reklama
lenkaa*
Fanka BB :)
Dziewczynki, tak jak planowałam, tak zrobiłam, mianowicie kupiłam Jaśkowi jogurty naturalne i mrożone owoce.
Tylko mam pytanie------
Jak rozmrożę porcję na deserek, to powinnam poddusić te owocki (malina, truskawka, jagoda), czy wystarczy, że je zmiksuję i Jasiek dostanie w stanie surowym zmieszane z jogurtem???
Jagodzie nigdy nie podawałam w tym wieku takich deserów i po prostu zastanawiam się, czy surowe nie uczulą Jaśka.
Co o tym sądzicie???------surowe, czy podduszone????------
ja te co mogą uczulać - czerwone - zawsze przesmażam, jabłko i banan je surowe do rączki i nic mu nie jest, choć musy z jabłkiem też przesmażam, bo to już mieszanka z innym owocem - z reguły czerwonym.
kurna co ja mam zrobić?
młody się dziś aż popłakał przy kupie, je jogurt naturlany bakomy, owoce ze słoików, chrupki kukurydziane, obiady warzywne z dodatkiem kaszy mannej, herbate brzoskwiniową, omijam banany i jagody,
co mogę mu jeszcze podać, żeby to nie były kamienie?
Też tak mieliśmy ostatnio i słoiczek śliwek dał radę, a ogólnie to musisz mu zwiększyć ilość płynów, bo kamienie to przy niedoborze picia. Jako ostatnią deskę ratunku to możesz podać kilka łyżeczek soku z kapusty kiszonej ( po 10 miesiącu już można, ale sam sok nie kapust ę) - wtedy to masz na bank pełną pieluchę
Lenkaa a mogłabyś dokładniej opisać jak robisz te deserki owocowe? Bo chciałabym zacząć Majce robić właśnie żeby jej do kaszki dodawać ale zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać...bo rozumiem, że efektem końcowym Twoich działań jest coś takiego jak w słoiczku?
strega
Fanka BB :)
Dziewczyny, czy nadal gotujecie przez minimum 5 minut wodę do picia dla swoich Pociech? Używam Żywca i zstanawiam się do jakiego wieku trzeba ją gotować.
Ulalal nigdy nie gotowalam wody.uzywalam specjalnej butelkowej..ale jej nie gotowalam...od 2 miesiaca jak Mateusz przeszedl na MM pije butelkowa bez gotowania i teraz do picia tez dostaje butelkowa ebz gotowania. w polsce uzywalam zywca..bez gotowania
Ja używam kranówy filtrowanej i gotuję około pół minuty.Dziewczyny, czy nadal gotujecie przez minimum 5 minut wodę do picia dla swoich Pociech? Używam Żywca i zstanawiam się do jakiego wieku trzeba ją gotować.
To ja napisze jak ja robię i chetnie poczytam jak robią inne dziewczyny. Ja owoce pokawałkowane umyte obrane wrzucam w garnek, zalewam wodą do poziomu owoców i gotuję kilka minut do miękkości, potem blender albo przez sitko przecieram, wychodzi mus jak ze sloika. Co jakiś czas próbuje mu część pognieść widelcem, ale wtedy protestuje i nie chce jeść.Lenkaa a mogłabyś dokładniej opisać jak robisz te deserki owocowe? Bo chciałabym zacząć Majce robić właśnie żeby jej do kaszki dodawać ale zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać...bo rozumiem, że efektem końcowym Twoich działań jest coś takiego jak w słoiczku?
reklama