej - ale mam probl. z woreczkiem !!!) bebiko jej smakuje moje mleczko odciągam. Trudno mi się pogodzic ze nie jest na cycku, ale jej zdrowie jest najważniejsze.

ja jak kończylam karmic piersią to Kuba już znał smak mleka modyfikowanego, bo musiałam go dokarmiać. Głownie dlatego zdycydowałam sie przerwać. Wszystko zalezy od dziecka i sytuacji. Masz jeszcze szmat czasu, na razie nie musisz się o to martwić. Na pewno lepiej byloby stopniowo ale wydaje mi się, ze jakieś 2 tygodnie takie przystosowania spokojnie wystarczy.

.
Dziękuję kilolek :) A bierze sie jakies tabletki na zatrzymanie laktacji?
Pytam już na zaś żeby wiedzieć.
Kilolek a nie próbowałaś po prostu dawać mu z kubeczka?

Martolinka napary z szałwii hamują laktację
Kilolek moja Mariczka jest o tydzień młodsza i pije pięknie z kubeczka, więc warto spróbować...

No ja tez nic juz sciagac nie moge. I ponoc jest tak ze unormowala sie laktacja i jest akurat tyle by starczylo dla maluszka.Jakby się ściągało dzień w dzień od urodzenia to i na laktator mleczko by bylo, a tak to starcza tylko dla dzidziusia.
no ja właśnie ściagalam prawie co dziennie, a juz na pewno co drugi dzień. Teraz przez to próbowanie utli mi się zapasy kończa chyba ze 4 woreczki mi tylko zostaly

A mleko moj dziś wróciło do normy. Młody się ladnie najada. Może jeszcze nie est tyle, by coś ściagnąć ale jemu na pewno wystarcza.

Dziękuję kilolek :) A bierze sie jakies tabletki na zatrzymanie laktacji?
Pytam już na zaś żeby wiedzieć.
Kilolek a nie próbowałaś po prostu dawać mu z kubeczka?
można brać tabletki na zatrzymanie jeśli kończysz nagle ale jeśli będziesz stopniowo wprowadzać butlę zmaiast cyca to nie będzie takiej potrzeby.

a kubeczka probowalam

legaka ja myslę, ze wiek tu nie ma nic do rzeczy. Mój Kuba pił z kubeczka jak miał 2 tygodnie

reklama
Do góry