reklama
surowe jabłko, gruszkę czy banan, Dorian je od zawsze
ogórek i pomidor - surowy ????
i sałate też można ;>?
Franek dostaje w żłobku kanapeczki z cieniutkim plastrem ogórka, kawałeczkiem surowego pomidora albo sałaty. Niewiele tego, ale je i jest OK.
aguska24mir
mama Pawełka :)
u nas dziecko wczoraj próbowało pomidorówki u babci i smakowała mu i nic mu nie jest
była rzadka i niedoprawiona z ryzem .
ogórka próbowalismy ale pawcio nim pluł
była rzadka i niedoprawiona z ryzem .
ogórka próbowalismy ale pawcio nim pluł
Dla zainteresowanych wrzucam jadłospis na kolejny tydzieńJadłospis dla maluszków z Prywatnego Żłobka BabyCare
Tydzień 11.04.2011 – 15.04.2011
[FONT=Arial,Arial]I śniadanie[/FONT]
[FONT=Arial,Arial]II śniadanie[/FONT]
[FONT=Arial,Arial]obiad[/FONT]
[FONT=Arial,Arial]I podwieczorek[/FONT]
[FONT=Arial,Arial]II podwieczorek[/FONT]
[FONT=Arial,Arial]poniedziałek[/FONT]
kanapki-ciemne pieczywo z ziarnami z masełkiem, polędwicą,serkiem topionym, sałata, ogórek, rzodkiewka; woda/herbata Hipp
gryzak - winogrona
kopytka z sosem pieczarkowym, surówka wielowarzywna; zupka - krupniczek z zieleniną; woda/herbata Hipp
serek homogenizowany; woda/herata Hipp;
kanapki-ciemne pieczywo z ziarnami z masełkiem, serem żółtym, ogórek kiszony, papryka; woda/herbata Hipp
[FONT=Arial,Arial]wtorek[/FONT]
kanapki-ciemne pieczywo, z masełkiem, szynką, serkiem białym ze szczypiorkiem, ogorek, rzodkiewka, woda/herbata Hipp
gryzak - banan
kotleciki mielone, ziemniaki, buraczki na ciepło; zupa- żurek z jajkiem, woda/herbataHipp
kefir; woda/herbata Hipp
kanapki-ciemne pieczywo z miodem, z masełkiem, szynką,sałata, ogórek, rzodkiewka; woda/herbata Hipp
[FONT=Arial,Arial]środa[/FONT]
kanapki-ciemne pieczywo z ziarnami, z masełkiem, polędwicą, serem żółtym,sałata, ogórek,papryka; woda/herbata Hipp
galaretka z owocami
potrawka drobiowa z warzywami, ryż; zupa-barszczyk ukraiński; woda/herbata Hipp
chrupki kukurydziane; woda/herbata Hipp
kanapki-ciemne pieczywo z ziarnami z masełkiem, polędwicą, sałata, ogórek kiszony, papryka; woda/herbata Hipp
[FONT=Arial,Arial]czwartek[/FONT]
kanapki-ciemne pieczywo z ziarnami, z masełkiem, polędwicą, pasztetem krojonym,sałata, ogórek,papryka; woda/herbata Hipp
gryzak-truskawki
klopsiki w sosie koperkowym, kasza mazurska, surówka z marchwi; zupa-brokułowa woda/herbata Hipp
jogurt naturalny z ziarnami; woda/herbata Hipp
kanapki-ciemne pieczywo z ziarnami z masełkiem, szynką gotowaną, sałata, ogórek, pomidor; woda/herbata Hipp
[FONT=Arial,Arial]piątek[/FONT]
kanapki-ciemne pieczywo z masełkiem, z masełkiem, polędwicą, rzodkiewka, papryka; woda/herbata Hipp
gryzak - melon
kotleciki jajeczny ze szczypiorkiem,ziemniaki ziemnieki, kapusta kiszona, z marchewką i jablkiem; zupa- pomidorowa z brązowym makaronem; woda/herbata Hipp
croissant francuski; woda/herbata Hipp
kanapki-ciemne pieczywo z ziarnami z masełkiem,serem żółtym, ogórek, papryka; woda/herbata Hipp
Sporządzono na podstawie „Tabel Wartości Odżywczych” wydanych przez Instytut Żywności i Żywienia
[FONT=Arial,Arial][FONT=Arial,Arial]Technik żywienia[/FONT][/FONT]
Marek Maciejczyk
[FONT=Arial,Arial][FONT=Arial,Arial]Życzymy smacznego[/FONT][/FONT]
Zespół Prywatnego Żłobka BabyCare
Malina, dla mnie to też była zagadka:-) Dowiedziałam się od dziewczyn w żłobku, ze sprawna opiekunka ogarnia 4 dzieci na raz... W grupie Franka wypada 3 dzieci na 1 opiekunkę. To jest trochę tak, że jak dostają kanapeczki, to starsze dzieci nieźle radzą sobie same, a dziewczyny pomagają glutkom takim jak Franek
Szczerze mówiąc, interesuje mnie jak ogarniają zupkę.... chociaż zupka jest po spaniu, więc dzieci budzą się etapami i pewnie tak karmią.......
