reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersia

Moj urodzil sie 3740/55, na przelomie 6 i 7 tyg wazyl 5150/dlugosci nie znam.

Karmie go piersia i dokarmiam butelka, bo troche problemow bylo z sama piersia i nie przybieral. W sumie daje mu w dzien ok 3x butelke po 120ml. I herbatke rumiankowa.
Piersia od 2tyg zycia karmie przez kapturki, ale niedawno zauwazylam ze Tomus czasem sie wkurza i nie chce, a jak podam sama piers, to ciagnie jeszcze sporo. Wiec to roznie bywa z tym karmieniem, pewnie co dzieciak to inna historia :tak:

Kapturki mi zalecono w szpitalu, bo maly odgryzal mi piersi do krwi, karmilam jednoczesnie placzac, w miedzyczasie smarowalam brodawki bepanthenem. Przez krotkie wiezadelko nie umial sie dobrze przyssac, dzis mu sie to troche poprawilo, podobno mam czekac, az sie to jeszcze bardziej "rozciagnie"... chociaz i tak planuje isc na konsult do jakiegos chirurga(nie wierze w to rozciagniecie bo moj maz mial to samo i dzis nie wszystkie gloski poprawnie wymawia)... ale to juz chyba nie ten temat ;)

reklama
Ja cały czas chodzę z wkładkami i wymieniam co ok 4 h, bo są mokre. Między czasie przystawiam małą. W nocy też muszę zmieniac bo cieknie, pomimo że mała je w nocy co ok 3 h. Już wymiękam z kupowaniem a raczej z kasą na nie.:szok:
Ja po 2 miesiacach przeszlam na wkladki wielorazowe - takie do prania z pralce. Sa swietne i jestem bardzo zadowolona z wyboru, bo wciaz jednak mimowolnie wyplywa mi duzo mleczka, a przez 2 pierwsze miesiace wydalam doslownie majatek. teraz mam trzy komplety i piore je z rzeczami dziecka. rewelacja. Polecam.

ziewczyny jakie kupki mają wasze maleństwa?? Moja od szczepienia ma dosyć wodniste. Nigdy nie miała zbyt gęstych ale takie to dla mnie nowość i nie wiem co mogę zrobić żeby było lepiej?? Ma 2 miesiące skończone.

ziewczyny jakie kupki mają wasze maleństwa?? Moja od szczepienia ma dosyć wodniste. Nigdy nie miała zbyt gęstych ale takie to dla mnie nowość i nie wiem co mogę zrobić żeby było lepiej?? Ma 2 miesiące skończone.

Jak masz wrazenie ze z dzidziem po szczepieniu jest cos nie tak to smigaj do lekarza. Im szybciej tym lepiej!

Dziecko na piersi moze robic wodniste kupy, w sumie kazda konsystencja dozwolona:) moja robi caly czas rzadka musztardke z ziarenkami:) teraz raz dziennie, czasem dwie, ale nie przejmuj sie, nawet jesli to po szczepieniu to wroci do normy, nie ma co panikowac i leiec od razu do lekarza;-)

Dziecko na piersi moze robic wodniste kupy, w sumie kazda konsystencja dozwolona:) moja robi caly czas rzadka musztardke z ziarenkami:) teraz raz dziennie, czasem dwie, ale nie przejmuj sie, nawet jesli to po szczepieniu to wroci do normy, nie ma co panikowac i leiec od razu do lekarza;-)

Tak, ale jesli zachowanie dziecka, kupy itd znacznie odbiega od normy i to od kilku dni po szczepieniu, to ja bym tego nie lekcewazyla :no: Rozumiem dzien czy dwa, ale nie wiecej.

Ja po 2 miesiacach przeszlam na wkladki wielorazowe - takie do prania z pralce. Sa swietne i jestem bardzo zadowolona z wyboru, bo wciaz jednak mimowolnie wyplywa mi duzo mleczka, a przez 2 pierwsze miesiace wydalam doslownie majatek. teraz mam trzy komplety i piore je z rzeczami dziecka. rewelacja. Polecam.
A jakiej firmy są te wkładki ?

reklama
już z kupkami wszystko oki. to był jednorazowy wybryk :)) a ja jak głupia jadłam tylko ryż z marchewką :))

Do góry