reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

w tym jadłospisie tylko zastanawia mnie podawanie miodu takim maluchom..... jeszcze Agusi bym się bała dać naturalny miód. Nie bardzo tez wyobrazam sobie jedzenie rzodkiewki i papryki, bo to twarde jest.

reklama
no właśnie sos pieczerkowy, ostatnio się zastanawiałam, czy młodemu taki dać i nie dałam, miod też bym sobie darowała...
a na kopytka ochotka mi się zrobiła :-)

JustMe5 - dzieki za ten jadłospis - natchnęłaś mnie na zrobienie kopytek ;) Jutro siedze z mala to zrobimy ;)

Jak chcecie, to będę wrzucać co tydzień, zawsze to jakaś inspiracja....

Mnie tez te pieczary zastanowiły...... zapytam dzisiaj, czy to nie za wcześnie. Ale z drugiej strony jak podpisuje się pod tym jakiś dietetyk, to pewnie mi powiedzą, że zgodnie z wytycznymi:-/

a moim zdaniem "ciemne pieczywo z miodem" oznacza taki rodzaj chleba - z dodatkiem miodu (wiadomo,ile tego miodu jest - znikoma ilośc;) ), sama taki jadłam, miał lekko słodkawy smak i chyba raczej sztucznego miodu użyto, więc w sumie - cukier, a do tego pieczywa - jest napisane -wędlinka, ogórek, sałata itp, więc chyba miodu do tego nie walą ;). W innych dniach jest wskazane "pieczywo z ziarnami". Przynamniej ja tak to rozumiem. Pieczarek też bym się nie bała, gorzej z grzybami, choć pewnie w tym sosie pieczarkowym jest znikoma zawartość pieczar.

Ostatnia edycja:
kurczę, może jestem przewrażliwiona, ale ja nie mam zamiaru nigdy dawac dziecku grzybów, poza pieczarkami. U mnie w domu baaaardzo rzadko jada się grzyby, a po tej całej akcji z małym chłopczykiem, który zatruł się muchomorem i któremu przeszczepiano wątrobę, to przysięgłam sobie, że grzyby nie są tego warte...

reklama
Do góry