agulam
Fanka BB :)
agdzie kupujesz wyzej zazn?Alis84;6582158]Ja jak gotuję małej to mięso zawsze oddzielnie a warzywa oddzielnie. Wywaru z mięsa nie używam do jej jedzenia, wylewam. Do każdego obiadku/zupki dodaję masło lub oliwę z oliwek (stosuję zamiennie) bo tak jak Nikita pisała tłuszcz jest bardzo ważny i potrzebny. Nie powinno się go wcale nie używać, takie ilości dziecka nie utuczą! Jeśli chodzi o doprawianie to nie używam żadnych przypraw, poza minimalnymi ilościami od czasu do czasu soli jodowanej, nie kuchennej. Ale dodaję dosłownie ok.10 tych ziarenek malutkich także nawet smaku to nie daje ;P
Jeśli chodzi o mięso to daję małej cielęcinę, jagnięcinę i królika. Kurczaka szybko jej nie dam, chyba że takiego ze wsi, nie pasionego hormonami. Takie ze sklepu to szybko nie zje..
Kurczaczki na wsi tez jedza rozne rzeczy,na pewno nie takie jak na fermie;-)
Pediatra Oli powiedziala ze moge dodawac troszke przypraw do gotowania,wiadomo jakie ilosci
ja tez uzywam oliwy z oliwek
Dziewczyny ktore karmia mm wiem ze juz byla mowa na ten temat ale jeszcze jedno pyt:czy dajecie tez kaszki mleczno-ryzowe czy tylko robicie na mm.Bo ja do tej pory tylko robie na nanie i repertuar mi sie skonczyl;-)chcialam wczoraj kupic jakas inna ale co mi jakas wpadla w oko to byla mleczno...jakas tam