reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią - linki, porady, itp

dzis był dzień bez przetwów mlecznych i mam nadziejęze po jakimś czasie stosowania takiej dietki krostki znikną. W tej chwili są na buzi, na czole i głowie, w brwiach i niestetey zaczynają już schodzić na szyjkę. Aby nie wdało się nic gorszego kapiemy Nelą w kalii aby odkazić skórę.

reklama
A mi się ostatnio co drugi dzień twarde guzy na cycach robią i już zaczyna mnie to wkurzać, bo muszę wymyślać niestworzone pozycje do karmienia żeby mała odciągnęła mi akurat z tego miejsca, które jest twarde:-( , a i tak nie zawsze to pomaga:baffled: .

Renee ja tez maiłam próbkę tego kremu Aventu i jak o nim napisałaś to wypróbowałam, no i pomógł tak, że wczoraj go kupiłam! Prawą pierś już mam ok, tylko z lewą ciągle słabo, w ogóle mleka mam więcej w prawej i lepiej mi idzie przystawianie. W lewej zawsze jakby mniej pokarmu i gorzej mi sie Nelke przystawia, ta lewa to jest jakaś ... lewa...

Ja mam tak zmasakrowane brodawki, że odciągam mleczko i daje Adasiowi jeść z butelki na zmianę z Bebilonem, bo niestety moje mu nie wystarcza. Ale dziubek nauczył się zasypiać przy cycusiu i po jedzeniu muszę mu dać pomulać i cały czas nie mogę dojść do ładuu z brodawkami. A chyba jest za mały by go tego oduczyć? No i nie zniosła bym jego płaczu o cycusia :-(

Madziu moja znajoma to tak nauczyła swoje dziecię przy cycu trzymać, że teraz nie może sie ruszyć od dziecka, bo niunia strasznie płacze jak nie ma cycusia; więc uważaj :happy2: .
Ola też lubi zasypiac przy cycu i czasem sie go domaga, a jak dostanie to zaraz usypia, więc ja jej smoka do buziulka sadzam i też jest ok a ja mam czas dla siebie ;-)

dziewczynki mam pytanie; zamowilam laktator elektryczny czy da sie pobudzic laktacje? niestety przystawianie dziecka nic mi nie daje bo za malo mu leci i sie wkurza albo wisi na cycu 40 minut i do tego zje butle; wiec z sil opadam a szkoda mi nie karmic piersia; kurde namieszalam; mam mleko ale malooooo; myslicie ze za pomoca laktatora pobudze moje cyce ;>

a i jesio jedno; czy jak jest mleko to piers jest twarda? bo nie wiem naprawde juz nic; ja na poczatku jak mialam zastoje to mialam twarde z kamieniami a teraz caly czas miekkie mam i sie martwie ze mleka ni ma ale jak nacisne to zawsze cos wyplynie:baffled: juz sama nie wiem; POMOCYYYYYYY

Dzikusko z tego co wiem to jest tak że jak piersi są twarde tzn ze są wypełnione mlekiem. Natomiast na naszym etapie jeżeli cycusie są miekkie a leci z nich mleczkom to znaczy ze popyt i podaż się wyrównała i piersi produkują tyle pokarmu ile potrzeba dziecku więc jest OK!! ja mam dokładnie tak samo - cycki miekkie jak flapsy ale mleko płynie:tak:

reklama
Do góry