reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
też tak słyszałam, ale nie wiem ile w tym prawdy

100% prawdy - im później idą tym więcej wapnia dostają i są lepiej zmineralizowane, bo z czasem dziecko ma mniejsze zapotrzebowanie na wapń do budowania kości - największe w okresie intensywnego wzrostu - więc wczesne niemowlęctwo. Teraz, jak same widzicie, dzieci wolniej rosną, więc mniej wapnia potrzeba na budowę kośćca i może iść więcej na zęby.

Dziewczynki, tak jak planowałam, tak zrobiłam, mianowicie kupiłam Jaśkowi jogurty naturalne i mrożone owoce.
Tylko mam pytanie------
Jak rozmrożę porcję na deserek, to powinnam poddusić te owocki (malina, truskawka, jagoda), czy wystarczy, że je zmiksuję i Jasiek dostanie w stanie surowym zmieszane z jogurtem???
Jagodzie nigdy nie podawałam w tym wieku takich deserów i po prostu zastanawiam się, czy surowe nie uczulą Jaśka.
Co o tym sądzicie???------surowe, czy podduszone????------

ja bym dała surowe, Tomek wcina kilka truskawek, które w zeszłm roku pomroziłam :-)
ja np. podaję Tomkowi jogurt naturalny z owocami ze słoiczka. ostatnio dają pół jogurtu i 1/3 słoiczka owoców :)

corina ja kupuje w kerfurze za 1,99zl.
oleska mysle ze lepiej wrzucic rozmrozone owoce na chwile do odrobiny wrzatku, niech sie pogotuja tyle zeby woda wyparowala, ja tak robie z surowymi owocami.

ja bym dała surowe, Tomek wcina kilka truskawek, które w zeszłm roku pomroziłam :-)
ja np. podaję Tomkowi jogurt naturalny z owocami ze słoiczka. ostatnio dają pół jogurtu i 1/3 słoiczka owoców :)

Ja ostatnio też tak zrobiłam. To był test na jogurt naturalny. Dodałam owocki ze słoiczka - banan+jabłko+brzoskwinia.

reklama
Do góry