reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

andziak, Jagoda płakała jak próbowałam przyzwyczajac ją do butli i np. pomijałam jedno karmienie piersią i próbowałam w to miejsce podac mleko z butelki. Płakała też jak próbowałam uśpic ją w inny sposób niz przy piersi. Ale jak postanowiłam odstawic ją z dnia na dzień, to bardzo szybko przestawiła sie na butelkę. ale moim zdaniem każde dziecko jest inne i duże znaczenie ma wiek dziecka w momencie odstawienia. Jagoda miała 6 miesięcy i moim zdaniem teraz nie poszłoby nam tak łatwo... :/

reklama
moje dziecko samo się odstawiło:), nie było płaczu ani rozpaczy, wręcz przestał się wkurzac, że ssie, a tu nic nie leci, ale ja próbowałam przestawic go na butelkę od 5 miesięcy, jak widac niepotrzebnie, bo przyszedł odpowiedni czas i sam się pożegnał z piersią. Z tym, że on nie pije mm, je tylko kaszki ryżowe na mm.

Podzielcie się proszę jak u Was wyglądało odstawianie od piersi.
Mój synuś w dzień "zje pierś" raz góra dwa razy. Za to w nocy ostatnio budzi się 3-4 razy i zaczyna płakać wręcz rozpaczać, uspokaja go jedynie pierś. Może mój dzieć nie jest jeszcze gotowy na rozstanie z cycem? Reasumując czy Wasze odstawianie od piersi przebiegało bez płaczu?

Andziak u mnie najczęsciej pierś była do spania..
więc zamieniłam drzemki na spacerki, na których spał.
oprócz tego zakładałam bluzki z golfem, bez dekoltów, to go nie kusiło ;-)
a wieczorem jak butla była to tata zaczął butlą karmić..
jak nie chciał butli, to kładłam na głodnego, po 2 godzinach już wziął butlę, bo był głodny ;-)

to ja jeszcze pomarudzę... Jagoda odmawia jedzenia łyżeczką... wczoraj była przez cały dzień na mm, kanapkach z masełkiem i szyneczką, jabłku, bananie, dostała też trochę kaszy jęczmiennej (jadła ręką) z warzywami :/ i nieststy poskutkowało to brzydką kupa ze śluzem... :( nie wiem co mam robić? przeciez nie będe jej cały dzień mleka z butli podawać. dzis wypila o 5 mm, wstala o 7 i nie chciala kaszki (łyżeczką). wypiła dwie butle herbatki i poszła w płaczu spać. gorączki nie ma. nie wiem co jest? :no:

edit: jak wstanie, to pewnie znów dam jej chlebka z czymś (bo żal mi jej, jak wiem, że jest głodna), ale boję się że znów będzie coś nie tak z kupką... :(

jaskies pomysły co z tym zrobić? co jej dawać do jedzenia? tylko prosze bez wymyslania dziwnych chorób ;)

idę ugotować jej jakieś warzywa - brokuła, marchew

Ostatnia edycja:
afi luzik napewno nie jest chora :-p
zwyczajnie ma focha na jedzenie łyżeczką.
ja bym ugotowała ziemniaczka, marchewkę, brokuła i co tam masz i dała do rączki jeść, bo nic innego nie przychodzi mi teraz na myśl

właśnie o warzywach pomyslałam. ziemniaka też ugotuję :)

jak się bawimy czasem w blw, to zwykle właśnie te warzywa dostaje, ale i tak większośc ląduje na podłodze, więc dlatego zastanawiam się czy Jagoda się tym naje...? ehh... dobra, juz nie marudzę, tylko lecę gotować ;)

zawsze możesz przy niej siedzieć, albo sama jej podawać, tak jak ja podaję młodemu gryżć, bo inaczej to on albo gniecie, albo wszystko pakuje do buzi i się dławi..

afi lena tez ma czasem takie dni z fochem na jedzenie, marudna jest wtedy bo glodna ale jesc nie chce. daje jej wtedy po prostu mleko i humor sie poprawia :)

reklama
Do góry