reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Nataliak a jaką masz pewność ze pozostałe zupki są na zdrowych warzywkach z domowego ogródka a nie jakiś modyfikowanych genetycznie marchewkach? Skąd wiesz ze kurczak wsadzony do słoika był zdrowy, albo nie karmiony jakimiś wspomagaczami, który powinien trafić do żarcia dla np psów a nie ludzi? Owszem afera dotyczyła Gerbera, ale nikt Ci nie napisze calutkiej prawdy w składzie. Poza tym zwróccie uwagę że przy skłądzie są * które mają napisane mniej wiecej coś takiego "zgodne z przepisami prawa", czyli producent wcale nie musi umieszczać info co tam jeszcze wsadził, skoro jest to zgodne z prawem, czyli konserwanty, aromaty, barwniki. Warto się czasem dłużej zastanowić jak się czyta skład. Po co karmić dziecko modyfikowaną żywnością świadomie skoro i tak już jest jej dużo jej mamy na targowisku?

z tego co od jakiegos czasu piszesz wynika ze Twoje dziecko je nie tylko ekologiczne produkty. afera dotyczyla momu ktory mozna zrobic nawet z ekologicznych kurczakow czy indykow. karm dziecko czym Ci sie podoba ale nie krytykuj osob ktore korzystaja ze sloiczkow bo nie sa one (sloiczki) w niczym gorsze od nieprzetworzonej zywnosci ktora kupujemy w sklepach.

reklama
natalia_lila: pokusiłam się specjalnie dla Ciebie o poszukanie odpowiednich przepisów prawnych regulujących kwestie żywienia niemowląt poniżej 12 miesiąca.. są to przepisy prawne unijne (dyrektywy się nazywają),które dokąłdnie określają zarówno skład, składniki, sposób przygotowywania żywności słoiczkowej dla dzieci...
EUROPA - Food Safety - Labelling & Nutrition - Foods for Infants & Young Children - Baby Foods and Processed Cereals
nie pisz proszę niczego czego nie sprawdzisz.... w linku podanym trzeba równiez pogrzebać aby odnaleźć interesujące Cię inne informacje...

lena zaliczyla dzis pierwszy dzien bez butelki tzn wyeliminowalismy wlasciwie tylko wieczorna butle przed snem bo wiecej nie bylo. jesli przespi cala noc to zegnamy sie z butelkami :)

lena zaliczyla dzis pierwszy dzien bez butelki tzn wyeliminowalismy wlasciwie tylko wieczorna butle przed snem bo wiecej nie bylo. jesli przespi cala noc to zegnamy sie z butelkami :)

Super, oby przespała :) My jeszcze jedną butlę mamy w ciągu dnia, właśnie przed snem i chyba na razie jeszcze tak zostanie :p

a my w żywieniu mamy okres anty-chleb, kompletnie przestał go interesować, dziś zrobiłam jajecznicę z pomidorami, też NIE

kończy się tak, że kasza jest najlepsza

Nataliak zazdroszczę, my ciągle karmimy się w nocy i jak ja mam mu myć zęby??

U nas też butla przed snem tylko, ale wczoraj weszła na krowim mleku i większej ilości manny. 330ml pochłania. Modyfikowane chcę jej wprowadzić jako popitkę przy śniadaniu.

u nas na sniadanie jest musli, owsianka albo inny zbozowy wynalazek z holle, w ciagu dnia smakowa ryzowa a na kolacje kaszki na zdrowy brzuszek z nestle albo bobovity. wszystko na mleku modyfikowanym, niepredko przejdziemy na krowie bo nie widze takiej potrzeby.

to super, u nas butla jest tylko do herbatek aż wstyd przyznać się jeszcze nie kupiłam nowego kupka niekapka:zawstydzona/y:
ale na dniach się poprawie i kupie.
Niestety u nas jest tak samo jak bali pisze że w nocy też jest karmienie i chyba nieprędko z niego zrezygnujemy.
Wydaje się mi że Maja nie najada się na kolacje, zrobie jej kaszkę 150ml to musi być bardzo głodna zeby wszystko zjadła.
Kilka razy ją przegłodziłam to zjadła prawie 180 ale potem było jej trudno zasnąć ciągle się prężyła i jej się odbijało więc stwierdziłam że jak na raz to stanowczo za duża porcja.

reklama
u nas jest bunt na kaszki. Zjada około 5 łyżeczek i wyciąga to co ma w buźce:/. Nie wiem jak mam mu przemycac mm, bo przecież musi miec mleko w jadłospisie. U nas ssania nie ma już od 10 miesiąca:))) W postaci płynnej tylko herbatki i woda.

Na krowie jest jeszcze za wcześnie. Nie widzę sensu obciążac nerek, zwłaszcza, że może miec problemy po mojej teściowej.

Do góry