reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

aga dzięki. ja kiedyś kilka razy smażyłam małej żółtko na maśle na patelni a zapomniałam, że można dać jajecznicę :p dzisiaj jej zrobię na kolację (muszę małża do teściowej wysłać po swojski szczypior ;-)) :-)

a truskawki to faktycznie dam jej ze 3szt z jogurtem i jak będzie ok to jutro dostanie więcej :-)

reklama
Ja wczoraj Cypciowi dałam 3 truskawki i jak na razie nic nie wyskoczyło mu, więc chyba spróbujemy jutro o 2-3 więcej dać i znów poczekamy na reakcję.

pewnie lepiej umyc truskawy w sodzie oczyszczonej...tak jak wszystkie swieze owoce...

Pamietam w ciazy musialam myc warzywa i owoce swieze w sodzie ...niby prewencja przed toksoplazmoza.

Jasiek dostaje truskawki od początku sezonu - już od hiszpańskich zaczęliśmy i wcale za specjalnie się nie ograniczamy. Wychodzę z założenia, że jak nie miał uczulenia rok temu - gdy go karmiłam i zażerałam się truskawami - i zimą w formie musów też dostawał, z mrożonki, to nie należy się bać. Dziś mieliśmy na obiad makaron z polewą truskawkową (truskawki ze śmietaną) i młody też się załapał na małą porcyjkę (bo obaid właściwy miał inny).

Jesteśmy już po pierwszej prowokacji zwykłym mm i wychodzi na to, że alergie na mleko mamy za sobą :-). Zaczęłam od najtańszego bebika, bo szkoda później wyrzucić droższe mleko. Wykończymy tylko ostatnie 2 puszki pepti i już nie będę brała recept. Myślę, że kolejne będzie nestle junior

my tez jedlismy juz kilka truskawek i nic małemu nie było
juz nie jestesmy na cycu od tygodnia dajemy sobie nan 3 ale mysle przejsc niedługo na nestle junior
u nas od zoltka jest reakcja alergiczna :(

mam pytanie na temat truskawek. kupiłam dzisiaj świeże i nie wiem czy mogę dać małej z jogurtem naturalnym :confused: jadła już zeszłoroczne mrożone w formie kisielu ale świeżych jeszcze nie dawałam...może lepeij surowe sparzyć wrzątkiem i dopiero dać z jogurtem co?
daj jej jedną surową.. jesooo po co przeparzac??? sama sprobuj sparzone, zobaczysz jakie to flaki...
daj surową i obserwuj.. jeden dzien jedna,,.. drugi dwie.. i patrz ze 2 dni..... taka probe kolo tygodnia powoli rob....

my jedliśmy surowe truskawki już dawno, ale nie sparzone, nie myte w sodzie i innych specyfikach. Od razu poszło kilka na raz. Skoro truskawki wprowadziłam już dawno, to jakoś nie widziałam sensu bawic się w dozowanie.

reklama
Do góry