Szczerze mówiąc, interesuje mnie jak ogarniają zupkę.... chociaż zupka jest po spaniu, więc dzieci budzą się etapami i pewnie tak karmią.......
Oleśka1977
Jagody i Jaśki:)
JustMe, jaki serek homogenizowany???
Już taki normalny, typu Danio, Danonki???
Ja serek żółty daję na kanapeczce - chlebek, masełko, serek, wędlinka. Młody nie miał po tym problemów skórno-żołądkowych
Już taki normalny, typu Danio, Danonki???
Ja serek żółty daję na kanapeczce - chlebek, masełko, serek, wędlinka. Młody nie miał po tym problemów skórno-żołądkowych
strega
Fanka BB :)
no podobnie u nas, przy czym zupke ogarniaja przy takim okraglym stoliku
La Stanza Della Pappa
moje wyobrazenie bylo jedna micha jedna lyzka..ale oczywiscie lyzek i misek ile dzieci .-))))) to dla tych maluchow bo te starsze to siedza przy normalnym stoliku i jedza z pomoca lub same.. dzieci jest max 20 ale jak chodza w polowie jak moj to dziennie frekfecja nie prekracza 15 duszyczek hehe
Ostatnia edycja:
reklama
tysia123
Fanka BB :)
dziewczyny czy możemy podsumować co nasze maluchy już moga jeść?
pomidor?
ogórek świeży?
bułka/chleb razowa, graham?
ser żółty?
ogórek kiszony?
sałata?
ryż brązowy?
kasze wszystkie?
surowe jabłko, gruszka?
naleśniki bez mleka i na teflonie?
pieczony pstrąg?
i wiadomo unikamy mięsa smażonego
pomidor? - tak, ostatnio dosłownie 1/4 plasterka mała dostała dwa razy, bez skórki i pestek. Chcielismy spr czy uczulenie nie wyjdzie ale jest oki. Teaz czekamy na mniej chemiczne pomidory
ogórek świeży? - tak, aczkolwiek najpierw musi go wyturlac po blacie stołu bo inaczej nie smakuje
bułka/chleb razowa, graham? - my nie jemy i mala tez jeszcze nie probowala, ale mysle ze tak
ser żółty? -tak, na kanapke troche tartego na tarce
ogórek kiszony? - probowala ale nie smakuje. To raczej w ramach eksperymentu smakowego. Tak do jedzenia raczej bym nie dała jeszcez
sałata? - tak
ryż brązowy? -nie jemy my, wiec mala tez nie
kasze wszystkie? - tak
surowe jabłko, gruszka? - tak, oprócz tego banany, próbowała tez raz manadrynki, raz dwie łyżeczki pomaranczy, raz kawaleczek winogrona.
naleśniki bez mleka i na teflonie? - tak, do tego z prazonymi jablkami lub jogurtem
pieczony pstrąg? 0 tak, tylko kawalek ryby dla malej doprawiam tylko delikatnie ziolami
JustMe5 - dzieki za ten jadłospis - natchnęłaś mnie na zrobienie kopytek Jutro siedze z mala to zrobimy