lenkaa*
Fanka BB :)
Tylko dziewczyny, pamietajcie że forum jest publiczne i że nie piszemy tylko dla siebie. Nieraz odzywa się ktoś kto pisze że tylko podczytuje i korzysta z naszych rad, takich osób tylko czytających jest na pewno mnóstwo. I może taki ktoś źle odczytać intencje, my dajemy do spróbowania czastkę mandarynki a ktos przeczyta "mandarynka" i wepchnie swojemu dziecku całą. Dlatego nie jeżcie się że któraś napisze że się nie powinno podawac tego czy tamtego.
Sorki, ale do mnie ta argumentacja nie przemawia. Jasne, ze forum publiczne, ale służy wymianie poglądów i opnii, a nie tworzeniu tych opinii, nie jesteśmy jakimś publikatorem naukowym, który "w ciemno" można stosować. Jak ktoś jest na tyle ograniczony, że o tym nie wie i stosuje bezkrytycznie wszystko co tu wypisujemy ( w dodatku każda ma swoje "widzimisię"), to już jego problem, ja tam się nie czuję odpowiedzialna za wszystkich komu się zechce czytać to co tu piszemy.
W kwestii ubrudzonej siatki na owoce, bo ktoś podniósł temat - świetnie doczyszcza ją sok z cytryny. Wlewam do kubeczka taką cytrynkę z butelki (świeżej mi szkoda ), wsadzam siatkę na kilka minut, później dokładnie płuczę i ładnie plamy się odbarwiają, zwłaszcza te "jabłkowe".